Уличните кучета?

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

Какво ги правим?

Смърт
47
34%
Кучкарник
49
35%
Кастрация само
43
31%

Общо гласове: 139

Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Японистика
Курс: втори

Re: Уличните кучета?

Мнение от aikaeimin »

The_Viper написа:Абе да ти кажа не са се залетяли да ги изхвърлят на улицата хората... Мислиш ли, че някой е толкова супер-мега-яко тъп, за да изхвърли просто ЕЙ ТАКА породисто, скъпо и чистокръвно хъски /примерно хъски, ако искаш си представи и друга порода куче/?! И най-накрая не мислиш ли че това куче независимо колко е скъпо, все пак става част от живота ти, част от семейството, от "глутницата", то има нужда от водача, от господаря си - така както и господаря има нужда от него...
Така че тия приказки за "изхвърляне на куче" ги говорите явно защото никога не сте имали куче и не знаете какво е. :wink:

Никога не бих си изхвърила кучето, не просто защото е чистокръвен пекинез, а и защото го обичам!
Е, не всички домашни любимци са чистокръвни.
Кучета съм имала ;] Последното сега си живее щастливо на село, защото е доста голямо и му трябва пространство.
Изключително много хора изхвърлят какви ли не животни на улицата. Това, че ти или аз, или който и да е друг не можем да разберем тези хора, съвсем не значи, че те не съществуват. ;]
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
Malka veshtica
Драскач

Мнение от Malka veshtica »

абе хора, на всички ни е ясно в каква ненормална държава живеем, животът на известен брой бездомни къчета ли ни е проблем за най-спешно решаване??? Осъзнайте се малко! Представих си бебето с нахапана главичка, както и приспано помиярче, еми да, жал ще ми е за последното, ама за бебето ми се къса сърцето, при вас ще ми е чудно, ако не е така!
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Гледам по разни филмчета, че като ги вкарат в кучеприемника, ги оставят по 72 часа. Съгласен съм на такъв подход. :roll:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Защо трябва "да пренебрегнеш оставени или болни деца , за да помогнеш да живеят псета!?!
Мислиш много първосигнално и емоционално...не може да твърдиш че като помогнеш на животно, пренебрегваш дете...
pora_e_priqtel, по-добре да направят по-големи приюти, но да не ги връщат по улиците!
MERCES_LETIFER, спорил съм много за това с кучкари...те просто отказват да го правят...а сложиха кошчета навсякъде от общината и въпреки това...малоумна работа, тях също трябва да ги глобяват...ама няма кой...дано полицаиите се усетят че могат те да намажат от всичко това...
Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Японистика
Курс: втори

Мнение от aikaeimin »

Malka veshtica, това, че има куп проблеми, значи че трябва да се започне отнякъде с решаването им. Разбирам, че си майка и реагираш емоционално, но вкарай и малко рацио в цялата работа, както се казва.
Откъде заключи, че парите, използвани за построяване на приюти за бездомни животни ще бъдат взети от средствата за деца в неравностойно положение? Та това са две съвсем различни неща. И ако се въведат глоби за нарушения, като например безотговорно отношение към домашните любимци и - както се спомена - непочистването след тях, ето откъде ще идва поне част от парите /като знам колко хора ще са в нарушение - голяма част/.
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
Malka veshtica
Драскач

ами аз вече казах - ощетяване си е, защото сме бедна държава; като си помисля какви детски се получават тук и сравня с помощите за деца в Англия например... не, че е нужно да сравнявам :cry:
Последно промяна от Malka veshtica на 18 Юли 2010, 23:22, променено общо 1 път.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Deschain написа:pora_e_priqtel, по-добре да направят по-големи приюти, но да не ги връщат по улиците!
Би било хубаво, но е твърде скъпо и никой няма да иска да налива толкова много пари в нещо, което не дава никаква печалба.

Това, че сме свикнали с присъствието на бездомните кучета, си има и едно предимство. Ако всичките ги изловят, кастрират и върнат с маркери на ушите, на хората няма да им направи особено впечатление. Докато ако примерно в САЩ, където хората просто са свикнали да няма бездомни кучета, ако някой залее някой град с макар и кастрирани псета, народът ще вдигне вой до небесата.
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Malka veshtica написа:ами аз вече казах - ощетяване си е, защото сме бедна държава; като си помисля какви детски се получават тук и сравня с помощите за деца в Англия например... не, че е нужно да сравнявам :cry:
Парите за тези приюти няма да дойдат от детските...:)

Има си европейски програми и проекти, по които може да се направят тези приюти. Има и предостатъчно природозащитни организации, които могат да помогнат...просто няма желание. А след като изпълнят предназначението си, могат да се преобразуват в нещо друго...от което също би имало полза.

pora_e_priqtel, тези кучета могат още дълго да живеят след като ги пуснат и така проблемът ще си остане поне още няколко години, което не мисля че е приемливо. Може да сме свикнали с тях (аз не съм, 'щото в Бургас няма много), но без тях ще ни е много по-хубаво и спокойно.
Malka veshtica
Драскач

дадох случаен (или не) пример; колккото и не добре да звучи, човекът е по-важен от кучето (в болшинството от случаите) и по-добре да се строи приют за бездомни представители от неговия вид, отколкото за кучета! Нима бъркам?
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Deschain написа:pora_e_priqtel, тези кучета могат още дълго да живеят след като ги пуснат и така проблемът ще си остане поне още няколко години, което не мисля че е приемливо. Може да сме свикнали с тях (аз не съм, 'щото в Бургас няма много), но без тях ще ни е много по-хубаво и спокойно.
Е да, ама поне няма да хапят, щото като ги кастрират, после направо ги мързи да живеят, па за хапане да не говорим.
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Ако питаш мен по-добре да се направи така, че да няма нужда да се строят домове за деца без родители...което пак изисква малко повече воля от страна на политиците ни.
А кучетата са животни, човекът трябва да разбере че не стои в центъра на Вселената, а е съвсем малка част от нея и не може просто така да избива всичко наред...:)
pora_e_priqtel, за хапането да, ама пак си разнасят зарази...:)
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

pora_e_priqtel написа:Това, че сме свикнали с присъствието на бездомните кучета, си има и едно предимство. Ако всичките ги изловят, кастрират и върнат с маркери на ушите, на хората няма да им направи особено впечатление...
Хмм, а може би това е проблемът в цялата работа... Защото в далечни и незапомнени времена в София е имало примерно 10 бездомни кучета и на никой не му е правило впечатление, пък и те не са правили големи зулуми. Но в следствие на свой естествен инстинкт (разгонването) и на възможността да го осъществят (наличието И на други бездомни) са станали 100... хората все още не са обръщали внимание... после са станали 1000... и т.н.

А ако някой по тая верига се беше сетил да НАПРАВИ нещо СВОЕВРЕМЕННО... с мисъл, насочена към БЪДЕЩЕТО... сега сърцето на Малка вещица нямаше да изобщо да се къса (казвам го без ирония).

Но хората сме лоши и като цяло не ни пука много за останалия свят.

Съгласявам се, че все отнякъде трябва да се почне. По-големи и по-сериозни проблеми ще има ВИНАГИ, но решаването на този конкретно е инвестиция в БЪДЕЩЕТО.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Deschain написа:pora_e_priqtel, за хапането да, ама пак си разнасят зарази...:)
Уф, да, пропуснах това. Ами в приюта успоредно с кастрацията да се прави и обезпаразитяване. По другите градове така правят. Не решава проблема завинаги, ама пак е нещо. Все отнякъде трябва да се почне. Пък и честно казано не съм чул кой знае колко народ да се е разболял заради бездомно куче напоследък.
Malka veshtica
Драскач

Бе то достатъчно е и един!!! Ше те питам , ако ( не дай, Боже!)твоята приятелка/жена пипне микоплазма, решите да си имате дечица и... ужас!!!
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Аз викам да ги натоварим на влака и да ги пратим на гърците...те там и без това гладували в момента...:)
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”