Какво да уча - съвети?

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Re: Какво да уча - съвети?

Мнение от morfei »

Никога не съм казвал, че не можеш да успееш ако нямаш връзки. Даже съм на обратното мнение, най-малкото защото имам примери. Просто исках да кажа, че масово кандидатстват право, защото е престижно, не защото ги влече и самата същност на професията им харесва.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
Sunshiiine
Да живей словото
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от Sunshiiine »

morfei написа:Никога не съм казвал, че не можеш да успееш ако нямаш връзки. Даже съм на обратното мнение, най-малкото защото имам примери. Просто исках да кажа, че масово кандидатстват право, защото е престижно, не защото ги влече и самата същност на професията им харесва.
Напълно съгласна съм с казаното. Жалкото е, че се заемат места за такива, които може би наистина знаят какво искат и целта им е правото. Иначе това с избора на престижна специалност си е масова практика.
За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от VelinaShine »

Sunshiiine написа:
morfei написа:Никога не съм казвал, че не можеш да успееш ако нямаш връзки. Даже съм на обратното мнение, най-малкото защото имам примери. Просто исках да кажа, че масово кандидатстват право, защото е престижно, не защото ги влече и самата същност на професията им харесва.
Напълно съгласна съм с казаното. Жалкото е, че се заемат места за такива, които може би наистина знаят какво искат и целта им е правото. Иначе това с избора на престижна специалност си е масова практика.
+1.........
Dimitrov
В началото бе словото
Специалност: право

Мнение от Dimitrov »

Calipso написа:Айде,айде на 18 години човек да знае,какво иска...малцина са такива.Ако ти си от тях - поздравления.Аз се смятам за човек от златната среда и не ми е тотално ясно,за какво иде реч със специалността Право.Не бълнувам никакви пари,коли,жени и тн.Както някой каза,образованието е средство,а не цел.След 5 години и половина ще видим тези,които са поели по този така "нашумял" път с какво мислене ще са.Аз съм избрал тази специалност като нещо,което наистина ще е интересно,а не някои математически сметки,компютърни задачи и тн.(да не се обиждат хората в тези специалности,за всяко нещо си има хора).Пак ще кажа на 18 години,мога единствено да живея с мисълта за поставяне на едни амбициозни цели пред самия себе си и как да започна "да се отглеждам" сам,без помощта на "мама и тате".
Но все пак - в днешно време,ако ми кажете,че без пари ще успеем и че сме барнали Господ за шлифера - продължавайте с тази идея.Всеки се бори за едно добро материално положение.Правото(еквивалент на правото са едни финансии в УНСС,примерно) е добър път за хора,които желаят състезание с колеги,за да пробиеш на пазара.Това е моето мнение и не желая да го налагам,просто много лесно е да кажеш - "ти си избираш правото,щото искаш кинти,к*рви и пиене,а аз моля ти се си избирам педагогика,защото обичам децата и да се бъхтя за 400лв.?"...
Имаш късмет, че не водим този разговор след 5 години,защото щях да те осъдя за клевета. :D:D Къде точно споменах, че знам какво искам? Дори не съм в "златната среда" - имам доста повърхноста представа какво се учи и ще е откривам що е т'ва нещо правото в движение (ако се излъжат да ме вземат все пак). И все пак, изричайки "адвокат","юрист","прокурор""нотариус","съдия","власт","пари","добро социално положение","хубав живот", изглеждат ми много добре подредени така. Всеки, който иска да учи това много или малко, също има подобна комбинация в главата си. Според мен образованието за мнозина е цел, защото е средство към целта. В заключение: искам проклетото класиране.

П.П.Забравих да спомена и хубавата песния, ако изобщо съществува такова понятие по наше време + къща на Бахамите. (sun)
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки

Мнение от bggashnik »

Sunshiiine написа:Жалкото е, че се заемат места за такива, които може би наистина знаят какво искат и целта им е правото.
Обаче забравяте нещо-дори да знаят какво искат, явно не са толково амбициозни, че да седнат да учат достатъчно и да си изкарат нужните оценки. Докато тези, които не знаят защо записват право, поне доказват, че което са си поставили за цел го постигат, което е много по-важно отколкото само да искаш нещо, без волята да седнеш и да учиш :salute:
Компютърни науки I курс
Аватар
Calipso
От дъжд на вятър
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Calipso »

Това се отнасяше до другия човек,който каза за връзките,не до теб :wink:

А това,че заемам нечие място,защото тези,които не са показали своя потенциал на изпитите,е просто...извинявайте,другарчета. :lol: :lol: :lol:

Иначе няма да е зле примерно на бъдещите кандидат-студенти да им се обяснява по-обстойно,за какво иде реч във всяка една специалност.Това ще е един добър старт към оправяне на дупката,която всеки един трябва да прескочи от средното към висшето образование.
За обяснението се пращат хора от университетите,за да разяснята,какво се предлага,защото не може да ми идват гърци и тн. и да ми предлагат образование извън България,а хората да си нямат хал хабер,какво става в татковината.
Право,III курс,II поток,XVI група
SONY VAIO SVE1511S1ESI INTEL CORE i5-2450M
NOKIA LUMNIA 800, Windows Phone 7.5
Аватар
Calipso
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Calipso »

Дайте,ако искате може да си поговорим за подкупните прокурори и съдии в България и ще опрем до това,какъв пример ти дават те.Може логично да кажеш,ами то и ние значи натам сме се насочили? :lol: И ко стана Правото,освен че е престижна специалност,е и "мръсотия"... :oops: И няма да има "Честито,бъдещи колеги по звание!",а ще бъде "Дай да се сприятелим,да правим вземане,даване с лошите чичковци!" :lol:

И какво повече да се говори по темата Право...нищо,айде утре да излизат резултатите и да се мирясва. :bigsmurf:
ksaksa
В началото бе словото

Мнение от ksaksa »

до онзи от златната среда. скоро питах познат кво ще учиш в тия финанси, унсс, и отг. беше ми не знам. още се натискайте за тия финанси и прави и криви и сякви простотии да заемате местата на знаещите. та пич, нз колко си изкарал и ми все тая но от 20 км се вижда че си адски посредствен...
Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Японистика
Курс: втори

Мнение от aikaeimin »

"Знаещите" да си седят на задниците и да учат, съответно да изкарат добри оценки на изпитите, да ги приемат и никой "неориентиран" да не им заеме мястото.
А е алогично да се очаква от всеки един човек на 18-19 години да знае какво иска да прави с живота си.
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
Аватар
Calipso
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Calipso »

ksaksa написа:до онзи от златната среда. скоро питах познат кво ще учиш в тия финанси, унсс, и отг. беше ми не знам. още се натискайте за тия финанси и прави и криви и сякви простотии да заемате местата на знаещите. та пич, нз колко си изкарал и ми все тая но от 20 км се вижда че си адски посредствен...
:lol: :lol: :lol: :shaking2:
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Не вярвам да има някой човек, който да не се интересува от нищо, който да не се вълнува от нищо...още повече пък на 18/19 години...
Аватар
Sunshiiine
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Sunshiiine »

О, повярвай, има такива хора. ОСОБЕНО НА 18-19. За съжаление огромна част от хората на тази възраст, започнаха да се интересуват само с кого да ходят по кафетата и това да са студенти, за тях се изразява в купони и ходене по дискотеките в студентски град. Когато ги попиташ какво бъдеще искат, много от тях не могат да отговорят. Какво остава пък за професия, интереси и т.н. За огромно мое съжаление, мога да дам много примери. Жалко е до каква деградация се стигна. Не се съмнявай в затъпяването на поколението ни :? Бих се радвала, да не се окаже истина това, което ти казвам, обаче като гледам ще става все по-зле. Те дори НЕ СЕ ЗАМИСЛЯТ какво искат да стане от тях...
За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Съгласен съм с всичко, което каза, но все пак не мисля,че има човек, па бил той и много тъп, който да няма абсолютно никакви интереси. Според мен желанието за трупане на пари ги потиска обаче!
А ти си ми съгражданка! :) , как е времето в Бургас?
Аватар
Sunshiiine
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Sunshiiine »

ЖЕГА.. не се търпи, даже за плаж не става :|
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Ха, нека ви, тук е хладно и дъждовно...но селянията е голяма...
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”