Вегетарианството

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Вегетарианството

Мнение от alter ego »

Хмм, чел съм, че една от основните причини за уголемяването на мозъка при праисторическите хора бил фактът, че си хапват месо и то печено! То предизвиквало разни химически реакции, а от друга страна се усвоявало по-пълно от растителната храна и нямало нужда да дъвчеш безкрайно, така че основно да се занимаваш с пасене и преживяне на трева и листа като крава или коза, ако предпочитате... :roll:
Имаше един прекрасен хумористичен антивегетариански и антивегански материал, който ако го намеря, ще ожесточи страстите тук. :mrgreen:
Открих го! :cheers: Вегетарианство, веганство и права на животните: критика
http://baidalai.org/?p=707
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

alter ego написа:Имаше един прекрасен хумористичен антивегетариански и антивегански материал, който ако го намеря, ще ожесточи страстите тук. :mrgreen:
Открих го! :cheers: Вегетарианство, веганство и права на животните: критика
За което, разбира се, ще съм ти благодарен до гроб! :roll: :mrgreen:
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

Zahariev написа: Колко върви еленското ? Сериозно.
Преди две години в "Ловния" беше 20 лв. Сега не знам как е, но едва ли има значително повишение на цените. Най-добрият дивечов ресторант беше този на Ловно-рибраския съюз на бул. Витоша. Там приготвяха най-добрата еленска кавърма и всичко беше на народни цени. Уви, преди няколко години го закриха и сега там има някакво друго заведение, в което няма дивеч.
alter ego написа:Вегетарианство, веганство и права на животните: критика
Жокере, много дълъг този мат'риал, бе!

А ето нещо наистина извратено (и съвсем по топика на темата):

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=2720231

Това са абсолютни келеши! Знаете ли, какво им трябва на такива? Да ги пратят на бригада (като при соца), да бачкат цял ден на полето и вечер, като влязат в стола на ТКЗС-то, ще ручат наденица с боб като замяни (по времето на соца имаше месо в наденица).
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

Тия да хванеш да ги биеш с ангешка пържола през лицето докато спре да бъде забавно ... :?
Що за безумие :bounce:
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

FightForFreedom написа: НЯМА ДОСТАТЪЧНО ХРАНА, ЯДЕМ КАКВОТО ИМА!
ПИШЕШ АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ, ЧОВЕК!! абе ти от къде си паднал, бе?!
абсолютен факт е, че ако не се консумира месо, брояят на животните ще спадне с пъти...
но е абсолютна истина и това, че храна за хората ще остане, щото тия животни не растат от самосебе си! Представи си, и те се хранят!, за да живеят, хранят се с''каквото има'' - фуражи - зърно!
ама ти не можеш да ядеш зърно - ми мели го и си го меси на хляб! Или и хляб не можеш да ядеш?

Жокер
ако компетентните здравни институции видят какви неща се въртят в главата на тоз човек, ше го затворят, гарантирам ти!
Няма как веганистчета, ако искате равенство – трябва и секс.
Отказвайки месо, дори и домашното месо, те казват на бабата: ‘ти си масов убиец за мен, който печели милиони от смрътта на животните’.
Те мразят всички хора (това се нарича мизантропия) и се организират в безумни “движения” за “доброволно” унищожение на човечеството. Като това http://en.wikipedia.org/wiki/Voluntary_ ... n_movement.
Тоест хората, които не са чували за “киноа, амарант, камут” и други супер скъпи специалитети от биошопа за по 50-100 лева килото, не заслужават да оцелеят на “естевествения подбор”.
Това е така, защото за тях хората и цацата са същностно еднакви, защото и двата вида имат ‘централна нервна система’, следователно няма друга съществена разлика между тях.
Второ, потапянето в ‘централната нервна система’ и отказът от човешки разум не позволява на да разграничават между разумно и неразумно.
всяка крайна форма на каквато и да е идея е деструктивна :)
в тоя ред на мисли, освен веганите, автората на тоя текст е крайна психарка!
вечен студент написа:Айде, някой път да направим форумна среща в ресторант "Ловен парк" (намира се в гората, след завоя на 94 към Дианабад). Ще поканим и Фак, да ни гледа как ручаме еленчета и сърнички и да й текат лигите, докато си рови в салатата... :reindeer:
ама мече месо не си ял :smirk:s
а мене отдавна не ми текат лигите по месото.., даже ми се повдига от миризмата :roll:
la douleur exquise
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Тва, че ти, Мария, си на дадено мнение, не значи че то е правилното... а опитът сочи, че даже е по-голям шанса да е грешното...

Интересно ми е, какво ти е мнението за месоядните животни - и те ли да станат вегетарианци? А човекоядните животни?

И все пак си направи проучване - защо на бременните и подрастващите е задължително да консумират месо...

Иначе просто си шикалкавим философия, от която полза няма...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

fak написа:
Те мразят всички хора (това се нарича мизантропия) и се организират в безумни “движения” за “доброволно” унищожение на човечеството. Като това http://en.wikipedia.org/wiki/Voluntary_ ... n_movement.
НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Тия слагат лесбийките сепаратисти в малкия си джоб в категория "абсурдност".
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

az май съм единствената будала, дето е прочела целият безсмислен абсурден чаршаф, линк към който пусна жокера, а?

Христо, мнението ми, за месоядните животни и за всички животни въобще е, че те не са разумни същества и не могат да изпитват чувствата по начина, по който те се проявяват у мене! те не осъзнават какво е жестокост, за разлика от хората.
Десет пъти го повторих! Маму му стара, малоумен да си ше го разбереш! Котката ми като и се скарам два пъти за нещо и спира да го прави, на вас по хиляда пъти ше ви обяснявам и пак ше питате тия абсурдни и глупави неща

хм, направи проучване Ти и ми докажи, че бъдещето ти дете има нуждата от химиите, антибиотиците и хормоните в месото!
докажи ми, че бременните имат нужда от месо!
дай ми един жизненоважен елемен, който се съдържа само в месото!

аз казвам, че няма!
la douleur exquise
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

fak написа: Христо, мнението ми, за месоядните животни и за всички животни въобще е, че те не са разумни същества и не могат да изпитват чувствата по начина, по който те се проявяват у мене! те не осъзнават какво е жестокост, за разлика от хората.
Десет пъти го повторих! Маму му стара, малоумен да си ше го разбереш! Котката ми като и се скарам два пъти за нещо и спира да го прави, на вас по хиляда пъти ше ви обяснявам и пак ше питате тия абсурдни и глупави неща

хм, направи проучване Ти и ми докажи, че бъдещето ти дете има нуждата от химиите, антибиотиците и хормоните в месото!
докажи ми, че бременните имат нужда от месо!
дай ми един жизненоважен елемен, който се съдържа само в месото!
аз казвам, че няма!
Ако животните не разбират какво е жестокост, защо тогава всички викат да не сме жестоки към тях? Те нали и без тва не го осъзнават? Нали не разбират, че са жертва на жестокост, защо да е проблем, ако умират за да станат на пастет? Това, че хората го осъзнават, значи, че не бива те да стават на пастет, а не че не трябва да правят пастет. Тънка, но важна разлика.

Бтв, котето ти явно и от теб е по-умно, щото ти разсъждаваш като дете и си правиш капризи кво да ядеш и кво не. А котето ти едва ли проявява капризи, а?

Химииите? Звучи нелепо, всичко около нас е химия. Кислорода е хим. елемент. Въглерода и той. Неона, хелия, аргона, желязото, фосфора. Всички неща, вкл. и храната е съставена от сложни системи от елементи, или както ти му викаш "химии". Ако искаш месото да няма "химии", значи трябва да е направено от вещества, които науката не познава. Или да е направено от черни дупки или антиматерия?

Консервантите, които сигурно имаш предвид, но не ти стига сила да напишеш тази дума - без тях месото просто няма да става за ядене. Ако заколят прасе в Хасково, и не сложат консерванти в продуктите от него, докато дойде до Бургас, лятно време, ще става за нищо - мърша! Как да го ядем? Химиите се слагат за да му се подобри качеството.

Интересен момент - същите химии ги има и по плодовете и зеленчуците, що те да са по-полезни от месо с химии? Или те са храни, които не се развалят НИКОГА?

Важен елемент от месото, на прима виста казвам - желязото. Помага на имунната система, която баш при подрастващите и при малките деца, дори и при неродените още деца е слаба. Без желязо, без месо, детето не е дете, а изродче...
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

fak... ти никога ли не млъкваш, бе?
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

The_Viper написа:fak... ти никога ли не млъкваш, бе?
aбе, случва се и да млъкна... ама тогава почвам да бия и се опасявам, че точно на тебе въобще няма да ти хареса :roll:
иначе се включвам, не за друго, а щото всяко обръщение ''фак'' или ''Мария'' е насочено към мене и аз се чувствам длъжна да отговоря на хората :roll:
в тоя ред на мисли се чудя ти защо се обаждаш, като никъде няма ''вайпър'' или ''мастър''... кажи си малкото име, че да потърся... може и аз да съм грешка :king:

Kristo написа: Ако животните не разбират какво е жестокост, защо тогава всички викат да не сме жестоки към тях? Те нали и без тва не го осъзнават? Нали не разбират, че са жертва на жестокост, защо да е проблем, ако умират за да станат на пастет? Това, че хората го осъзнават, значи, че не бива те да стават на пастет, а не че не трябва да правят пастет. Тънка, но важна разлика.
мда... ама изпитват болка :|
Важен елемент от месото, на прима виста казвам - желязото. Помага на имунната система, която баш при подрастващите и при малките деца, дори и при неродените още деца е слаба. Без желязо, без месо, детето не е дете, а изродче...
желязо има в марулите и спанака, копривата, червеното цвекло, бобовите култури, както и в пълнозърнестия хляб, в овесените ядки.. да продължавам ли

Христо, използвайки аргументите от типа на 'от икебана дървесата ги боли'' и ''без месо, детето е изродче'', будиш само насмешка... и после се сърдиш, че не те приемам сериозно...
тва просто няма как да стане :)

Иначе съм напълно съглана, че без месото е нямало как да ''еволюираме в хора'' Но също така мисля, че сега не ни е неоходимо, понеже по-човеци няма как да станем...
la douleur exquise
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

fak написа: мда... ама изпитват болка :|

желязо има в марулите и спанака, копривата, червеното цвекло, бобовите култури, както и в пълнозърнестия хляб, в овесените ядки.. да продължавам ли

Христо, използвайки аргументите от типа на 'от икебана дървесата ги боли'' и ''без месо, детето е изродче'', будиш само насмешка... и после се сърдиш, че не те приемам сериозно...
тва просто няма как да стане :)

1. Kaкво като има болка? И растенията ги боли, като ги скубем за "доматиту" или като им берем децата, сиреч - сливките, ябълките и т.н. Това, че нещо изпитва болка, никога не спира човека да действа. Свиквай

2. Там е работата, че не всички се кефят да ядат спанак или цвекло, за бобовите култури - аз лично ги мразя и от години не съм ги ял. И кво да умра без желязо ли? Още повече, че това е само 1 елемент, за който се сещам, мързи ме да ги кажа всичките...

3. Твоите аргументи са дори по-налудничави... лишаване от месо, заради хуманност към животните? Хуманността е към хората, от там идва името и. Няма правило или морал, който ни задължава да не ядем месо. Животните така или иначе биха умирали болезнено. Чувала ли си за нападенията от вълци и лисици? Или за мечки? Домашните животни, ако ги пуснем на свобода, ще умират също толкова насилствено. Но ако им осигурим щастлив живот, храна, вода, възможност за размножаване, тогава си струва да ги изядем в определен момент.

От ЕС са въвели изисквания за колитбата на животни, да бъде максимално бърза и да не мъчат животното с бавна смърт. Има го черно на бяло това. Защото така месото било по-хубаво, ако животното не умре в страх и стрес. Това, че не навсякъде се прави - ам, аз не ям животни заколени на село от чорбаджията, а от фабрики, където ги отглеждат по закона, и ги колят по закона, за да не отнесат глоби. Животните, които ям не са страдали. Тва, че ти си се нагледала на колитби, е твой проблем.

Вегетарианството за мен си е каприз, който хората оправдават с разни псевдо-еко причини, които от своя страна също са каприз на хора без работа и без по-добри идеи...
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

О, фак!
Аз, разбира се, изчетох материала, който пуснах. Намирам го за екстравагантен и само донякъде краен, колкото да подсили крайните безумни тези на вегетарианството и особено на веганството. Този подход си има специално име и по същество е обратното на reductio ad absurdum. 8)
Та, задавам си въпрос: Ако в духа на модерните идеи за мултикултурност и толерантност оставим в един ограничен периметър да се развиват без външна намеса две култури - на веганите и на човекоядците, какво ли ще има да видим? :mrgreen:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

Kristo написа: ...това е само 1 елемент, за който се сещам, мързи ме да ги кажа всичките...
Минерали: калий, фосфор, натрий, калций, магнезий, желязо, цинк.

Белтъци (с 95-96% биоусвояемост): миозин, актин, актомиозин и мн. др.

Витамини: В1, В3, В6, а за рибата - А, D, Е, В1, В2, В3, В12.

Май пак не са всичките...

Имаше едно предаване по телевизията, в което един зъболекар (върл противник на вегетарианството) каза: "Вегетарианците не могат да ме убедят, че си набавят всички необходими вещества, без да консумират месо, освен ако не ядат батерии и поцинкована ламарина". Прав е човекът!
fak написа: желязо има в марулите и спанака...
Мда! А агнешкото върви и със спанак, и със зелена салата! :)
fak написа: aбе, случва се и да млъкна... ама тогава почвам да бия...
Фак, явно имаш недостиг на L-триптофан. Купи си едно цяло пиле на грил и го хапни наведнъж, да видиш, колко спокойна ще се почувстваш после!
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

fak написа:
The_Viper написа:fak... ти никога ли не млъкваш, бе?
aбе, случва се и да млъкна... ама тогава почвам да бия и се опасявам, че точно на тебе въобще няма да ти хареса
Хахааа, тук вече се изложи :lol: :lol: - няква фенка на салатки надали може да ме бие. Вземи се научи да ядеш първо, пък натрупай мускулна маса, пък се понаучи на нещо друго, освен да бъдеш кречетало - това че си кречетало вече всички го знаем - и чак тогава пак ми говори че можеш да ме биеш! :wink:
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”