КН, ИС или Информатика

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

Mikey
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

КН, ИС или Информатика

Мнение от Mikey »

Моля да ми кажете разликите между тези специалности, че в учебния план не разбирам абсолютно всичко. Какви са минусите и плюсовете и коя бихте/сте избрали ?
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Re: КН, ИС или Информатика

Мнение от morfei »

Има ли някакво значение щом вече си подредил специалностите? Трябвало е да попиташ или да прочетеш другите теми като тази доста преди да ги подредиш. Вече няма никакъв смисъл да питаш. Като влезеш в университета ще прецениш най-реално със собствените си очи, в случай, че искаш да се преместиш.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото
Специалност: Молекулярна биология
Курс: трети

Мнение от Elitsa Abstract »

Той може да не е завършил тази година и сега да не е кандидат-студент като нас, а да кандидатства догодина например /демек сега да е 11-ти клас примерно/. :wink: Познах ли? :wink:
Последно промяна от Elitsa Abstract на 23 Юли 2010, 12:48, променено общо 2 пъти.
Mikey
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Mikey »

Elitsa Abstract написа:Той може да не е завършил тази година и сега да не е кандидат-студент като нас, а да кандидатства догодина например /демек сега да е 11-ти клас примерно/. :wink: Познах ли? :wink:
Да, точно ! :)
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото
Специалност: Молекулярна биология

Мнение от Elitsa Abstract »

Ами значи аз не мога да ти помогна т. к. не съм от ФМИ, но поне вече ще се знае защо питаш сега. :D
Аватар
iprodanov
Пишете, о, братя
Специалност: КН у ФМИ
Курс: втори

Мнение от iprodanov »

Връстник значи. :)

Всички специалности са супер,нo в никакъв случай не пиши КН на първо място догодина. :lol:
MalUmKo
От дъжд на вятър

Мнение от MalUmKo »

Не знам дали го казваш на шега или не , но да недей. Сега КН са два потока 140 човека т.е. ако искаш сериозна среда надали ще е там вече щото най вероятно ще влизат сульо и пульо (нищо ново де.). По- добре изчакай да мине поне един семестър от тая година преди да се спреш на спец. инфото да е по- актуално един вид. Това по никакъв начин няма да ти попречи на подготовката един и същи изпит се държи така или иначе, щом вече си се насочил към програмирането.
ПП Лично за мен Информатиката винаги е била по - сериозна специалност от КН.
"12. Овладяване на обективни критерии за оценка на духовните и материалните ценности на обществото.
13. Изграждане на навици за опазване на околната среда и на собственото здраве."
:D
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

В този форум има няколко теми върху този проблем. Прочети ги, аз го направих когато бях в твоето положение. А и можеш да разчиташ на нас, тези, които тази година влизаме във ФМИ да разкажем за положението, когато дойде следващата КСК. Така че ще имаш подробно инфо от нас(поне от мене де). До тогава един съвет:
Прекарай си хубаво лято, защото няма кога иначе. Дано не се наложи, но може следващото ти лято да е в изпити. Почни от октомври да четеш пак тук. Едновременно не пропускай материал от училище, а може и някой курс или урок да почнеш. Хубаво е да има някой да се занимава с теб, това не е български или история. Това е от мен, ако има нещо, питай.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
Тодорът
Да живей словото
Специалност: Информационни системи
Обратна връзка:

Мнение от Тодорът »

КН,ИС,СИ,И ...разликата ти е в преподавателите, другото можеш да си го докараш от изборни... Няма кой знае колко голямно значение, в коя специалност от тези които изброх си... Искаш ли да знаеш нещо, винаги можеш да го научиш ;)
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

MalUmKo написа:Сега КН са два потока 140 човека т.е. ако искаш сериозна среда надали ще е там вече щото най вероятно ще влизат сульо и пульо (нищо ново де.). По- добре изчакай да мине поне един семестър от тая година преди да се спреш на спец. инфото да е по- актуално един вид. Това по никакъв начин няма да ти попречи на подготовката един и същи изпит се държи така или иначе, щом вече си се насочил към програмирането.
:JC_doubleup:
Изображение
gottalovefmi
От дъжд на вятър

Мнение от gottalovefmi »

MalUmKo написа:ПП Лично за мен Информатиката винаги е била по - сериозна специалност от КН.
И какво разбираш под по-сериозна? Според мен КН си е най-сериозната специалност най-малкото, защото има доста хора, които наистина разбират какво им се преподава, докато в останалите специалности са по един-двама, а в някои специалности и изобщо няма такива, така че който и каквото да дойде да им преподава...
А тва с 140 човека поток изобщо не виждам как ще промени положението след като така или иначе в момента сме 105, така че разликата не е кой знае колко съществена. Просто ще има повечко по-слаби, но ако не напреднат така или иначе ще отпаднат. Впрочем КН е единствената специалност, където има наистина сериозни изпити и се учи. Информатика би бил втория ми избор след КН - разликата общо-взето е в нивото и от това, което виждам е от земята до небето ;)
Последно промяна от gottalovefmi на 24 Юли 2010, 15:11, променено общо 1 път.
MalUmKo
От дъжд на вятър

Мнение от MalUmKo »

Какво ще се промени от това, че са два потока. Ами най- малко вероятността половината специалност да е при едни преподаватели другата половина при други става доста голяма, ще видим като дойде октомври, но лично аз очаквам нещо такова.
А информатиката НА МЕН ми се вижда по- сериозна, въпрос на личен вкус, аз си падам по математики предполагам знаеш, те просто имат повече, освен че имат кажи речи същите информатики.

ПП В информатика също има доста хора, които разбират. Информатиката не е избор, които правиш щото бала е най- висок и е престижно или го пишеш защото наистина ти харесва като идея или защото не ти достига бал при положение, че има 140 места и да кажем 30 -40 човека, които наистина са си я харесали, ми да нормално е другите 100 да са зле, ама от догодина как ще е?
ПП Хм, в момента не успяват да запълнят цялата специалност (КН) с качествени хора. Следователно тея 40 нови човека, които са с по- нисък бал от първите 100, от които не всички разбират, ще са яко зле.:D
Последно промяна от MalUmKo на 23 Юли 2010, 23:09, променено общо 1 път.
"12. Овладяване на обективни критерии за оценка на духовните и материалните ценности на обществото.
13. Изграждане на навици за опазване на околната среда и на собственото здраве."
:D
Demon's Dance
В началото бе словото
Специалност: Компютърни Науки
Курс: втори

Мнение от Demon's Dance »

gottalovefmi написа:...
Ти на какви наркотици си бе.КН Е ПАРОДИЯ.Най-тежките изпити дори не са по информатика.Най-тежките изпити не са тежки защото са сложни/полезни,а защото те НАСИЛВАТ да назубриш n^х глупости,които никога няма да ти потрябват.Най-тежките изпити са ...(insert random true statement).Добре че не си стигнал до изпитите с официалните пищови.Не знам за другите специалности освен ИС,там е весело-колкото и да си тъп,пак си по-умен от 50-60 човека,вдига самочувствието(самолета).
Аватар
ontarioto
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ontarioto »

от известно време следя форума и оставам с впечатлението, че в "Информатика" едва ли не се учи повече математика отколкото програмиране :? доколко е вярно това и ако искам да се занимавам с програмиране тази специалност ли е по-подходяща или "Софтуерно инженерство"? /бала не ми стига за КН :( /
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

ontarioto, избирай информатика. :D
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “ФМИ”