Уличните кучета?

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

Какво ги правим?

Смърт
47
34%
Кучкарник
49
35%
Кастрация само
43
31%

Общо гласове: 139

Malka veshtica
Драскач

Re: Уличните кучета?

Мнение от Malka veshtica »

предимство трябва да има финансирането за човешки (детски и здравни) нужди примерно, ако те са добре посрещнати, тогава държавата да заделя за приюти за кучета, котки, гризачи и каквото още там ще. На фона на обащата мизерия "фантасмагорията" "приют за кучета" у нас е като оня виц (не е смешен) за пържолата в Сомалия. Решение трябва да има, и то незабавно. Щом приют не може (на този етап) - да се улавят, приспиват, подаряват на желаещи да ги гледат и т.н., н НЕ и да щъкат по улици и градинки!!! Не мисля, че беше толкова сложно.
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

И с това решение, което предлагаш, за колко време мислиш ще плъзнат нови/други? :)
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Изходът е един - приюти, където да останат до края на дните си. А на домашните кучета да се поставят някакви чипове с номер и ако същото куче се намери на улицата, да се търси отговорност на стопанина.
Един приют за кучета не изисква чак толкова много пари...може и да не го правим по най-нова технология все пак...важно е този проблем да бъде решен възможно най-бързо!
А природозащитниците в случая трябва да си мълчат!:)
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Евала! Най-сетне лъч разум! Благодаря! :) :) :)

Добавям само: зоополиция/органи на реда, които действително да следят да няма безпризорни кучета по улиците, КАКТО И дали стопаните на домашните, но агресивни такива, ги разхождат с намордник.

Защото, мили хора, не забравяйте, че много нападения по градинките са от домашни кучета с тъпи/безотговорни/неадекватни/невнимателни стопани.
Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Японистика
Курс: втори

Мнение от aikaeimin »

Редно е да се построят приюти за бездомните кучета, разбира се. Кастрацията също е адекватна мярка, но едва ли може да се приложи масово, поради големия брой бездомни животни. Това не пречи, разбира се, да бъде приложена в по-умален мащаб.
Евтаназия, според мен, е необходимо да се прилага само при крайно агресивни - и съответно опасни - кучета, или болни такива.
И е крайно време да има някаква глоба или друго наказание за хората, които си изхвърлят домашните любимци просто ей-така. Като си поел отговорност за нещо, не става изведнъш да изкръшкаш от тази отговорност.
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
Malka veshtica
Драскач

MERCES_LETIFER написа:И с това решение, което предлагаш, за колко време мислиш ще плъзнат нови/други? :)
С приспиването - доста дълго, иначе - пак същата процедура, то няма вечни неща...
Мнението на Deschain ми хареса, но без това за приютите - нали говорим за Бг, не по принцип кое е най-доброто, предпочитам да дам пари за хуманна кауза пред животинска.
Последното мнение - и как ще разбереш кои са болни??? Моята пренесена от тях болест няма никакви симптоми по нас, пък какво остава... ИЛи кои са агресивни, ми то в един момент всяко може да е, зависи от ситуацията...
Последно промяна от Malka veshtica на 18 Юли 2010, 23:06, променено общо 1 път.
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

aikaeimin написа:Редно е да се построят приюти за бездомните кучета, разбира се. Кастрацията също е адекватна мярка, но едва ли може да се приложи масово, поради големия брой бездомни животни. Това не пречи, разбира се, да бъде приложена в по-умален мащаб.
Евтаназия, според мен, е необходимо да се прилага само при крайно агресивни - и съответно опасни - кучета, или болни такива.
И е крайно време да има някаква глоба или друго наказание за хората, които си изхвърлят домашните любимци просто ей-така. Като си поел отговорност за нещо, не става изведнъш да изкръшкаш от тази отговорност.
Тук е проблема - откъде го знаеш че е агресивно преди да ти отхапе крак/ръка или да убие някое дете/старец :? :? :?
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

aikaeimin написа:И е крайно време да има някаква глоба или друго наказание за хората, които си изхвърлят домашните любимци просто ей-така.
Абе да ти кажа не са се залетяли да ги изхвърлят на улицата хората... Мислиш ли, че някой е толкова супер-мега-яко тъп, за да изхвърли просто ЕЙ ТАКА породисто, скъпо и чистокръвно хъски /примерно хъски, ако искаш си представи и друга порода куче/?! И най-накрая не мислиш ли че това куче независимо колко е скъпо, все пак става част от живота ти, част от семейството, от "глутницата", то има нужда от водача, от господаря си - така както и господаря има нужда от него...
Така че тия приказки за "изхвърляне на куче" ги говорите явно защото никога не сте имали куче и не знаете какво е. :wink:

Никога не бих си изхвърила кучето, не просто защото е чистокръвен пекинез, а и защото го обичам!
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Аз пък не съм виждала бедомно хъски. Никога.
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

MERCES_LETIFER написа:Аз пък не съм виждала бедомно хъски. Никога.
:lol: :lol: :lol: факт !

Но се хвърлят всякакви мелези, които липсват в доста от световните енциклопедии :cat:
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Malka veshtica, Ти думата "човещина" чувала ли си?
При теб "хуманната кауза" явно не е изпълнена с хуманност...:)

Съгласен за стопаните, хубавото е обаче че започнаха да се правят места специално за разхождане на кучета, заградени...лошото е че не се ползват...
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

Noctis написа:Тук е проблема - откъде го знаеш че е агресивно преди да ти отхапе крак/ръка или да убие някое дете/старец :? :? :?
Ми... личи си. Агресивните кучета се разпознават по начина по които се движат, по ушите и по позата. :wink: Не е толкова трудно да разбереш кога едно куче се кани да те захапе, въпреки че мен никога не ме е хапало.. :wink:
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Malka veshtica
Драскач

не само съм чувала, но не виждам хуманност в това да пренебрегнеш оставени или болни деца , за да помогнеш да живеят псета!?!
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Deschain, мдааа... а разхождането на кучета по парковете води и до още един проблем: същите деца, които някои хора така яростно защитават тук, си играят и газят в акитата на същите тея животни, защото стопаните на животни отново проявяват тъпота и не си носят пликчета/ръкавички, с които да им чистят. МАСОВ ФАКТ. Но отново друга тема, разбира се. :/
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Абе ей, ботове с ботове! Човек докато напише едно мнение, вие сте избълвали 500! :shock: :shock: :shock:
Noctis написа:
aikaeimin написа:Редно е да се построят приюти за бездомните кучета, разбира се. Кастрацията също е адекватна мярка, но едва ли може да се приложи масово, поради големия брой бездомни животни. Това не пречи, разбира се, да бъде приложена в по-умален мащаб.
Тук е проблема - откъде го знаеш че е агресивно преди да ти отхапе крак/ръка или да убие някое дете/старец :? :? :?

Ами като го заловиш и го вкараш в приюта, то си показва дали е агресивно. Няма нужда да се чака да нападне някого в града.

Само приютите обаче не решават проблема. Кастрацията е задължителна. По този начин като се запълнят приютите, а това става суупер бързо, кастрираните кучета просто се връщат там, откъдето са ги взели. И вече ще са кротки като агънца. Просто няма да се размножават и постепенно броят им ще намалее значително, а ако тази процедура се прилага едновременно и масово в цяла София, накрая по улиците няма да има бездомни кучета. И всичко това ще бъде постигнато без жестокост към животните и без ненужни убийства.
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”