И не са глупости, това което учим. Факта, че не учим веднага C#.NET , WPF и Silvelright и не почваме автоматично 2-рата година като Junior-и в Telerik не прави безсмислени тези предмети. Програмата не е самоволно измислена, а следва това, което се преподава в западните университети.
За нататък чувам обаче доста лоши неща. Днес чух доста подобни твърдения за по-нататък годините - пищови, несериозни изпълнения от страна на преподавателите, имитации на преподаване и т.н. и това ме плаши. Но досега такова нещо не съм видял с очите.
Виж, видях обаче изпит за 3-ти курс информатика, айде да не казвам при кой преподавател. 100 човека в зала Мусала, човек до човек набутани, всичките най-нагло си преписват. Грозна картина, много грозна.
Общо взето, образованието в този факултет е на want to know basis. Богатството е в изборните курсове, където повечето преподават това, което го кефи. Пишеш изборни каквото ти се учи, задължителните ги избутваш. КН за мен е най-добре, защото съм научил много повече от по-умните си колеги, отколкото от Биров примерно.