Специална педагогика в СУ или Българска филология във ВТУ ??

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Vanesa
В началото бе словото

Специална педагогика в СУ или Българска филология във ВТУ ??

Мнение от Vanesa »

Здравейте на всички. Много моля да изкажете мнение по въпроса, че се намирам пред мноооого голяма дилема. Днес като излезе първо класиране на СУ, цял ден тъкмо свиквах с мисълта за специална педагогика и то в София (а аз никога не съм харесвала София като град) и бях супер изненадана когато разбрах, че е излязло и първо класиране във ВТУ, което се очакваше на 1.август. Сега не мога да избера, защото двата града са различни, предлагат различни възможности, и най-вече специалностите са различни-не са равнопоставени. Лошото е и че от към записване за СУ съм притисната :(
Хриска
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: специална педагогика в СУ или българска филология във ВТ

Мнение от Хриска »

Българска филилогия като специалност, зависи дали искаш да учиш в Търново или СУ :)
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Кристиян »

Ако трябва да се избира между Търново и СУ, според теб кое е по-правилното? Мисля, че няма нужда от разяснения :)
Vanesa
В началото бе словото

Мнение от Vanesa »

IcebreakerR написа:Ако трябва да се избира между Търново и СУ, според теб кое е по-правилното? Мисля, че няма нужда от разяснения :)
Да, ясно, че столицата си е столица, но става дума за две различни специалности. Иначе аз винаги съм харесвала ВТ, но ме е страх дали ще взема правилното решение.
BLUSH
Постоянно присъствие

Мнение от BLUSH »

:)) А защо кандидатстваш в СУ,след като не харесваш София .
Според мен ,по-важното е не кой град харесваш повече,а коя специалност ти допада повече,кое ти се учи просто, Това с града е много несериозно ! Ако не си живял в определен град, няма как да знаеш дали ще ти хареса или не
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
Vanesa
В началото бе словото

Мнение от Vanesa »

BLUSH написа::)) А защо кандидатстваш в СУ,след като не харесваш София .
Според мен ,по-важното е не кой град харесваш повече,а коя специалност ти допада повече,кое ти се учи просто, Това с града е много несериозно ! Ако не си живял в определен град, няма как да знаеш дали ще ти хареса или не
Кандидатствах, защото е столица-ясно ми е какви са възможностите там. Също така знам, че не опира до там дали града е хубав, просто споменах това за ВТ по повод по-предния коментар. Не знам, някак си започна да ме дразни да слушам от нашите София, та София, сякаш никой друг град, и в частност ВТ, не струва. А аз не напирам за ВТ. абее 50 на 50 са ми :D Интересува ме коя специалност е по-интересна, с коя бих имала по-голяма перспектива. То винаги мога да си запиша магистратурата в София ако става въпрос. Оф не знам как се изразих-малко са ми объркани мислите..
BLUSH
Постоянно присъствие

Мнение от BLUSH »

Ами,виж сега,остави ги родителите ти,важното е на теб какво ти се учи.Според мен искат да се устроиш в Сф,защото след това, имаш повече възможности за реализация.
И все пак..това не е училище и градът няма значение...помисли добре кое ти е по на сърце :) Поговори с хора ,които учат тези специалности или са ги завършили..провери ако искаш и в интернет ако има скала на заетост или заплащане..изобщо колкото по -иноформирана си,толкова по-добре ..и успех :)))
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
Vanesa
В началото бе словото

Мнение от Vanesa »

BLUSH написа:Ами,виж сега,остави ги родителите ти,важното е на теб какво ти се учи.Според мен искат да се устроиш в Сф,защото след това, имаш повече възможности за реализация.
И все пак..това не е училище и градът няма значение...помисли добре кое ти е по на сърце :) Поговори с хора ,които учат тези специалности или са ги завършили..провери ако искаш и в интернет ако има скала на заетост или заплащане..изобщо колкото по -иноформирана си,толкова по-добре ..и успех :)))
Аз като повечето хора на моята възраст, не съм наясно какво точно искам да уча и се лутам-единственото, което знам, е, че искам да е хуманитарна специалност. Притеснявам се да не взема грешно решение и после да съжалявам. Няколко мои познати кандидатстваха с СУ и не са приети по първо класиране, а мен ме приеха, и знам ли, после да не ме е яд, че съм изпуснала тази възможност. Пък и не намирам човек, който да следва или да е завършил тези специалности. :|
EvP
В началото бе словото

Мнение от EvP »

Ако Българска филология е в СУ, определено това трябва да е изборът ти. Иначе ти си прецени кое ще изучаваш с по-голямо желание, защото това също е много важно. Градът не е чак толкова съществен, но също е важно да отидеш там с желание, а не на сила някой да те тика. Ти най-добре може да си отговориш на въпроса, който задаваш :wink:
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Курс: завършил

Мнение от Boleyn »

А защо не участваш на второ класиране в СУ ? Може да те приемат българска филология :D
Изображение
Vanesa
В началото бе словото

Мнение от Vanesa »

Boleyn написа:А защо не участваш на второ класиране в СУ ? Може да те приемат българска филология :D
Защото я нямам тази специалност като опция. Тук, в СУ, съм кандидатствала за специалности само от ФПНП.
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър

Мнение от Boleyn »

Vanesa написа:
Boleyn написа:А защо не участваш на второ класиране в СУ ? Може да те приемат българска филология :D
Защото я нямам тази специалност като опция. Тук, в СУ, съм кандидатствала за специалности само от ФПНП.
Аха,ясно.Ами аз не мога да дам мнение по въпроса,въпреки че уча БФ,тъй като го уча в СУ,не в Търново и не знам там как е положението.
Успех с решението и не съжалявай :wink:
Изображение
Vanesa
В началото бе словото

Мнение от Vanesa »

Boleyn написа:
Vanesa написа:
Аха,ясно.Ами аз не мога да дам мнение по въпроса,въпреки че уча БФ,тъй като го уча в СУ,не в Търново и не знам там как е положението.
Успех с решението и не съжалявай :wink:
А можеш ли да ми помогнеш като мнение относно самата специалност. То където и да е, специалността си е БФ и се учи същото като материал.
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото
Специалност: Молекулярна биология
Курс: трети

Мнение от Elitsa Abstract »

Ако не знаеш какво точно искаш да учиш - май-по добре ще ти е във ВТУ.
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър

Мнение от Boleyn »

Хм,ами то е много индивидуално.Това,което на мен ми допада,може да не ти хареса на теб.И все пак аз лично съм доволна от БФ,това исках да уча и не сбърках.Материята е интересна,преподавателите са на високо ниво,самата специалност дава страшно богата обща култура.
Но не мога да ти дам съвет кое да запишеш.Трябва сама да решиш коя специалност е твоята.
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”