Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
Faith_no_more написа:това го намерих в сайта на университета... надявам се да бъде полезно на всички, които са решили като мен да си платят таксата по банков път ..
Таксите за обучение за учебната 2010/2011 г. могат да бъдат платени по един от следните начини:
І. С банков превод във всяка търговска банка по сметката на СУ “Свети Климент Охридски”:
БНБ - централно управление
IBAN: BG52 BNBG 9661 3100 1743 01
Банковият идентификационен код (BIC) на Българската народна банка е: BN BG BG SD
При плащане по банков път задължително се вписват:
Трите имена ( на обучаващия се)
ЕГН (на обучаващия се)
факултет
форма на обучение (редовно или задочно)
степен на обучение (бакалавър, магистър, доктор)
При банков превод комисионната по превода е за сметка на вносителя.
Съгласно Закона за БНБ и Наредбата за прилагането му, банката не приема суми в брой.
Тоест специалността не я пиша?
За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.
Faith_no_more написа:това го намерих в сайта на университета... надявам се да бъде полезно на всички, които са решили като мен да си платят таксата по банков път ..
Таксите за обучение за учебната 2010/2011 г. могат да бъдат платени по един от следните начини:
І. С банков превод във всяка търговска банка по сметката на СУ “Свети Климент Охридски”:
БНБ - централно управление
IBAN: BG52 BNBG 9661 3100 1743 01
Банковият идентификационен код (BIC) на Българската народна банка е: BN BG BG SD
При плащане по банков път задължително се вписват:
Трите имена ( на обучаващия се)
ЕГН (на обучаващия се)
факултет
форма на обучение (редовно или задочно)
степен на обучение (бакалавър, магистър, доктор)
При банков превод комисионната по превода е за сметка на вносителя.
Съгласно Закона за БНБ и Наредбата за прилагането му, банката не приема суми в брой.
Благодаря, а тази декларация за здравните осигуровки от къде трябваше да я взема и къде да я дам?
За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.
Уффф,то от 9 часа започвало записването,а аз вчера чета тук и си мисля,че от 7 започва и се набутах в 7 часа и бях един единствен. Иначе не мога да кажа,че имаше голяма опашка-имаше около 50 човека някъде за рекламно-информационно център да се записват за Юридическия факултет.
Иначе си внесох дипломата и попълних декларация за запазване на мястото ми от първо класиране и да отида на второ...на 31-ви юли ще видим дали ще съм в право редовно.
Sunshiiine написа:Благодаря, а тази декларация за здравните осигуровки от къде трябваше да я взема и къде да я дам?
Нека някой да отговори, защото повечето не сме от София!
Аз имам още няколко въпроса относно записването (ще ходя утре): 1. Снимките са с размер, стандартен за снимки за документи? 2. Това "депозиране" на дипломата (което не знам какво представлява ) е само за неприетите, които ще участват във 2-ро класиране, но не и за записващите се, нали? 3. Кога се пишат избираемите дисциплини?
Най-ми е важен цитираният въпрос!
за декларацията за здравно от тук може да се изтегли ---->> http://uni-sofia.bg/index.php/bul/stude ... iguryavane и аз поне така ще направя и ще си я попълня вкъщи.
а доколкото дипломата депозираш я ако ще участваш във второ класиране, ако не пак остава във факултета , в които си записан..
На другите 3, аз мога да ти отговоря Значиии.. депозирането е само, ако искаш по-горна специалност. Т.е. на теб не ти е нужно. Избираемите предмети се пишели чак в началото на годината. А снимките с формат 3,5 х 4,5, казват, че ще ти свършат работа. Е, аз ей сега точно ще ходя да се снимам.. що да ги режеш, като няма да ти направят проблем за стандартния размер
Faith_no_more написа:за декларацията за здравно от тук може да се изтегли ---->> http://uni-sofia.bg/index.php/bul/stude ... iguryavane и аз поне така ще направя и ще си я попълня вкъщи.
а доколкото дипломата депозираш я ако ще участваш във второ класиране, ако не пак остава във факултета , в които си записан..
А иначе от някъде другаде не мога ли да я взема тази декларация? И КЪДЕ ДА Я ДАМ
Vodolei написа:Уффф,то от 9 часа започвало записването,а аз вчера чета тук и си мисля,че от 7 започва и се набутах в 7 часа и бях един единствен. Иначе не мога да кажа,че имаше голяма опашка-имаше около 50 човека някъде за рекламно-информационно център да се записват за Юридическия факултет.
Иначе си внесох дипломата и попълних декларация за запазване на мястото ми от първо класиране и да отида на второ...на 31-ви юли ще видим дали ще съм в право редовно.
Колега , а ще може ли да те попитам къде точно става депозирането и т.н за участие във второ класиране ??? Пак ли в информационния център в централната сграда или ???
Sunshiiine, ще ти я дадат където се записваш. Попълва се за 30 секунди, така че няма нужда да си я принтиш и попълваш предварително
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Благодаря за отговорите, аз обаче сега се сетих и за още нещо че щях да питам, което не е толкова важно мисля, но така от любопитство: Какво представляват групите и потоците /на дадена специалност/ ?
Последно промяна от Elitsa Abstract на 24 Ное 2010, 09:24, променено общо 1 път.
Vodolei написа:Уффф,то от 9 часа започвало записването,а аз вчера чета тук и си мисля,че от 7 започва и се набутах в 7 часа и бях един единствен. Иначе не мога да кажа,че имаше голяма опашка-имаше около 50 човека някъде за рекламно-информационно център да се записват за Юридическия факултет.
Колега , а ще може ли да те попитам къде точно става депозирането и т.н за участие във второ класиране ??? Пак ли в информационния център в централната сграда или ???
На нас там ни обясниха,че я депозираш в зависимост от факултета,в който си приет на първо класиране.Ако си приет право или международни я депозираш в този рекламно-информационен център,ако си приет история я депозираш в историческия факултет,ако си приет биология я депозираш в биологическия факултет и т.н.