Стипендии (2010-2011)

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото
Специалност: Молекулярна биология
Курс: трети

Re: Стипендии (2010-2011)

Мнение от Elitsa Abstract »

Ама те студентските стипендии не са ли на бройка студенти? В смисъл първите ...?
Аватар
von
В началото бе словото
Специалност: СУ - Социология
Курс: втори

Мнение от von »

Зависи от оценките... зависи от много неща...Да, определена бройка се отпуска, но например не всички с пълно 6, не е сигурно, гледат се и други критерии, доходи и още куп глупости :drunken:
Amantium ira amoris integratio! :connie_sleepymoon:

Изображение
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото

Да не искаш да кажеш, че не всички с ПЪЛНО 6 ще вземат стипендии??? Ще ти бъда много благодарна, ако разясниш какви са тези критерии, защото за мен стипендията е с особено голямо значение. :?
Йовков
От дъжд на вятър

Мнение от Йовков »

Аз би трябвало да получавам, при условие че баща ми разполага с документ от ТЕЛК за постоянна нетрудостопосбност. Или има вероятност даже и студенти в подобна ситуация да бъдат отрязани, :( ?
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото

Йовков написа:Аз би трябвало да получавам, при условие че баща ми разполага с документ от ТЕЛК за постоянна нетрудостопосбност. Или има вероятност даже и студенти в подобна ситуация да бъдат отрязани, :( ?
Не знам, но то в такива случаи не се ли получават някакъв вид социални стипендии? Стипендиите за успех и социалните стипендии не са ли две различни неща? :roll:
Аватар
Dessy
От дъжд на вятър
Специалност: Право

Мнение от Dessy »

При държавните стипендии се отпуска определен брой стипендии за всяка специалност. Няма отделна класация за стипендии по успех и за социални стипендии. При тях се дава допълнителен коефициент на хората, които кандидатстват по социални причини, който коефициент се добавя към успеха им, затова понякога се получават такива случаи, при които някой да има успех 6.60 примерно :wink: А що се отнася до европейските, те са по успех и там доходи и други такива неща не се взимат предвид.
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Точно така, коефициентът е 1,1 за всички кандидатстващи с някакво предимство. Иначе класирането е единствено по успех. Не съм чул някой с 6,00 да не е взел стипендия.
Facebook
Изображение
BLUSH
Постоянно присъствие

Мнение от BLUSH »

Само не знам как я определят бройката и защо за някои специалности може с 4,50,а за други може само с над 5,80 и нещо :roll:
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
Аватар
von
В началото бе словото

Мнение от von »

http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/s ... ndiya_v_su значи не знам колко души ще вземат стипендия, определена бройка се отпуска...гледат се много неща,дори родителски доходи за 6 месеца назад... има и еропейска, тъй като всичко е пълна каша, когато се падават докумнетите и всичките цифри,които трябва да се изчислят, трябва да помогнат хора от студентски отдел на съответната специалност

Изображение
BLUSH
Постоянно присъствие

Мнение от BLUSH »

Това с доходите не е ли за социална стипендия или бъркам нещо?
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
Аватар
von
В началото бе словото

Мнение от von »

Изображение
Аватар
Dessy
От дъжд на вятър

Мнение от Dessy »

Броят на получаваните стипендии за съответната специалност/факултет се определя пропорционално на броя на студентите в тази специалност.
gottalovefmi
От дъжд на вятър

Мнение от gottalovefmi »

@von, какви са тези глупости, които пишеш? Това, че трябва да попълваш доходите на родителите си е въведено от тази година и е напълно фиктивно. Класирането за стипендии е само по успех, като ако при определени условия(сирак,многодетно семейство и тн) успеха ти се умножава с коефициент 1.1. В СУ социални стипендии няма! Всички са само по успех.
Йовков
От дъжд на вятър

Мнение от Йовков »

А това умножаване играе роля за стипендията, нали? Защото примерно ако имаш 5,30 успех от предходните два семестъра, ти фактически не получаваш стипендия (взимам предвид случая през изминалия семестър, когато минимумът беше 5,63), но след като ти го умножат с 1,1, стигаш 5,83, което е достатъчно за държавната стипендия. Така ли е в действителност?
gottalovefmi
От дъжд на вятър

Мнение от gottalovefmi »

Йовков написа:А това умножаване играе роля за стипендията, нали? Защото примерно ако имаш 5,30 успех от предходните два семестъра, ти фактически не получаваш стипендия (взимам предвид случая през изминалия семестър, когато минимумът беше 5,63), но след като ти го умножат с 1,1, стигаш 5,83, което е достатъчно за държавната стипендия. Така ли е в действителност?
Ами да, умножаването е само за успеха ти за стипендия и общежитие. В дипломата не ти се умножава, остава си 5,30 :D
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”