Какво да уча - съвети?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: Какво да уча - съвети?
Предполагам, че прогнозират и планират разни неща
Както октоподът прогнозира мачовете на Световното 
Това е науката, която ти казва че скоро излизане от кризата няма да има
, а и още нещо .. най-успелите в бизнеса са извършителите на най-големите престъпления срещу човечеството

Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
- Sunshiiine
- Да живей словото
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
Хаххаха Ааааааааалелуя, ние това за преуспелите не го знаехме. На много специфични неща са ви научили

За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.
Те точно това избягват да го кажат .. само че всичко, на което те учат води до тия изводи
Един вид .. информацията е всичко.. прецакай всички, за да си най-отгоре на хранителната верига.. кеф а ?
Един вид .. информацията е всичко.. прецакай всички, за да си най-отгоре на хранителната верига.. кеф а ?
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
-
Billie
- В началото бе словото
Много хора искат да учат право, но някой знае ли защо точно него? Щото аз леко се срамувам, че няма да съм съпречастен към брутния продукт на страната, тъй като нищо няма да произвеждам и същевремено приказките за това, как се изкарват пари без да се мърдаш от стола, само защото си адвокат са ми малко чужди. Та две думи малко го виждам като учене за безработен, а от друга страна цялото това натрпуване на висшисти съсипва икономиката на страната.
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Да учиш право е "учене за безработен".. интересно становище 
- Calipso
- От дъжд на вятър
- Специалност: право
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Че то и пичът Право желае,не знам,риторични въпроси ли задава или това е някакъв странен хумор,на който трябва да се смеем.
И се чудя по дяволите,какво всички са захапали да го разкъсват това Право...
Право,III курс,II поток,XVI група
SONY VAIO SVE1511S1ESI INTEL CORE i5-2450M
NOKIA LUMNIA 800, Windows Phone 7.5
-
Dimitrov
- В началото бе словото
- Курс: първи
Не е лошо от време на време сапуненият мехур да се пука.Calipso написа:Че то и пичът Право желае,не знам,риторични въпроси ли задава или това е някакъв странен хумор,на който трябва да се смеем.![]()
![]()
![]()
Истина ли говори човекът...несъмнено.
Повечето кандидати се пънат всячески за тази специалност, защото в кората на brain-a се асоциира с пари, имоти, коли... споменах ли пари? На кого му пукаква какво ще учи, след като крайната цел се е загнездила така яко в съзнанието?
- Calipso
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Айде,айде на 18 години човек да знае,какво иска...малцина са такива.Ако ти си от тях - поздравления.Аз се смятам за човек от златната среда и не ми е тотално ясно,за какво иде реч със специалността Право.Не бълнувам никакви пари,коли,жени и тн.Както някой каза,образованието е средство,а не цел.След 5 години и половина ще видим тези,които са поели по този така "нашумял" път с какво мислене ще са.Аз съм избрал тази специалност като нещо,което наистина ще е интересно,а не някои математически сметки,компютърни задачи и тн.(да не се обиждат хората в тези специалности,за всяко нещо си има хора).Пак ще кажа на 18 години,мога единствено да живея с мисълта за поставяне на едни амбициозни цели пред самия себе си и как да започна "да се отглеждам" сам,без помощта на "мама и тате".
Но все пак - в днешно време,ако ми кажете,че без пари ще успеем и че сме барнали Господ за шлифера - продължавайте с тази идея.Всеки се бори за едно добро материално положение.Правото(еквивалент на правото са едни финансии в УНСС,примерно) е добър път за хора,които желаят състезание с колеги,за да пробиеш на пазара.Това е моето мнение и не желая да го налагам,просто много лесно е да кажеш - "ти си избираш правото,щото искаш кинти,к*рви и пиене,а аз моля ти се си избирам педагогика,защото обичам децата и да се бъхтя за 400лв.?"...
Но все пак - в днешно време,ако ми кажете,че без пари ще успеем и че сме барнали Господ за шлифера - продължавайте с тази идея.Всеки се бори за едно добро материално положение.Правото(еквивалент на правото са едни финансии в УНСС,примерно) е добър път за хора,които желаят състезание с колеги,за да пробиеш на пазара.Това е моето мнение и не желая да го налагам,просто много лесно е да кажеш - "ти си избираш правото,щото искаш кинти,к*рви и пиене,а аз моля ти се си избирам педагогика,защото обичам децата и да се бъхтя за 400лв.?"...
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
От къде знаеш, че правото ще ти е интересно като нямаш никаква идея за какво иде реч? Според мен едно 90% кандидатстват за Право само щото се води престижно, не че ги влече(щото не знаят какво представлява).
Компютърни науки 1 курс
- Calipso
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Ами защото си прочел все пак нещо,за да знаеш,на къде да се насочиш

-
Billie
- В началото бе словото
Въпросът е, че количествените натрупвания водят до качествени изменение. Подкрепят причините на горния човек за учене на право, но има хора, които като ги питаш защо го учат и казват "пари?". А моето изкаване се върти около "притеснението", че с толкова юристи, архитекти и икономисти, няма да има кой да работи и няма да от къде да идва сухото за нас. Тъй, че част от хората, които са учили тези специалности и нямат връзки като мен, ще останат без работа заради видимото пренасищане и ще трябва да се ориентираме към някой от все още работищите комбинати. Но, това е само преспиктива, докато на дневен ред все още класирането 
- Calipso
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Морфей,ето примерно - учебния процес тук.
Прав си,че шуробаджанащината е*ава всичко в България,но живея с мисълта,че нещата могат да станат и без връзки.Инак "хора без връзки в юридическата област - НЕ кандидатствайте".Кофти за хората,които ще изкарват пари от правото и то в "пачки и чували със зелените Бенджамини"
Най-малкото,че в днешно врме има бая по-прости начини да правиш пареее,ако си креативна личност,разбира се,а това да бленуваш за момента,в който ще попаднеш в графта,плащащи данък "Лукс" и ще си от юристите,които имат 2 къщи в Бояна,един блок на центъра и прочие,и едновременно са социално слаби...ай сектир от тук бе джанъм. 
Прав си,че шуробаджанащината е*ава всичко в България,но живея с мисълта,че нещата могат да станат и без връзки.Инак "хора без връзки в юридическата област - НЕ кандидатствайте".Кофти за хората,които ще изкарват пари от правото и то в "пачки и чували със зелените Бенджамини"
Последно промяна от Calipso на 24 Юли 2010, 18:48, променено общо 1 път.