Какво четете в момента 3

Модератори: Мила, Boromir

Публикувай отговор
Аватар
Riff-Raff
В началото бе словото
Специалност: Скандинавистика
Курс: втори

Re: Какво четете в момента 3

Мнение от Riff-Raff »

Gebrüder Grimm - Märchen, за пореден път, когато няма какво друго да чета :Koshechka_01:
„— Какви студенти, бе? - изръмжа Архиканцлерът.
— Не се ли сещате, господине? Онези по-кльощавите и бледите? Нали сме в университет? Те са задължителна част от пейзажа като плъховете.“
Аватар
blackout
Летящите Пръсти
Специалност: право
Курс: трети

Мнение от blackout »

Deschain написа:"Вълците от Кала" е много яка, ще те накефи определено, докъде стигна с нея? Искам пак да започна Кулата, ама не знам дали ще мога да го направя, трудно се чете повторно такова произведение...
Още съм в началото и завръзката ми изглежда стабилна. А иначе смятам, че препрочитането може да е малко... разочароващо. Няма да е същото просто. Може би чак след 10-20 години, когато е позабравен сюжета, има шанс да се почувства нещо близко до емоциите и усещането от първия прочит.
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Преместете се в темата за Стивън Кинг...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Nattevandrer
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Nattevandrer »

Riff-Raff написа:Gebrüder Grimm - Märchen, за пореден път, когато няма какво друго да чета :Koshechka_01:
А, нямало... ;Д
"Actually, in my opinion, a man didn`t have to be insane to be sensitive. There were people who could be wounded by trifles and whom a single hard word could kill."
Аватар
Riff-Raff
В началото бе словото

Мнение от Riff-Raff »

Nattevandrer написа:
Riff-Raff написа:Gebrüder Grimm - Märchen, за пореден път, когато няма какво друго да чета :Koshechka_01:
А, нямало... ;Д
Спестих си библиотеката, за да избегна слънчевия удар. :roll: В най-скоро време ще последвам съвета ти :)
„— Какви студенти, бе? - изръмжа Архиканцлерът.
— Не се ли сещате, господине? Онези по-кльощавите и бледите? Нали сме в университет? Те са задължителна част от пейзажа като плъховете.“
Malka veshtica
Драскач

Мнение от Malka veshtica »

"Габриела,карамфил и канела" - свежа, увлекателна, мечтателна, Амаду е класика!
"Терапията" - Себастиян Фицтек, горещо трилърче, което изядох за 1 ден
Историята на моя живот - Хелън келър, много приятна и любопитна, смислена също
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Оооо, намерих си новата книга на Сафон. Много ми върви на чужбински придобивки от него - от Лондон миналата година си купих "The Angel's Game", тази година от Италия - "The Prince Of Mist". Ще пиша за нея в другата тема, но с една дума - възхитителна. Сафон, какво да ви кажа. :)
Всъщност, ще драсна няколко думи сега - личи си, че е първата му книга, тъй като персонажите още не могат да запълнят цял телефонен указател. Важните са около 10, най-важните от тях са 5, а освен тези 10, още 3-4 по-скоро се споменават. Но нека броят им не ви стряска: пак казвам - за Сафон са малко и са само най-основните, без които не би могъл да разкаже историята. А тя се води за деца - самият той пише, че това е историята, която като дете/юноша е искал да прочете. И затова, когато е станал на 23 (или 26, забравих) години, я е написал.
А историята е колкото лесна за разказване, толкова и заплетена и откровено страшна. Тоя пич сериозно залита към ужасите.
През 40-те години семейство с 3 деца бяга от войната в едно малко село край брега и се настанява в къща, която е изоставена от собствениците й, след като единственото им дете се е удавило в морето, близо до нея. Момчето във въпросното семейство, Макс, открива буренясала заключена градина, пълна със статуи, изобразяващи циркова трупа, които сякаш променят израженията си и които са белязани от конкретен символ, който по-късно вижда, докато се гмурка със свой приятел, и на кораб, потънал близо до брега. Дядото на приятеля му е бил на кораба, но зад нежеланието му да разкаже историята на този символ, се крие повече от обикновен инат. :rabbit: :pale:
Абе... това е една малка и страшна книга за силата на обещанията. Не знам как иначе да я определя. Много жива, много красиво разказана история (Сафон и на 20 и няколко пак си е бил същият) - уви, твърде кратка. Липсваха ми 200 страници локуми за удължаване на удоволствието, признавам. Това вероятно е единственият й недостатък. Липсваше ми малко и от ударните му финали (с "Играта" ме разглези съвсем в това отношение). А че историята е невероятна - невероятна е. Тя и в "Играта на ангела" е такава. И е много хубава (пак с уговорката, че това е първата му книга и тогава още е напипвал нещата, докато сега вече знае формулите, които работят).

Та. Нея я свърших, сега чета "Giorgio Vasari's Lives Of The Artists" - страшно се зарадвах, че я намерих. :bounce:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Nattevandrer
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Nattevandrer »

"ОТВѪДЪ ГОРИТѣ ПѣЯТЪ" отъ Трюгве Гулбрансенъ (1940) ( :
"Actually, in my opinion, a man didn`t have to be insane to be sensitive. There were people who could be wounded by trifles and whom a single hard word could kill."
Аватар
ayakashi
Постоянно присъствие

Мнение от ayakashi »

Мадам Бовари на Флобер :) дълго я отлагах
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

"Tess of the d'Urbervilles" - Thomas Hardy
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Аз напоследък чета по книга на ден (~300-450) страници...
Град от пепел, Преди да умра, Законът на любовта, Изкушение с дъх на лимони... абе, всичко под ножа...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: завършил

Мнение от Boleyn »

ayakashi написа:Мадам Бовари на Флобер :) дълго я отлагах
И аз трябва да я дочета тези дни,че съм я зарязала на половината,понеже нямах време.
А сега,благодарение на Мила ,чета " С дъх на кафе " от Антъни Капела :)
Изображение
Аватар
Nattevandrer
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Nattevandrer »

Мила написа:Аз напоследък чета по книга на ден (~300-450) страници...
Град от пепел, Преди да умра, Законът на любовта, Изкушение с дъх на лимони... абе, всичко под ножа...
Ееех, това е много хубав книгоритъм. Ако разполагах с повече време...
Аватар
necrozis
Легендарен флуудър
Курс: друг

Мнение от necrozis »

Дядо Горио на Балзак, както и По-кратка история на времето на Хокинг :)
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

Virginia Woolf - "Mrs. Dalloway". На Notepad! :?
Публикувай отговор

Обратно към “Литература и Книги”