porednata gavra s nas .... ama da vidim .... davam im polovin chas maximum axaxaxaxaxaxaxaxamushichka написа:Колеги, туко що се обадих. Жената даже не изчака въпроса ми, а каза : "Всеки момент ще излязат, проверявайте в сайта!" .... дано днес е краят на мъките ни!!!!!!!
[КСК 2010] Журналистика vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
cinderellaaa
- В началото бе словото
- Специалност: ne se znae oshte
Re: [КСК 2010] Журналистика vol.2
- easy
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
...В крайна сметка - какво са пет години в името на майката родина? Абе, май, не се малко. Животът като че ли е кратък.
Не съм съвсем съглсаен, че финансово и/или икономически е необвързан с държавата въпросният избор.NiamaZnachenie написа:По - добре да са в България, но това си е личен избор необвързан по никакъв начин финансово и/или икономически с държавата.
Именно.Skuipi написа:но вместо да ни заставят да стоим, не трябва ли да ни предложат по- добри условия? Все пак е демокрация и имаме свободата да избираме- да изберем по- доброто. Очевидно държавата е на ясно, че нищо не може да предложи и започва да "размахва пръст", което пък накърнява нашето лично пространство.
Определено не това е начинът. Не трябва ние да сме потърпевши, в и без това времена на липса на работни места, заради 20-годишни неуредици.
F for fake.
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Да де, ама държавата няма да ни предостави даром добри условия, все ще се оправдават, че нямало пари. Ние трябва да ги заставим да погледнат по-сериозно на нас!
-
cinderellaaa
- В началото бе словото
абе хора не разбрахте ли,че кат се мълчи нема се опраат нещата ....... сгафят ли с тея предложения трябва да протестираме- непреклонно и да не се отказваме щот те се възползват и така до никъде не стигаме .... как така мене некой ще ме държи в българия при положение че 5 години уча примерно микробоилогия за да храня семейство и сметки да плащам при положение,че с тея заплати едва лични разходи успявам да си изплащам па камо ли сметки обучение и т.н.

-
NiamaZnachenie
- В началото бе словото
- Специалност: Право
Все отнякъде трябва да се започне. Явно държавата не е в състояние да предложи от нищото условия, доближаващи се до тези на другите европейски страни. Това може да бъде първата крачка, след това да последва подобряване на условията и след време да отпадне този, все още проектозакон. В момента това ми се струва адекватен вариант за задържане на кадрите и постепенно предоставяне на по - добри условия.Skuipi написа:Извинявам се, че се включвам толкова късно в темата. Имам един въпрос. Това важи само за държавните поръчки или като цяло за масата?
А за исканията на Deschain - съгласна съм. Не може да се обучаваме в мизерия, университетите да са издрскани, а по местата за сядане да има дъвки (на 2 от изпитите си в СУ ми се наложи да си сменям местото, защото не бях сигурна дали ще мога да се отлепя от стола си на ставане, заради количеството дъвки, сериозно). Ще кажете: "Ами то това ние си го правим". Не го правим ние, правили са го хората преди нас, а и университета е длъжен да поддържа обстановката, в която се обучаваме.
Друг парадоксален случай е взимането на пари за допускане до държавен изпит след магистър в размер на 1000 лева за редовно обучаващ се, което се е случвало само в СУ (и добре, че ги набараха, иначе щяха да продължат). Какво беше обяснението? "Ами и университета има нужа от пари, колеги.", ама да ги влагат в нещо тия пари? Не личи. Нито софия е заприличала на Париж, нито Студентски град е заприличал на Хайдълберг.
Съгласна съм, че не е "честно" спрямо държават да се "изпускат" кадри, които други държави да поемат, но вместо да ни заставят да стоим, не трябва ли да ни предложат по- добри условия? Все пак е демокрация и имаме свободата да избираме- да изберем по- доброто. Очевидно държавата е на ясно, че нищо не може да предложи и започва да "размахва пръст", което пък накърнява нашето лично пространство.
Определено не това е начинът. Не трябва ние да сме потърпевши, в и без това времена на липса на работни места, заради 20-годишни неуредици.
А за демокрацията - погледнете през кой период България бележи голямо развитие - Стамболовото и Стамболийското управление ( в никакъв случай не сравнявам Б. Борисов със Стамболов или Стамболийски ). Тогава не е било демокрация, но се бележи развитие и след това нещата социално и финансово-икономически се подобряват ( с годините ). Лично мое мнение е, че перспективата е добра, зависи обаче как се развие
@ easy , имах предвид за висшето образование, но май наистина малко крайно се изразих с "по никакъв начин необвързан"
Последно промяна от NiamaZnachenie на 19 Юли 2010, 11:01, променено общо 1 път.
Не бе крава като крава,
а бе, пустата, двуглава!
Спра се аз, и тя се спира,
казах си: ще се умира!
а бе, пустата, двуглава!
Кой ще иска да погледне по- добре на нас? Явно това е последната новина, която официално иска да ни удари "под кръста", защото знам за жена, която завърши в България, но не се чувстваше достатъчно образована и отиде да завърши на на ново в Германия. След като завърши се върна в България, защото искаше да си остане тук- при семейството. Оказа се обаче, че не може, защото на няколко места й отказаха, само защото била завършила там, а не тук последно. Без никаква друга причина, защото и тук и там завършва с отличие, има стажове и практики и е търсене от няколко неки универитета. !??!?!?!?!!?!?!?!?!?!?!?!??! Боже мой, какво им дава право? Нищо. И жената беше принудена да си събере партакешите и да се върне обратно в Германия. За какво говорим?
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
Никой не те задържа тук, просто ще трябва да върнеш парите, които държавата ти е дала за да учиш!:)cinderellaaa написа:абе хора не разбрахте ли,че кат се мълчи нема се опраат нещата ....... сгафят ли с тея предложения трябва да протестираме- непреклонно и да не се отказваме щот те се възползват и така до никъде не стигаме .... как така мене некой ще ме държи в българия при положение че 5 години уча примерно микробоилогия за да храня семейство и сметки да плащам при положение,че с тея заплати едва лични разходи успявам да си изплащам па камо ли сметки обучение и т.н.![]()
![]()
![]()
![]()
Skuipi, затова трябва да спрем да си мълчим, ама на хората им е по-лесно само да плюят, вместо наистина да вземат да направят нещо...и затова сме в такова положение...!
Deschain, аз съм напълно съгласна, че трябва да направим нещо, а начини много. И желаещи ще се намерят, но кажи ми поне един наистина ефективен начин?
-
cinderellaaa
- В началото бе словото
нали се сещаш че някой едвам си покриват разходите за да научат нещо и да се разкарат от бг щот тук те закопават ... дал си 7 бона за обучение за да си човек и да ти плащат добре да работиш с тези знания-от къде на къде треа бръкнеш за още 7 щот тая държава не може да си задържи хората???? Абсурд !!!!Deschain написа:Никой не те задържа тук, просто ще трябва да върнеш парите, които държавата ти е дала за да учиш!:)cinderellaaa написа:абе хора не разбрахте ли,че кат се мълчи нема се опраат нещата ....... сгафят ли с тея предложения трябва да протестираме- непреклонно и да не се отказваме щот те се възползват и така до никъде не стигаме .... как така мене некой ще ме държи в българия при положение че 5 години уча примерно микробоилогия за да храня семейство и сметки да плащам при положение,че с тея заплати едва лични разходи успявам да си изплащам па камо ли сметки обучение и т.н.![]()
![]()
![]()
![]()
Skuipi, затова трябва да спрем да си мълчим, ама на хората им е по-лесно само да плюят, вместо наистина да вземат да направят нещо...и затова сме в такова положение...!
а дали са излезли списъците на "Стената на плача"?
-
cinderellaaa
- В началото бе словото
незнам ама докат стигна те щи ги качат в нета ....... егаси флегмите са ....... стискайте палци за оценки .... стискам и на вас
-
NiamaZnachenie
- В началото бе словото
Работиш тук, взимаш заплата тук, плащаш данъците си тук. Ти не се "бъркаш за още 7" ей така от нищото. А ако тръгваш с нагласата да учиш, за да се махнеш... Това ми звучи: искам да изсмуча максимално полза за мен от държавата, а след това тя не ме интересува, ако иска да се разпада.cinderellaaa написа:нали се сещаш че някой едвам си покриват разходите за да научат нещо и да се разкарат от бг щот тук те закопават ... дал си 7 бона за обучение за да си човек и да ти плащат добре да работиш с тези знания-от къде на къде треа бръкнеш за още 7 щот тая държава не може да си задържи хората???? Абсурд !!!!Deschain написа:Никой не те задържа тук, просто ще трябва да върнеш парите, които държавата ти е дала за да учиш!:)cinderellaaa написа:абе хора не разбрахте ли,че кат се мълчи нема се опраат нещата ....... сгафят ли с тея предложения трябва да протестираме- непреклонно и да не се отказваме щот те се възползват и така до никъде не стигаме .... как така мене некой ще ме държи в българия при положение че 5 години уча примерно микробоилогия за да храня семейство и сметки да плащам при положение,че с тея заплати едва лични разходи успявам да си изплащам па камо ли сметки обучение и т.н.![]()
![]()
![]()
![]()
Не бе крава като крава,
а бе, пустата, двуглава!
а бе, пустата, двуглава!
-
cinderellaaa
- В началото бе словото
По тази логика ако не смучем ние - държавата смуче ... и то 20 години погледнете си сметките за ток например,за парно и т.н ..... мислите ли,че наистина сте изразходвали толкова?????NiamaZnachenie написа:Работиш тук, взимаш заплата тук, плащаш данъците си тук. Ти не се "бъркаш за още 7" ей така от нищото. А ако тръгваш с нагласата да учиш, за да се махнеш... Това ми звучи: искам да изсмуча максимално полза за мен от държавата, а след това тя не ме интересува, ако иска да се разпада.cinderellaaa написа:нали се сещаш че някой едвам си покриват разходите за да научат нещо и да се разкарат от бг щот тук те закопават ... дал си 7 бона за обучение за да си човек и да ти плащат добре да работиш с тези знания-от къде на къде треа бръкнеш за още 7 щот тая държава не може да си задържи хората???? Абсурд !!!!Deschain написа:Никой не те задържа тук, просто ще трябва да върнеш парите, които държавата ти е дала за да учиш!:)cinderellaaa написа:абе хора не разбрахте ли,че кат се мълчи нема се опраат нещата ....... сгафят ли с тея предложения трябва да протестираме- непреклонно и да не се отказваме щот те се възползват и така до никъде не стигаме .... как така мене некой ще ме държи в българия при положение че 5 години уча примерно микробоилогия за да храня семейство и сметки да плащам при положение,че с тея заплати едва лични разходи успявам да си изплащам па камо ли сметки обучение и т.н.![]()
![]()
![]()
![]()
- kinda like you crazy
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
- Местоположение: I was born and raised on Venus but I may be here awhile
- Обратна връзка:
Идеята с това "да направим НЕЩО" винаги ми е звучала много мило. Кое е това "нещо"? Защото аз знам какво искам да направя - завършване и нормално платена работа, която да харесвам, докато се смазвам от нея. И толкова, нали, когато нещата в малкия свят на всеки са наред, реално нещата на всички са наред. Индукция. Но когато хората започнат да се грижат за държавата, вместо държавата за хората... еми, не. Не е яко.
Everyone is king when there's no one left to pawn
-
NiamaZnachenie
- В началото бе словото
Нещата за 20 години са се променили изключително много. Абсолютно недостатъчно, но доста неща са се подобрили. Като за начало, не мисля, че вече заплатата в България е 3 долара, като видиш черни бмв или мерцедеси не се качваш на тротоара да им правиш път ( най - крещящите примери са това, не се хващай за тях). Аз не казвам, че нещата са добре, но вие протестирате срещу лошото състояние, протестирате и срещу промените...
Не бе крава като крава,
а бе, пустата, двуглава!
а бе, пустата, двуглава!