Компютърни науки 2010-2014

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
SIGSEGV
От дъжд на вятър

Re: Компютърни науки 2010-2014

Мнение от SIGSEGV »

rounders написа:Тоест няма да се учи C++ в КН,а само JAVA така ли да ви разбирам?
Разбирай, че ще знаеш със сигурност чак ти излезе разписанието и си видиш преподавателя.
Segmentation fault
dimobskn
В началото бе словото
Специалност: Компютърни Науки

Мнение от dimobskn »

Не ще се учи и C++ но ще започнем с Java. Поне аз така разбрах от 1 приятел. Колеги хайде вс да се представи с няколко думи... инт ми е с какви хора ще уча следващите 4 години :) Аз съм Димо , от Бургас съм . Завърших ПМГ-то в БС ... и толкова за сега ваш ред е :)
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от morfei »

rounders написа:Тоест няма да се учи C++ в КН,а само JAVA така ли да ви разбирам?
Не. Чудим се Java или C/c++ ще е застъпен основно програмата. А иначе като изборни дисциплини можеш да си пишеш секви езици. Нямаш пречка.

Аз съм Сашо от Плевен, завършил съм МГ-то в Плевен.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
atanas_tsankov
Форумозавър Рекс

Мнение от atanas_tsankov »

Аз съм Наско от София, завърших Испанската гимназия... Сигурно ще ми е мн тегаво, поне в началото, айде, това че 4 години не бях учил по профилираните учебници горе-долу го наваксах, ама Информатика съм учил много малко в 9 и 10 клас, та въпросът ми е за КН дали е необходимо да си учил информатика в училище, или се почва от началото?
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Не е необходимо, почва се от началото. Първи курс ще имаме предмет "Увод в програмирането", което само говори за себе си. Виж тука учебния план за миналата година(нищо, че може да е леко променен при нас) :
http://www.fmi.uni-sofia.bg/education/b ... 33b4c5a3b2
Компютърни науки 1 курс
Аватар
grossIDI
В началото бе словото

Мнение от grossIDI »

мм дали C++ или java преди време разучавах, че е все тая, после другия лесно научаваш /освен ако не става дума за по-специфични работи../.Към Наско - почва се като абсурдни начинаещи :reindeer: Май съм най-зле от всичките :D ида от даскало с рисуване и итал.ез 105 СОУ в Сф и с програмиране най-сериозната ми изцепка е сайта на даскалото ми /не го зяпайте сега, вече платиха на неква програмистка и е новичък/ и некви малки познания на java чоплих мин. година. Като цяло съм като извънземно сега, че 3 год. се готвих за инженерен дизайн, но септември ми щукна, че нещо ме тегли в друга посока :D..о, казвам се Панка, но предпочитам Иди /иде от идиот/
Реалността е породена от липсата на алкохол...
Аватар
atanas_tsankov
Форумозавър Рекс

Мнение от atanas_tsankov »

ОК мерси, успокоих се :rr:
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
Аватар
westi
В началото бе словото

Мнение от westi »

Хора, стига сте мислили за това учене, наслаждавайте се на още 2-та месеца ваканция, то когато трябва всичко ще излезне и ще се разбере :D

Иначе аз съм Майа (така се пише), но можете да ми казвате westi като ника ми :) Завърших НПМГ с химия, което не означава, че знам нещо по химия, и нямам представа какво точно ще учим сега в СУ :lol: Всъщност, четейки из форума, разбрах г/д какво може да има, но само не разбрах кога са ни ваканциите, така че ако някой знае да каже (моля :lol: )
rounders
От дъжд на вятър

Мнение от rounders »

morfei написа:
Не. Чудим се Java или C/c++ ще е застъпен основно програмата. А иначе като изборни дисциплини можеш да си пишеш секви езици. Нямаш пречка.
Ясно, аз за изборните дисциплини знам, просто за основната програма питах :)

Интересно ми е на какво ниво сте с компютрите, какво умеете и има ли някои доста напреднали?

П.П. Има книжките на Магдалина Тодорова - Програмине на С++ първа и втора част и пише,че те са предназнчение за специалност Информатика и предметите ООП, УП и Структури от данни и програмиране. В КН предметите са същите и ми е интересно дали ще учим по тях?
Последно промяна от rounders на 27 Юли 2010, 14:13, променено общо 1 път.
Аватар
Dess_
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Dess_ »

Искрено се надявам да има повече хора, които нямат никаква представа от програмиране.Казвам се Деси и съм завършила Гимназия с преподаване на чужди езици с Английски и Немски.По принцип трябваше да учим информатика в 9 и 10 клас, но нашите "добри" учители просто още първия ден ни казаха,че можем да си киснем в интернет през цялото време и пак ще си имаме 6-ци, и то така и стана :D
Компютърни науки - 1 курс
Аватар
Kat
Драскач

Мнение от Kat »

Аз пък не. Трябва да има кой да дърпа останалите напред.

@rounders: depends, бива ме у мрежите, колкото до програмирането - ъхъхъ, не е добре работата (с VB се оправям добре, a в момента уча Java), но се надявам бързо да наваксам разните пропуски. :wink:
Just because you feel good, I still want you here tonight...

Kid vs. Kat :twisted:
rounders
От дъжд на вятър

Мнение от rounders »

Kat написа:Аз пък не. Трябва да има кой да дърпа останалите напред.

@rounders: depends, бива ме у мрежите, колкото до програмирането - ъхъхъ, не е добре работата (с VB се оправям добре, a в момента уча Java), но се надявам бързо да наваксам разните пропуски. :wink:
Е това не са пропуски, все пак се очаква,че тепърва ще започнеш да ги учиш :P

Иначе аз до сега съм се занимавал в уеб дизайн предимно, сега уча С++.
Аватар
Kat
Драскач

Мнение от Kat »

:D Ц пляс пляс - нема лошо. (а авторите на статиите в дреал получават биричкъ :lol: )

Видяхте ли изборните дисциплини за зимен семестър 2010/2011 и аз ли съм патка или имаме само 1 възможна :lol:
Just because you feel good, I still want you here tonight...

Kid vs. Kat :twisted:
Аватар
westi
В началото бе словото

Мнение от westi »

Ами аз мисля, че тези, които нямат никаква цифра, която да показва след кой курс може да си избира, са за всички курсове.. поне така ми се вижда нормално хах не знам обаче..
Аватар
unslb
В началото бе словото
Специалност: dsadas

Мнение от unslb »

Е някой тема за Информационни системи няма ли да отвори ( на първо място това писах ) . Навсякъде само КН се обсъжда :). Естествено ,че ще почнат от основите. Чакам да видя програмата за специалността ми . westi и аз така го разбирам .
Публикувай отговор

Обратно към “ФМИ”