Уличните кучета?
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Re: Уличните кучета?
Абе, хапенето не е единстввеният проблем, който бездомните кучета създават. Преди време в безстопанствения двор до моя имаше две бездомни кучета. През ден будеха целия квартал в 6:00 и правеха невероятна кочина от ровене по кофите. Редовна гледка беше да изляза сутрин от къщи и да видя, че целият боклук от кофата е пред вратата ми. Самите кучета така и не бяха прибрани от екип на... абе, каквото там се води, но пък един ден някой съсед не издържа и приключи мъките им. По селата тази практика е масова. Макар и жестоко спрямо животните, това е решение и то по-ефективно от кастрацията.
-
Malka veshtica
- Драскач
и аз съм си мислила - взимам оръжие някакво и шат... ако ми стискаше... но не се знае кога съвсем ще ми падне пердето 
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Първо, на кучето никой не му реже пацата. Прекъсват му не-помня-там-какви-тръби и т'ва е. Оствен туй го ваксинират и обезпаразитяват, така че да не разнася болести.Boromir написа:Ааабе... Липсата на паца няма да го топли и храни през зимата това куче, а те поганците точно през зимата озверяват от студ и глад и стават по-опасни. Кастрирането предотвратява със сигурност само размножителните способности на кучето. Докато има зъби, то може да хапе и току-виж го направило.
Смъртта, от друга страна, предотвратява всякакви негативни действия от страна на въпросното куче, а при подходяща обработка на... хм, остатъчните продукти след ликвидирането на пухито няма да има нито гниещо тяло, нито развъдници за болести и бактерии.
Поради силното занижаване на нивото на тестостерон в организма, кучето, дори да е гладно, не е агресивно. А в един момент, тъй като не се размножават, кучетата просто постепенно ще умрат по естествен път, така че ще има какво да те направи щастлив.
Все си мисля, че ги знаеш тия работи.
Аз пък за трети път поне ти задавам въпроса "Къде ви произвеждат такива, бре?".
После на мене ми квакат, че съм се хващал за думи и съм тълкувал чуждите реплики, както ми е угодно. СмЕх.
Аз дори знам кои тръби му прекъсват на кучето, ама ти не се правя на дървен философ.
А това кое ме прави щастлив и какво общо има то с уличните кучета е далеч отвъд знанието ти, тъй че се въздържай от спекулации по темата.
После на мене ми квакат, че съм се хващал за думи и съм тълкувал чуждите реплики, както ми е угодно. СмЕх.
Аз дори знам кои тръби му прекъсват на кучето, ама ти не се правя на дървен философ.
А това кое ме прави щастлив и какво общо има то с уличните кучета е далеч отвъд знанието ти, тъй че се въздържай от спекулации по темата.

- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Ми сори, с такова впечатление съм останал от редица твои мнения. Ако не съм прав, толкова по-добре.Boromir написа:Аз пък за трети път поне ти задавам въпроса "Къде ви произвеждат такива, бре?".
-
BLUSH
- Постоянно присъствие
Като не искате улични кучета приберете ги..закарайте ги на някое село,има хора,които ще ги подслонят.
Каква е тази опция 'смърт",от къде на къде ??? Кой решава правото на живот на дадено същество.
Вярно е,че има много нападения над деца,което е недопустимо,но повечето са от страна на домашни кучета.
Колкото и да не звучи добре (като се изключат децата) кучетата се държат различно с хората.
Случвало ми се е да минавам по улица с бездомни кучета и те ми се радват,човека зад мен го лаят.
Каква е тази опция 'смърт",от къде на къде ??? Кой решава правото на живот на дадено същество.
Вярно е,че има много нападения над деца,което е недопустимо,но повечето са от страна на домашни кучета.
Колкото и да не звучи добре (като се изключат децата) кучетата се държат различно с хората.
Случвало ми се е да минавам по улица с бездомни кучета и те ми се радват,човека зад мен го лаят.
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
- ЕгасиКостов
- Да живей словото
- Специалност: Английска Филология
- Курс: първи
"Леки"?BLUSH написа:Каква е тази опция 'смърт",от къде на къде ??? Кой решава правото на живот на дадено същество.
По всеки въпрос има две мнения - моето и грешното.
-
Malka veshtica
- Драскач
Ами кой рещава(л); биология нещо, а? По-силното животно убива по-слабото - било за да се наяде, било, за да не му пречи/друго... Естествен подбор май му казваха...
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
Айде, айде...
- ЕгасиКостов
- Да живей словото
- Специалност: Английска Филология
Закона на джунглата по софийските улици
По-подходящо място - здраве му кажи
По-подходящо място - здраве му кажи
По всеки въпрос има две мнения - моето и грешното.
-
BLUSH
- Постоянно присъствие
Жалко само ще ви кажа,много жалко.Интересно ми е дали се виждате отстрани? Как може да искате смъртта на невинни животинки? Какво са ви направили..и къде искате да живеят като сме застроили всички..след като ги има като вид на Земята значи са нужни.
Ако поне малко се стараехте да обичате животинките нямаше и да има толкова агресивни сред тях..Колко много кученца съм виждала из София,посягаш да го погалиш ,а то се свива и скимти....
Наистина жалко..не обичате животните..не обичате хората. А за закона на джунглата....само човекът избива другите биологични видове
Ако поне малко се стараехте да обичате животинките нямаше и да има толкова агресивни сред тях..Колко много кученца съм виждала из София,посягаш да го погалиш ,а то се свива и скимти....
Наистина жалко..не обичате животните..не обичате хората. А за закона на джунглата....само човекът избива другите биологични видове
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
- FightForFreedom
- Паисий
1. Жалко нежалко, лошото е, че в някои отношения не сме равни.BLUSH написа:Жалко само ще ви кажа,много жалко.Интересно ми е дали се виждате отстрани? Как може да искате смъртта на невинни животинки? Какво са ви направили..и къде искате да живеят като сме застроили всички..след като ги има като вид на Земята значи са нужни.
2. Знаеш ли колко е трудно човек да прави нещо, едновременно с това да се наблюдава от своя гледна точка и още веднъж да се наблюдава от "странична" гледна точка, която в случая изисква прилагането на двойни стандарти? Ако на теб ти е лесно, значи си умен човек. Не всеки е умен човек. А и дори един човек да не е много умен, пак може да е безценен за обществото или пък да е "бял и добър" колкото си искаш. Умността е нещо не само трудно, но и не е решаващият фактор за това дали човек е добър или лош, миролюбив или деструктивен. Затова аз не бих критикувал човек за лошотията му, изисквайки от него да мисли сто пъти повече, не за друго, а защото съм го правил и винаги е било безрезултатно или е имало негативни последици. Тоест, споделям опита си и съветвам - не ги карай да мислят прекалено много, защото се затормозяват и се отказват. Ето - повдигаш етични въпроси за невинност, за спаведливост (какво за си направили?). Повдигаш още религиозния въпрос за съдбата (щом ги има като вид...) Повдигаш философския въпрос за обичта, обвиняваш хората в агресия - сещаш ли се, че те ще кажат, че кучетата са тези, които са започнали с агресията и не са спрели? Няма да успееш да ги докоснеш с тези провокации, защото са прекалено много и човек, който не мисли, няма изведнъж да започне да мисли супер много, което ти искаш от тези хора. После опитваш да събудиш съчувствие, после обвиняваш целия ни вид в природата му. Няма да се замислят.
3. Какво ще подейства на тези хора? Според мен, трябва да хванеш или само етичната страна, или само религиозната, или само емоционалната - съчувствието. Иначе кой ще седне да мисли от няколко перспективи? Да - права си, че откъдето и да го погледнеш, тези животни трябва да живеят. Но повечето хора искат да го погледнат само от една страна и колкото им е по-удобна, толкова по-добре.
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
-
steamer
- Драскач
- Специалност: Стопанско управление с английски език
- Курс: трети
Аз така и не разбрах защо някои хора тук приемат съчувствието спрямо животните едва ли не като универсална ценност, която има смисъл сама по себе си.
Humanism is death disguised as life.
- FightForFreedom
- Паисий
Ами съчувствието спрямо хората, които обичат животните и ще страдат, ако уличните кучета бъдат избити?steamer написа:Аз така и не разбрах защо някои хора тук приемат съчувствието спрямо животните едва ли не като универсална ценност, която има смисъл сама по себе си.
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
-
steamer
- Драскач
- Специалност: Стопанско управление с английски език
- Курс: трети
А това спрямо хората, които не могат да ги понасят и ще страдат, ако останат на улицата и продължават да разнасят паразити (над 10 деца, оперирани от тения от началото на тази година), пречат им да спят с лая си и правят невъзможно минаването по определени тротоари, без да бъдеш (близо до това да бъдеш) ухапан?FightForFreedom написа:Ами съчувствието спрямо хората, които обичат животните и ще страдат, ако уличните кучета бъдат избити?steamer написа:Аз така и не разбрах защо някои хора тук приемат съчувствието спрямо животните едва ли не като универсална ценност, която има смисъл сама по себе си.
Humanism is death disguised as life.