[КСК 2010] Журналистика vol.2

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
cinderellaaa
В началото бе словото
Специалност: ne se znae oshte

Re: [КСК 2010] Журналистика vol.2

Мнение от cinderellaaa »

mushichka написа:Колеги, туко що се обадих. Жената даже не изчака въпроса ми, а каза : "Всеки момент ще излязат, проверявайте в сайта!" .... дано днес е краят на мъките ни!!!!!!!
porednata gavra s nas .... ama da vidim .... davam im polovin chas maximum axaxaxaxaxaxaxaxa

:rr: :rr: :rr: :rr: :rr: :rr: :santa: :santa: :santa: :santa: :santa: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
Аватар
easy
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от easy »

...В крайна сметка - какво са пет години в името на майката родина? Абе, май, не се малко. Животът като че ли е кратък.
NiamaZnachenie написа:По - добре да са в България, но това си е личен избор необвързан по никакъв начин финансово и/или икономически с държавата.
Не съм съвсем съглсаен, че финансово и/или икономически е необвързан с държавата въпросният избор.
Skuipi написа:но вместо да ни заставят да стоим, не трябва ли да ни предложат по- добри условия? Все пак е демокрация и имаме свободата да избираме- да изберем по- доброто. Очевидно държавата е на ясно, че нищо не може да предложи и започва да "размахва пръст", което пък накърнява нашето лично пространство.
Определено не това е начинът. Не трябва ние да сме потърпевши, в и без това времена на липса на работни места, заради 20-годишни неуредици.
Именно.
F for fake.
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Да де, ама държавата няма да ни предостави даром добри условия, все ще се оправдават, че нямало пари. Ние трябва да ги заставим да погледнат по-сериозно на нас!
cinderellaaa
В началото бе словото

Мнение от cinderellaaa »

абе хора не разбрахте ли,че кат се мълчи нема се опраат нещата ....... сгафят ли с тея предложения трябва да протестираме- непреклонно и да не се отказваме щот те се възползват и така до никъде не стигаме .... как така мене некой ще ме държи в българия при положение че 5 години уча примерно микробоилогия за да храня семейство и сметки да плащам при положение,че с тея заплати едва лични разходи успявам да си изплащам па камо ли сметки обучение и т.н. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
NiamaZnachenie
В началото бе словото
Специалност: Право

Мнение от NiamaZnachenie »

Skuipi написа:Извинявам се, че се включвам толкова късно в темата. Имам един въпрос. Това важи само за държавните поръчки или като цяло за масата?
А за исканията на Deschain - съгласна съм. Не може да се обучаваме в мизерия, университетите да са издрскани, а по местата за сядане да има дъвки (на 2 от изпитите си в СУ ми се наложи да си сменям местото, защото не бях сигурна дали ще мога да се отлепя от стола си на ставане, заради количеството дъвки, сериозно). Ще кажете: "Ами то това ние си го правим". Не го правим ние, правили са го хората преди нас, а и университета е длъжен да поддържа обстановката, в която се обучаваме.
Друг парадоксален случай е взимането на пари за допускане до държавен изпит след магистър в размер на 1000 лева за редовно обучаващ се, което се е случвало само в СУ (и добре, че ги набараха, иначе щяха да продължат). Какво беше обяснението? "Ами и университета има нужа от пари, колеги.", ама да ги влагат в нещо тия пари? Не личи. Нито софия е заприличала на Париж, нито Студентски град е заприличал на Хайдълберг.
Съгласна съм, че не е "честно" спрямо държават да се "изпускат" кадри, които други държави да поемат, но вместо да ни заставят да стоим, не трябва ли да ни предложат по- добри условия? Все пак е демокрация и имаме свободата да избираме- да изберем по- доброто. Очевидно държавата е на ясно, че нищо не може да предложи и започва да "размахва пръст", което пък накърнява нашето лично пространство.
Определено не това е начинът. Не трябва ние да сме потърпевши, в и без това времена на липса на работни места, заради 20-годишни неуредици.
Все отнякъде трябва да се започне. Явно държавата не е в състояние да предложи от нищото условия, доближаващи се до тези на другите европейски страни. Това може да бъде първата крачка, след това да последва подобряване на условията и след време да отпадне този, все още проектозакон. В момента това ми се струва адекватен вариант за задържане на кадрите и постепенно предоставяне на по - добри условия.
А за демокрацията - погледнете през кой период България бележи голямо развитие - Стамболовото и Стамболийското управление ( в никакъв случай не сравнявам Б. Борисов със Стамболов или Стамболийски ). Тогава не е било демокрация, но се бележи развитие и след това нещата социално и финансово-икономически се подобряват ( с годините ). Лично мое мнение е, че перспективата е добра, зависи обаче как се развие

@ easy , имах предвид за висшето образование, но май наистина малко крайно се изразих с "по никакъв начин необвързан"
Последно промяна от NiamaZnachenie на 19 Юли 2010, 11:01, променено общо 1 път.
Не бе крава като крава,
а бе, пустата, двуглава!
Спра се аз, и тя се спира,
казах си: ще се умира!
Skuipi
В началото бе словото

Мнение от Skuipi »

Кой ще иска да погледне по- добре на нас? Явно това е последната новина, която официално иска да ни удари "под кръста", защото знам за жена, която завърши в България, но не се чувстваше достатъчно образована и отиде да завърши на на ново в Германия. След като завърши се върна в България, защото искаше да си остане тук- при семейството. Оказа се обаче, че не може, защото на няколко места й отказаха, само защото била завършила там, а не тук последно. Без никаква друга причина, защото и тук и там завършва с отличие, има стажове и практики и е търсене от няколко неки универитета. !??!?!?!?!!?!?!?!?!?!?!?!??! Боже мой, какво им дава право? Нищо. И жената беше принудена да си събере партакешите и да се върне обратно в Германия. За какво говорим?
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

cinderellaaa написа:абе хора не разбрахте ли,че кат се мълчи нема се опраат нещата ....... сгафят ли с тея предложения трябва да протестираме- непреклонно и да не се отказваме щот те се възползват и така до никъде не стигаме .... как така мене некой ще ме държи в българия при положение че 5 години уча примерно микробоилогия за да храня семейство и сметки да плащам при положение,че с тея заплати едва лични разходи успявам да си изплащам па камо ли сметки обучение и т.н. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Никой не те задържа тук, просто ще трябва да върнеш парите, които държавата ти е дала за да учиш!:)
Skuipi, затова трябва да спрем да си мълчим, ама на хората им е по-лесно само да плюят, вместо наистина да вземат да направят нещо...и затова сме в такова положение...!
Skuipi
В началото бе словото

Мнение от Skuipi »

Deschain, аз съм напълно съгласна, че трябва да направим нещо, а начини много. И желаещи ще се намерят, но кажи ми поне един наистина ефективен начин?
cinderellaaa
В началото бе словото

Мнение от cinderellaaa »

Deschain написа:
cinderellaaa написа:абе хора не разбрахте ли,че кат се мълчи нема се опраат нещата ....... сгафят ли с тея предложения трябва да протестираме- непреклонно и да не се отказваме щот те се възползват и така до никъде не стигаме .... как така мене некой ще ме държи в българия при положение че 5 години уча примерно микробоилогия за да храня семейство и сметки да плащам при положение,че с тея заплати едва лични разходи успявам да си изплащам па камо ли сметки обучение и т.н. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Никой не те задържа тук, просто ще трябва да върнеш парите, които държавата ти е дала за да учиш!:)
Skuipi, затова трябва да спрем да си мълчим, ама на хората им е по-лесно само да плюят, вместо наистина да вземат да направят нещо...и затова сме в такова положение...!
нали се сещаш че някой едвам си покриват разходите за да научат нещо и да се разкарат от бг щот тук те закопават ... дал си 7 бона за обучение за да си човек и да ти плащат добре да работиш с тези знания-от къде на къде треа бръкнеш за още 7 щот тая държава не може да си задържи хората???? Абсурд !!!!
julKATA
В началото бе словото

Мнение от julKATA »

а дали са излезли списъците на "Стената на плача"?
cinderellaaa
В началото бе словото

Мнение от cinderellaaa »

незнам ама докат стигна те щи ги качат в нета ....... егаси флегмите са ....... стискайте палци за оценки .... стискам и на вас
NiamaZnachenie
В началото бе словото

cinderellaaa написа:
Deschain написа:
нали се сещаш че някой едвам си покриват разходите за да научат нещо и да се разкарат от бг щот тук те закопават ... дал си 7 бона за обучение за да си човек и да ти плащат добре да работиш с тези знания-от къде на къде треа бръкнеш за още 7 щот тая държава не може да си задържи хората???? Абсурд !!!!
Работиш тук, взимаш заплата тук, плащаш данъците си тук. Ти не се "бъркаш за още 7" ей така от нищото. А ако тръгваш с нагласата да учиш, за да се махнеш... Това ми звучи: искам да изсмуча максимално полза за мен от държавата, а след това тя не ме интересува, ако иска да се разпада.
Не бе крава като крава,
а бе, пустата, двуглава!
cinderellaaa
В началото бе словото

Мнение от cinderellaaa »

NiamaZnachenie написа:
cinderellaaa написа:
Deschain написа:
Работиш тук, взимаш заплата тук, плащаш данъците си тук. Ти не се "бъркаш за още 7" ей така от нищото. А ако тръгваш с нагласата да учиш, за да се махнеш... Това ми звучи: искам да изсмуча максимално полза за мен от държавата, а след това тя не ме интересува, ако иска да се разпада.
По тази логика ако не смучем ние - държавата смуче ... и то 20 години погледнете си сметките за ток например,за парно и т.н ..... мислите ли,че наистина сте изразходвали толкова?????
Аватар
kinda like you crazy
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент
Местоположение: I was born and raised on Venus but I may be here awhile
Обратна връзка:

Мнение от kinda like you crazy »

Идеята с това "да направим НЕЩО" винаги ми е звучала много мило. Кое е това "нещо"? Защото аз знам какво искам да направя - завършване и нормално платена работа, която да харесвам, докато се смазвам от нея. И толкова, нали, когато нещата в малкия свят на всеки са наред, реално нещата на всички са наред. Индукция. Но когато хората започнат да се грижат за държавата, вместо държавата за хората... еми, не. Не е яко.
Everyone is king when there's no one left to pawn
NiamaZnachenie
В началото бе словото

Нещата за 20 години са се променили изключително много. Абсолютно недостатъчно, но доста неща са се подобрили. Като за начало, не мисля, че вече заплатата в България е 3 долара, като видиш черни бмв или мерцедеси не се качваш на тротоара да им правиш път ( най - крещящите примери са това, не се хващай за тях). Аз не казвам, че нещата са добре, но вие протестирате срещу лошото състояние, протестирате и срещу промените...
Не бе крава като крава,
а бе, пустата, двуглава!
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”