Кандидатстване за общежитие I курс

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Специалност: Информатика
Курс: втори
Обратна връзка:

Re: [АКТУАЛНО] Кандидатстване за общежитие I курс

Мнение от The_Soldier »

Не беше най-подходящия пример от твоя страна, но нека го кажа така: нека университетите са коли, и да кажам, че СУ ти е първо желание, защото мислиш, че там предлагат най-доброто образование. Тогава СУ не е най-красивата кола, но ще те закара до най далеч, а ти избираш по-красивата и уютната, с която ще ти е по-добре, но за по кратък път, по мое виждане това би било грешен избор. И моя пример не е най-добрия, но се надявам, че ми разбра мисълта :D
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от morfei »

Спорите малко излишно. СУ предлага общежитие на един много голям процент от всички кандидатстващи за такова. Щом не ти стига бала ще ходиш в ТУ или МУ. Да си учил пък. Хем боли, хем сърби...
Компютърни науки 1 курс
Garraty
В началото бе словото

Мнение от Garraty »

The_Soldier написа: И моя пример не е най-добрия, но се надявам, че ми разбра мисълта :D
Разбрах те, но не става въпрос за по-уютна "кола" , а за такава, която мога да си позволя и за такава, която не мога.
morfei написа: Да си учил пък. Хем боли, хем сърби...
От кръчмарски поговорки няма смисъл. Щом съм приет е нормално да очаквам адекватно отношение от другата страна. Все пак не искам да ми строят паметник пред университета...
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

Ами не знам човек...Сега и да си приказваме колко е зле СУ, и да си приказваме колко е добре, за момента това е положението. Леглата са толкова и няма изглед това да се промени. Все пак има малък напредък-миналата година ремонтираха 51бл., тази година 18ти, по-новичкото е по-хубаво. Иначе да си седим тук и да си приказваме празни приказки няма смисъл, все едно си разказваме "кръчмарски поговорки" :mrgreen: :mrgreen:
Компютърни науки I курс
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Кой е казал, че не се грижат. Да вярно, че на 1 класиране може да не ви класират и да измисляте 1 месец къде да спите, но рано или късно те настаняват някъде, стига да сте си подали молби и за другите класирания.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
tedipr
В началото бе словото

Мнение от tedipr »

Извинявайте, че ще прекъсна спора ви, но искам да ви попитам- ако родителите ми притежават къща в гр. Банкя- софийска област мога ли да кандидатствам за общежитие. И още нещо за класирането по успех ти гледат оценката от приемния ти изпит в ли?
Радост, свобода, щастие и смях !
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

@tedipr тук, някъде пишеше, че трябва да не си от София, но не си спомням дали пишеше да не си от града или от областта, можеш да провериш - http://students.uni-sofia.bg/wp/wp-cont ... q-2010.pdf

А за класирането делиш бала си на броя оценки, които го образуват. Например моя бал е 25,2 образува се по следния начин: 3 х Оц. от изпита по мат + 2 х Оц. от матурата по мат. т.е. като се разделят се получават 5 оценки, и бала ми за общежитията е - 25,2 / 5 = 5,04.
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Аватар
tedipr
В началото бе словото

Мнение от tedipr »

Благодаря за винаи бързите отговори от твоя страна :)
Радост, свобода, щастие и смях !
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

Няма защо, обичам да помагам :) А и точно преди да излезне класирането искам да съм тук сред хора, които споделят същата атмосфера :)
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Няма знчение, че е в Софийска област - това не е проблем да получиш общежитие.
Facebook
Изображение
Eddie
В началото бе словото

Мнение от Eddie »

Аз имам двама приятели с които сме се разбрали да бъдем тримата заедно в една стая. И тримата сме с високи балове, така че не мисля, че ще имаме проблем с класирането. Но сега разглеждам молбата и забелязах, че в нея можеш да запишеш само 1 човек с който да си в стая. Има ли начин да посочиш, че искаш да си с двама познати?

Също така в примерната молба-декларация за прием в общежитие ( http://www.fmi.uni-sofia.bg/priem/zapis ... dekl_obsht ) ясно е посочено с червена отметка кои полета трябва да се попълнят, но има някои които ми се струва, че също трябва да бъдат запълненини, като "Специалност", "Студ. положение" и т.н. Полето "Специалност" ме притеснява най-много, защото двама сме приети СИ а третия е КН във ФМИ и дали ще има проблем при класирането?

Мерси за подробните описания и ще бъда благодарен, ако се даде някакво разяснение по моите въпроси :)
Аватар
Mescalito
В началото бе словото

Мнение от Mescalito »

Здравейте!
Като съм приет специалност Индология, може ли в ЦИЕК да отида да се запиша вместо в ректората? Би трябвало да не се чака толкоз много там?
А също и кандидатстването за общежитие може ли да стане пак в ЦИЕК или трябва задължително в ректората?
Мерси
~
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

Приятел 1 пише Приятел 2, Приятел 2 пише Приятел 3, Приятел 3 пише Приятел 1 ;)
Компютърни науки I курс
Аватар
agenta
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от agenta »

Eddie написа:Аз имам двама приятели с които сме се разбрали да бъдем тримата заедно в една стая. И тримата сме с високи балове, така че не мисля, че ще имаме проблем с класирането. Но сега разглеждам молбата и забелязах, че в нея можеш да запишеш само 1 човек с който да си в стая. Има ли начин да посочиш, че искаш да си с двама познати?

Също така в примерната молба-декларация за прием в общежитие ( http://www.fmi.uni-sofia.bg/priem/zapis ... dekl_obsht ) ясно е посочено с червена отметка кои полета трябва да се попълнят, но има някои които ми се струва, че също трябва да бъдат запълненини, като "Специалност", "Студ. положение" и т.н. Полето "Специалност" ме притеснява най-много, защото двама сме приети СИ а третия е КН във ФМИ и дали ще има проблем при класирането?

Мерси за подробните описания и ще бъда благодарен, ако се даде някакво разяснение по моите въпроси :)

Този въпрос можете да го отправите към Комисия по настаняване в студентските общежития на СУ „Св. Климент Охридски” на тел. 02/862 29 16 или на e-mail: knsu@abv.bg !

П.С. Не си правете сметки преди да сте попитали дали това възможно!
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

А и сте 1 курс, въпросът е дали има изцяло свободни стаи и кой ще има късмет да се настани в тях. А и с предимство са тези, които са били в стаята миналата година.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”