Тема за КС въпроси от различно естество vol.2

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий
Курс: друг

Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.2

Мнение от The_iMMortal_f »

Вече не знам какво да правя! Снощи си влязох в Персонална информация и всичко ми лъсна, както си му е реда, специалности-това/онова... И колкото повече го гледах, толкова повече виждах как ще ме приемат БЪлгарска филология и ме побиха тръпки...
/ Татко каза, че взели някаква смахната кокошка да определи дали Литекс ще останат в групата или ще отпаднат- нещо като Paul и тъпата кокошка познала... На сутринта реших да правя същия експеримент, обаче със заека ми. Сложих 3 купички с храна 1 за Книгоиздаване , една за БФ и една за Психология.. Пухчето ми се насочи право към Българска филология пр което аз изпитах онова ужасно чувство на неудовлетвроеост , хванах зайката и й казах : You Bitch! Помисли си пак !!! И ттогава се насочи към Книгоиздаването... :mrgreen: :mrgreen: /
Сега сериозно.. песпективно ли е да вляза БФ ако ме приемат и по-добре ли е от Книгоиздаване / знам, че не е, даже днес се затръшкаш в леглото и казах : АЗ БФ НЯМА ДА УЧА! Ще Книгоиздавам ако ще във ВТУ, ама ще уча това./ Нашите ме навиват да запиша ако ме приемат БФ, но аз категорично отказвам.. Помагайте какво да правя и накъде да се насочвам , няма да чакам запълване на местата от СУ, искам да си реша проблема възможно най-бързо! ... :lol: :lol:

И възможно ли е класирането да излезе по-рано? Някога случвало ли се е?
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Специалност: Информатика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

Ако питаш мен послушай вашите, запиши се в СУ дори да не е книгоиздаване. Пък после можеш да опиташ да се прехвърлиш. Мисля, че в СУ ще получиш по-добро образование и затова си струва да опиташ всички възможности, включително и прехвърлянето. И за потенциални отговори, знам че зависи най-вече от човека как ще се развие, независимо от това къде учи, но мисля че плюсовете на СУ са достатъчни за да "търпиш" някоя друга специалност за една година (в случай, че успееш да се прехвърлиш в Книгоиздаване след първата година). Все пак ти предстои важно решение, трябва да помислиш върху решението си много добре, така че в крайна сметка то да бъде 100% твое. Говори по въпроса с роднини, приятели, форумци, учители, ако щеш с непознати в мирката, но в крайна сметка нека решението е 100% твое, все пак се отнася за твоето бъдеще. А пък може би изобщо няма да се наложи да избираш между БФ в СУ и Книг. във ВТУ, може би направо ще си влезнеш в Книг. СУ. Все още не сме видяли нищо черно на бяло, така че горе главата :D УСПЕХ !!!
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото
Специалност: Молекулярна биология
Курс: трети

Мнение от Elitsa Abstract »

На какъв телефон мога да се обадя, ако имам някакъв проблем? Вече се обаждах в централата и там една жена ми каза някакъв номер дето постоянно - вече половин час ми дава заето (освен това ми го изстреля толкова бързо и после веднага затвори, че не съм сигурна дали го записах правилно).
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

The_iMMortal_f написа:...
Няма смисъл да записваш нещо, което не ти се учи. Ако искаш в СУ и да речем не те приемат книгоиздаване, по-добре изчакай една година и кандидатствай наново, защото хич не е лесно да учиш някаква специалност, която ти е супер антипатична, че и над 5.50 да изкараш накрая на годината, за да можеш да се преместиш и т.н.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий
Курс: друг

Мнение от The_iMMortal_f »

Прехвърлянето от ВТУ в СУ става ли трудно?Защото аз ЩЕ книгоиздавам не зависимо къде ще е.
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото
Специалност: Молекулярна биология

Мнение от Elitsa Abstract »

Много е важно да влезеш в специалността, която най-много искаш, но все пак да ти кажа за ВТУ - изобщо не ти го препоръчвам пред СУ. Аз съм далеч от хуманитарните специалности и не знам каква точно е разликата между това книгоиздаване и българската филология, но разликата м/у СУ и ВТУ е огромна! Направо ще ти го кажа - по-добре не ходи във ВТУ. Успех и дано те приемат Книгоиздаване в СУ :up:s

П.П.: А за прехвърляне не знам нищо.
Последно промяна от Elitsa Abstract на 23 Юли 2010, 13:04, променено общо 2 пъти.
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от VelinaShine »

The_iMMortal_f написа:Прехвърлянето от ВТУ в СУ става ли трудно?Защото аз ЩЕ книгоиздавам не зависимо къде ще е.
Айде няма да кажа, че е !!! НЕВЪЗМОЖНО !!!, но го имай предвид !
calinca
В началото бе словото

Мнение от calinca »

Развитие по въпроса с матурите: в Учебен отдел в Ректората ми казаха, че ако матурата е държана преди 2008, все едно я няма - не само за изпит, а и като балообразуваща оценка от дипломата. Попитах ги къде да го прочета това, отговор, в нашия правилник. Попитах къде в правилника, защото съм го чела и май не съм се натъкнала на такава информация. Последва усърдно и продължително преглеждане на правилника, отзад напред и отпред назад, няколко пъти. Последва консултация с колежката. Колежката твърди, че не го пише в правилника, а в Закона за висшето образование. Ок. Прибирам се вкъщи, жените бяха между другото много любезни, само дето не можаха да ми кажат нищо конкретно. Започвам да чета. В Закона за висше образование има препратка към Закона за степента на образование. *вмъкнете нечленоразделна реч* *поемане на въздух*

Та, сега си седя и се приготвям бая дълго да си чета. Не, че е болка за умиране, а и може въпросният текст наистина да го има, просто на първо четене (през пръсти) не го видях. Ок. Може и да го няма, не знам. Не мисля, че ще променя каквото и да било, ако го няма. Но все пак някак ме яде... а и без това малко откачих и все не мога да си намеря място, чакайки неделята. Та, аз ще си чета законите, де... Но все пак, ако някой знае къде е указано могат ли или не могат оценки от държавни зрелостни изпити, положени преди 2008 година, да участват като оценка от дипломата при балообразуване - да свирка. Имам предвид в тия два (или евентуално друг?!) закона, а не в правилника на СУ, там ограничение няма.

Много сложно стана, извинете. И благодаря на всички стигнали дотук :lol: Отварям файловете сега за подробен прочит.
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от morfei »

Няма смисъл. Правилно са ти казали жените. Не се тормози.
Компютърни науки 1 курс
calinca
В началото бе словото

Мнение от calinca »

Аз ще се тормозя така или иначе :wink: няма начин.

А това сега е... не знам, любопитно ми е просто, но не съвсем. Вероятно го има този текст, не съм го намерила още. Ок. Може и да има още нещо, което да ме засяга, знам ли? А между другото съм забелязала, че масовият человек не само не чете и не се интересува, а предимно вярва на разказаното от комшията. Масово никой не си знае нито задълженията, нито правата, и най-вече докъде се простират последните. Та ще си чета, де. За свое собствено успокоение и да минава времето, иначе много нерви.

Иначе ми е ясно, че нищо няма да променя. Какво, ако си представим, че това не съществува като текст (много съмнително), аз да взема да пиша жалби и да вися кой знае къде, вместо на опашката за записване?! - малко не си се представям, а и нерви не бих имала за подобни изпълнения, да не говорим, че не е от чак такова значение.
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Преди 2008 матури не е имало, имало е някъде преди десетилетие и не са имали нищо общо със сегашните - много ясно, че не важат.
Facebook
Изображение
calinca
В началото бе словото

Мнение от calinca »

svetlio.varna написа:Преди 2008 матури не е имало, имало е някъде преди десетилетие и не са имали нищо общо със сегашните - много ясно, че не важат.
Това ме разсмя, честно. В такава ситуация, в която всичко се провежда по правилници и закони и всякакви нормативни актове, чиято цел е точно да опишат възможните ситуации, от студент по право да получа вместо цитиран член и алинея от разпоредба еди-коя си - интуитивно аргументиране. Наистина е забавно.
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Е то си е написано ясно:
Кандидатстване с оценки от държавни зрелостни изпити, положени през 2008, 2009 и 2010 г.
Ако държиш и за член и алинея ще се поровя...
Facebook
Изображение
calinca
В началото бе словото

Мнение от calinca »

svetlio.varna написа:Е то си е написано ясно:
Кандидатстване с оценки от държавни зрелостни изпити, положени през 2008, 2009 и 2010 г.
Ако държиш и за член и алинея ще се поровя...
Това пак е за случая, когато искаш да кандидатстваш с матура, вместо да се явяваш на изпит, нали. Аз търся информация за оценката, която се взема от дипломата. Към момента все още нямам резултат. Законът за висше образование твърди следното:

Чл. 68. (1) (Изм. - ДВ, бр. 60 от 1999 г., в сила от 02.07.1999 г., в сила от учебната 2000/2001 г., доп. - ДВ, бр. 41 от 2007 г.) Приемането на студенти и докторанти се извършва чрез конкурсен изпит в рамките на утвърдения брой по реда на чл. 9, ал. 3, т. 6, букви "а" и "б" при спазване на:
бла-бла-бла
(4) (Нова - ДВ, бр. 53 от 2002 г., предишна ал. 3 - ДВ, бр. 48 от 2004 г., доп. - ДВ, бр. 41 от 2007 г.) Висшите училища след решение на академичния съвет могат да приемат и без конкурсен изпит кандидат-студенти, издържали успешно държавните зрелостни изпити съгласно Закона за степента на образование, общообразователния минимум и учебния план, в рамките на утвърдения брой по чл. 9, ал. 3, т. 6, букви "а" и "б".

Законът за степента на образование:

(4) (Нова - ДВ, бр. 95 от 2002 г.) Лицата, издържали успешно държавните зрелостни изпити, могат да бъдат приети във висшите училища и без конкурсен изпит след решение на академичния съвет на висшето училище.

Към момента всичко сочи към решения на съответното висше учебно заведение.

Към момента не съм намерила нито в правилника на СУ, нито в законодателството друга информация. Не твърдя, че я няма, тъй като няма как да зная със сигурност, че съм изчела всичко по темата; но и да я има, остава удивително покрита.

ПП И горното отново се отнася по-скоро за участване в класиране с оценка от матура вместо от кандидатстудентски изпит.

Към момента не съм намерила абсолютно нищо, касаещо прословутия член кой-там-беше от правилника на СУ, който гласи, че ако в дипломата за средно образование по балообразуващия предмет присъства оценка от държавен зрелостен изпит по същия, се взема тази оценка. Нищо-нищо-нищичко. Нищо, освен същия тоя правилник.
Последно промяна от calinca на 23 Юли 2010, 21:44, променено общо 1 път.
Аватар
drama queen
В началото бе словото
Специалност: право

Мнение от drama queen »

Здравейте! Някой разполага ли с теми по БЕЛ за оценка над 5+?
-Our creed?
-To annihilate!
-Our oath?
-To strangle whatever nature is in us, neither to love nor to be loved, neither to pity nor to be pitied, till the end is come - without fear, without hope, without future; to suffer, to annihilate, to revenge.
"THE NIHILISTS"-OSCAR WILDE
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”