Тема за КС въпроси от различно естество vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.2
Малко смахнат въпрос, но някой спомня ли си дали в документите за класирането се попълваха някъде оценките от дипломата, участващи в балообразуването? Питам, защото аз тогава си нямах идея за следния текст:
6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит.
Съответно ако е имало, съм го сбъркала, оценката от матурата ми е по-висока от другата. А в момента в персонална информация ми излиза, че нямам оценки от матура. Затова се чудя може ли аз да съм сбъркала нещо.
6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит.
Съответно ако е имало, съм го сбъркала, оценката от матурата ми е по-висока от другата. А в момента в персонална информация ми излиза, че нямам оценки от матура. Затова се чудя може ли аз да съм сбъркала нещо.
- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Нека позная-на матурата по БЕЛ имаш 4.75Хриска написа:1во желание ми е Предучилищна и начална училищна педагогика, кандидатствам с матура 5,21 която се умновава по 3 и се събира с 5,75 от дипломата всичко прави 21,38
, а в информацията пише че е 20,38 , Какво да правя с тази грешка?
Тази година, ако имаш държана матура по съответния предмет, се взима тя вместо оценката от дипломата(по-точно от ЗП).
@calinca, в документите за класиране ограждаш, когато искаш да се опиташ да кандидатстваш и с оценка от матура, не само от изпит
"Зачита се за оценка от
съответния конкурсен изпит
при балообразуване"
Компютърни науки I курс
-
Хриска
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Пише си че се взима матура, а тя е 5,21 не 4,47 и там го пише но е сметнато грешно на кого трябва да се обадя за да се поправи грешката?
Последно промяна от Хриска на 22 Юли 2010, 21:31, променено общо 1 път.
Нищо не пише, пише, че нямам оценки от матура, а аз имам.
Не искам да използвам оценката от матурата на мястото на оценка от конкурсен изпит, но според правилника се предполага да ми вземат от дипломата оценката от матурата по балообразуващия предмет, без да имам право на желание по въпроса, а са взели другата. Затова се чудя имало ли е някъде да се попълва такова нещо, да не би да съм сбъркала там.
Не искам да използвам оценката от матурата на мястото на оценка от конкурсен изпит, но според правилника се предполага да ми вземат от дипломата оценката от матурата по балообразуващия предмет, без да имам право на желание по въпроса, а са взели другата. Затова се чудя имало ли е някъде да се попълва такова нещо, да не би да съм сбъркала там.
- bggashnik
- Пишеща машина
Т.е., по правилник трябва да ти вземат от матурата, а не от задължителната подготовка(6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
Компютърни науки I курс
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Не е имало да се попълва, т.е обади им се възможно най-скоро да оправят грешката.calinca написа:Нищо не пише, пише, че нямам оценки от матура, а аз имам.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
Да, но не го правят. За трети път: НЕ ми взимат оценката от матурата за балообразуваща, въпреки че съм държала такава; не вместо изпит, просто, вместо оценката по предмета получена като средна през годините.
Това ми е питането: възможно ли е аз някъде да съм подала грешна информация, или просто никъде не се е пишело това?
Това ми е питането: възможно ли е аз някъде да съм подала грешна информация, или просто никъде не се е пишело това?
Ок, някаква идея къде да се обадя?
Утре ми е свободен ден, ако трябва, мога и да зависна пред нечия врата, стига да зная от коя да започна...
Утре ми е свободен ден, ако трябва, мога и да зависна пред нечия врата, стига да зная от коя да започна...
- bggashnik
- Пишеща машина
Тормози ги на следния телефон, за когото ми казаха, че е за оправяне на ПИ:
(02) 9308 466
(02) 9308 466
Компютърни науки I курс
Благодаря и на Etiainen, за в случай, че не е станало ясно
Според сайта на този телефонен номер отговарят девойките от стая 228 на Ректората, предполагам, намерих си вратата...
Според сайта на този телефонен номер отговарят девойките от стая 228 на Ректората, предполагам, намерих си вратата...
Здравейте, имам един въпрос. Ако реша да се преместя след първата година в друга специалност разбрах, че трябва да сам положила кандидатстудентски изпити за дадената специалност- примерно за право:български език и литература и история. Та значи въпроса ми е 3 стига ли или трябва да е над 3?
- bggashnik
- Пишеща машина
Тройки на изпитите ти стигат
Съответно успехът ти през годината, за да се преместиш, трябва да е над 5.50, колкото по-висок, толкова по-добре
Надявам се да съм отговорил на въпроса ти 
Компютърни науки I курс
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Стига да нямаш 2, всичко те устройва.
For a moment your eyes open and you know
- ivankz
- От дъжд на вятър
- Специалност: Политология
- Курс: четвърти
На изпитите съм много зле.Но пък матурите ми блестят - наистина ли тази година ще се гледат матурите?Та те са ми по-добри и от дипломата 
Tell me why are we so blind to see
that the ones we hurt are you and me...
that the ones we hurt are you and me...