Компютърни науки 2010-2014
Модератори: Methuselah, thegirl
- koleto
- В началото бе словото
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Компютърни науки 2010-2014
Аз съм Николай от Пазарджик, завършил съм техникум. Не знам математика и програмирам по малко. Ако учим Java ще е много тъпо, защото имам някаква подсъзнателна апатия към него.
while(!(succeed==try()))
- morfei
- Форумно зомби
Вече се представих, но понеже виждам, че сте дали информация какви са ви знанията по информатика, ще се включа и аз.
Та, казвам се Александър(всички ми викат Сашо), завърших плевенското МГ тази година. С информатика се занимавам от 8ми клас на състезателно ниво. Преди това не знаех какво представлява. В училище учихме C/C++ и това е езика, на който пишех на състезанията, но 11 и 12 клас поучихме и малко Java. За жалост не съм си давал зор на нея и я знам на първично ниво. От половин година пък пиша на C#. Бих искал основния език да ни бъде Java, защото най-малко го знам.
П.П. @westi: Ето академичния календат за миналата година тук. Предполагам, тази година няма да има съществени промени.
@rounders: Не бих ти препоръчал книгата на Магдалина Тодорова за начало, макар че много хора почват от нея. По-скоро тази. Написана е на много по-леко ниво и е по-разбираема.
Та, казвам се Александър(всички ми викат Сашо), завърших плевенското МГ тази година. С информатика се занимавам от 8ми клас на състезателно ниво. Преди това не знаех какво представлява. В училище учихме C/C++ и това е езика, на който пишех на състезанията, но 11 и 12 клас поучихме и малко Java. За жалост не съм си давал зор на нея и я знам на първично ниво. От половин година пък пиша на C#. Бих искал основния език да ни бъде Java, защото най-малко го знам.
П.П. @westi: Ето академичния календат за миналата година тук. Предполагам, тази година няма да има съществени промени.
@rounders: Не бих ти препоръчал книгата на Магдалина Тодорова за начало, макар че много хора почват от нея. По-скоро тази. Написана е на много по-леко ниво и е по-разбираема.
Последно промяна от morfei на 27 Юли 2010, 16:38, променено общо 1 път.
Компютърни науки 1 курс
- bggashnik
- Пишеща машина
Нема се пуашите, уе
Почва се от нулата, но се преподава на бързи порции и трябва да се учи стабилно, че иначе никой няма да се преподава едно и също 2 пъти заради някого. Ако изостанете, четете от нета и гледате да схванете, че и без това е добре да се свиква
Професионалистите това правят, на тях няма кой да им преподава
П.П. Аз пък го написах се едно съм някав спец, а съм доста тъп
П.П.2. Тук можете да гледате лекциите по УП. Доколкото виждам, първата глава е методи
А иначе тук може да гледате на к'ви задачи ще ни гърчат

П.П. Аз пък го написах се едно съм някав спец, а съм доста тъп
П.П.2. Тук можете да гледате лекциите по УП. Доколкото виждам, първата глава е методи
А иначе тук може да гледате на к'ви задачи ще ни гърчат
Компютърни науки I курс
Аз вече си ги купих книгите, така че явно от тях ще чета. Иначе не започвам точно от 0-та. Прочетох и научих горе долу до половината Програмане в лесни стъпки на СофтПрес, която горе долу дава някакво начало,но нивото е твърде ниско там, затова взех нещо по-сериозно,а и тази книга я имам отдавна затова първо от нея започнахmorfei написа: @rounders: Не бих ти препоръчал книгата на Магдалина Тодорова за начало, макар че много хора почват от нея. По-скоро тази. Написана е на много по-леко ниво и е по-разбираема.
П.П. Имам две книги " Да мислим на Java " 1 и 2 част на Брус Екел. Мисля,че са доста добри, но не се започва от самото начало в тях. Може евентуално в бъдеще да са ми от полза
- westi
- В началото бе словото
тенк юmorfei написа:П.П. @westi: Ето академичния календат за миналата година тук. Предполагам, тази година няма да има съществени промени.
Ще има съществени промени. Една преподавателка ми каза, че зимният семестър ще е по-кратък, а летният ще е изтеглен назад за сметка на него.morfei написа:П.П. @westi: Ето академичния календат за миналата година тук. Предполагам, тази година няма да има съществени промени.
Segmentation fault
- atanas_tsankov
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Компютърни Науки
Леле кви сте машини
аз по информатика учех паскал
вие C++, java, ала-бала... Май и аз ще трябва да си зема някои книжки, че октомври месец да не гледам учебника като сомалиец пържола 
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
- Armin^^
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: четвърти
Е, колко по-кратък ве? Те к'во, още не сме станали от масата на НГ и вече искат да ни зачаткат с изпити ли?SIGSEGV написа:Ще има съществени промени. Една преподавателка ми каза, че зимният семестър ще е по-кратък, а летният ще е изтеглен назад за сметка на него.morfei написа:П.П. @westi: Ето академичния календат за миналата година тук. Предполагам, тази година няма да има съществени промени.

- dataghost
- Да живей словото
- Специалност: КН
- Курс: втори
atanas_tsankov написа:учебника
Blue is the colour, football is the game
We're all together, and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
'cause Chelsea, Chelsea is our name
We're all together, and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
'cause Chelsea, Chelsea is our name
- Marchosias
- В началото бе словото
- Специалност: Комп. Науки ФМИ СУ
Георги, Ямбол, МГ Ямбол 
Truth enlightens the mind, but won't always bring happiness to your heart!
- Marchosias
- В началото бе словото
Някой да се е записвал днес между 08.30 и 10.30 
- ShAkE
- В началото бе словото
Аз. Бях с фланелката на Леброн Джеймс 
Иначе аз съм Николай и съм завършил ГПЧЕ "Екзарх Йосиф" в Разград. Бива ме по математика, а от програмиране разбирам само малко html иначе другото е гола вода
Цъкам баскетбол ама не съм много добър.
Иначе аз съм Николай и съм завършил ГПЧЕ "Екзарх Йосиф" в Разград. Бива ме по математика, а от програмиране разбирам само малко html иначе другото е гола вода
- Marchosias
- В началото бе словото
ShAkE написа:Аз. Бях с фланелката на Леброн Джеймс
Иначе аз съм Николай и съм завършил ГПЧЕ "Екзарх Йосиф" в Разград. Бива ме по математика, а от програмиране разбирам само малко html иначе другото е гола вода![]()
![]()
Тц тц.. нещо съм те пропуснал.. карай ще се видим наесен
PS Направо се отчайвам.. аз като си нямам абсолютно никаква идея от програмиране.. ;(
- unslb
- В началото бе словото
- Специалност: dsadas
html не е програмиране
.
- ShAkE
- В началото бе словото
което само доказва аз на кво ниво съм