Академия на МВР vol. 2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Академия на МВР vol. 2
То нали пише,че ако в дипломата имаш по-висока оценка,отколкото на матурата по сътответния предмет,се взима тя. Това значи,че почти от всяка област ще има поне по двама-трима,които ще имат 6-ци и дипломите ще са им може би около 5.50. Следователно тези двама-трима правят над 29 бал. Аз го смята така: 28 области по трима такива прави 84 човека,а местата са 80. Но това си е мое предположение,може и да греша.
При образуването на бала се избира по-високата оценка по съответния предмет между вписаните в дипломата за средно образование оценки от държавния зрелостен изпит и от задължителната подготовка. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема и свободноизбираема подготовка. В дипломи, в които няма посочен общ успех за балообразуването се взема средния успех.
Кво ще рече това, че ако имам 5,5 на матурата по БЕЛ и 6 по БЕЛ в дипломата, се взима 6-цата?
Кво ще рече това, че ако имам 5,5 на матурата по БЕЛ и 6 по БЕЛ в дипломата, се взима 6-цата?
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Абсолютно 
цял месец и половина се притеснявам(заради 4ката ми по география от матурата) като не съм погледнал това нещо , що неказвате по рано 
но пък сега пак чета и си гледам дипломата и ето нещо което пак неразбирам... зад. подг. БЕЛ-6, но имам и профил БЕЛ-6 , Това значи ли че няма да се признае и 6цата от зад. подг и ще ми се вземе оценката от матурата.. или пък ми се взима 6-цата и пей сърце..
П.П. ако ми помогнете да разреша и тая загадка евала
но пък сега пак чета и си гледам дипломата и ето нещо което пак неразбирам... зад. подг. БЕЛ-6, но имам и профил БЕЛ-6 , Това значи ли че няма да се признае и 6цата от зад. подг и ще ми се вземе оценката от матурата.. или пък ми се взима 6-цата и пей сърце..
П.П. ако ми помогнете да разреша и тая загадка евала
-
robben
- В началото бе словото
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Не е така. Аз също се чудех по този въпрос и се обадих преди няколко дни в академията. Взима се оценката по БЕЛ от матурата + средния успех от 2те матури + оценката по история от дипломата + дипломата, а не коя е по висока. Може да се взема оценката по история от дипломата ако си държал матура по история, само тогава и само по история. Примерно: Аз имам 5.51 по БЕЛ, историята ми 6, дипломата ми е 5, обаче имам 4 по втората матура. Ако се взимаха другите оценки от дипломата щях да имам 29 бал, защото БЕЛ-а от дипломата ми е 6, биологията(втората матура) ми е 6 в дипломата... така че...
Баловете мисля, че няма да са много високи, защото много хора имат някъде между 4.00 и 5 по БЕЛ на матурите, а от там идва балът почти... заради умножаването 
робен, съмнявам се че и този който ти е обяснявал знае точно. Няколко пъти звънях да питам за нещо в информация и все се чудят какво да ми отг.. Объркаха се нещата ама на 26 всичко ще се изясни... 
-
robben
- В началото бе словото
Хаха и на мен се зачудиха малко, честно казано
Най-ясно ще си стане на 26-и
И 2та варианта обаче си имат и + и -, защото не се знае на пичовете, който не са държали матури какви са им дипломите
Представи си е завършил в някое село... с 6:00 по всичко 
ми няма да е честно заради тези които са завършили преди 3 години без матури.. мене в дипломата всичко ми е 6 освен матурите, а съм учил в София а не на селоrobben написа:Хаха и на мен се зачудиха малко, честно казаноНай-ясно ще си стане на 26-и
И 2та варианта обаче си имат и + и -, защото не се знае на пичовете, който не са държали матури какви са им дипломите
Представи си е завършил в някое село... с 6:00 по всичко
Това е отговорът на въпросите ви... взима се по-високото. Ако не се лъжа, написаното от magicman е взето от наредбата за приема тази година, така че...magicman написа:При образуването на бала се избира по-високата оценка по съответния предмет между вписаните в дипломата за средно образование оценки от държавния зрелостен изпит и от задължителната подготовка. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема и свободноизбираема подготовка. В дипломи, в които няма посочен общ успех за балообразуването се взема средния успех.
-
robben
- В началото бе словото
Ммм, ако е така, значи имаме добър шанс, моят бал става някъде 28 и нещо...за момче мисля, че е добре.
Пък и завършилите преди 3 години не се знае дали са стигнали до класиране
Нищо не се знае пък и няма смисъл да го обсъждаме
Успех само и това е 
Еб*ти погрома е на математиката :X
те са 10 човека с над 5, най-вероятно те ще си влезнат... : )
Вече щом ги има оценките по математика нищо не им пречи да направят класирането... Дано да не чакаме чак до 26, колко му е да сметнеш бала на 400 човека
сам го правя в домашни условия за 1 ден 
Вече щом ги има оценките по математика нищо не им пречи да направят класирането... Дано да не чакаме чак до 26, колко му е да сметнеш бала на 400 човека
Аз съм единия с 5,60

вУк написа:Аз съм единия с 5,60![]()
ми ставаш пожарникар няма кво да го мислиш : )