Уличните кучета?

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

Какво ги правим?

Смърт
47
34%
Кучкарник
49
35%
Кастрация само
43
31%

Общо гласове: 139

Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Re: Уличните кучета?

Мнение от Noctis »

Оу горките .. сигурно детенцето сега изглежда много по-добре ? Ама то не е важно нали - него кучета го яли :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
П.П Кое улично куче не е агресивно ? Нали ако не е агресивно няма как да оцелее ?
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Аватар
Sunshiiine
Да живей словото
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от Sunshiiine »

Мда, какво говориш, много по-жестоко и страшно е от случилото се на ЧОВЕШКОТО СЪЩЕСТВО. Дай по тази твоя логика присъдата за убийство на човек и за убийство на куче да е еднаква. Защо да не.. Ей, как може изобщо да има толкова криви разбирания. Както някой по-горе беше казал, да строят приюти и да ги затварят там до края на съществуването им. Хем природозащитниците да млъкнат най-накрая, хем да няма псета по улиците.
За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.
Аватар
deny_s
Вазов
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от deny_s »

Добре де, това, че куче е нападнало дете, все пак не оправдава зверствата с животни. Кучето е животно, не притежава разум като нас и не можеш да знаеш как ще реагира във всеки един момент. Следва първичните си инстинкти. Но това не значи, че трябва да изтребем всички бездомни кучета, защото са потенциални убийци. По тази логика дай да убием и всички хора с психични отклонения, защото могат да са опасни за обществото и някой от тях да нападне дете също. И както тях ги затварят в лудница, така и решението за кучетата, според мен, е кучкарник. И ако тези снимки по-горе не ви ужасяват, не знам... И това е дело на уж разумни същества, които въобще нямат никакви психични проблеми...просто са си нормални хора. :xs
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

Ама едва ли има някой против да се затварят лудите по лудницата .. даже напротив.. те ги пуснаха оттам.. напълниха се улиците със всякакви боклуци.. пияници, шизофреници, наркомани и т.н - и никой не си мърда пръста да ги затвори (то проблема е че май няма и къде ) .. нали всички това казваме.. искам да няма бездомни кучета по улиците.. дали ще ги затварят, изтребват или изпращат на Луната .. въобще не ме интересува
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Извинявайте, но да намесвате протестите за кучето Мими е нещо абсурдно неуместно. Иронията на някои потребители също няма място в дискусията. Тук говорим само и единствено за уличните кучета. Неприятен феномен е, наистина, но вместо да отвръщате на агресията с агресия, по-добре погледнете проблема от всички страни.

Някой питаше по-напред "Какво ще направите вие, големите защитници на кучетата, ако някое от тях ви нахапе, или нападне детето ви?". Амиииии... колкото и тъпо да звучи, тази ситуация за мен е съизмерима с... некадърен шофьор да ме блъсне или ненормалник да ме изнасили. Не зависи от мен, че обществото е такова?! Да съм се пазила. Да съм пазила и децата си. Да съм мислила къде ги раждам.

Многократно беше обяснено: животното не напада с умисъл и в следствие на вродена злоба. Всъщност, хората го правят далеч, далеч по-често (но и това не е предмет на дискусията). Животното дори в редки случаи напада, без да е предизвикано (казах редки)

И запомнете веднъж завинаги: уличните кучета не падат от небето и не са програмирани от висша сила да бъдат лоши с нас. Обясних вече достатъчно подробно в предишни свои постове кои са виновниците за ситуацията такава, каквато е в момента.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Ох! За уличните кучета - приют и кастрация. След кастрацията може да се връщат в града. Преди някоко години във Варна всички улични кучета имаха марки на ухото с разични цветове. И дори тези с червената марка бяха кротки.

Ако няма пари за това, за агресивните кучета - куршум. Те и без това обикновено са тарторите на глутницата, така че тях като ги няма, глутницата ще се кротне, или разпръсне.

Обществото може и да е виновно, че има бездомни кучета, но това не означава, че трябва да чака агресивните песове да му изядат децата.
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Това е едно от малкото неща, по които с Борката имаме еднакви виждания... Животните са прекрасно нещо, много са ми мили и сладки (освен кърлежи, комари и хлебарки), трябва да се отнасяме с тях с уважение и без злоба. НО, когато даден вид стане вредител, независимо по каква причина, то решението за съжаление е само едно - елиминация. Без значение дали ще е директно, чрез приспиване или индиректно, чрез кастрация, това е единственият възможен ЕФЕКТИВЕН начин да се реши този проблем в сравнително кратък срок от време.

Гледал съм куче, смятам някой ден пак да си взема. Но също така живея в Младост, където освен избиващи се един друг с лопати таксиметрови шофьори, има и много бездомни кучета, които вечер се движат на глутници от по 6-7, а понякога и повече. Скоро не се е случвало да нападнат човек, но тъй като съм си в БГ от няма и 3 седмици, може и да не съм добре информиран. Както и да е, тези кучета дори и да не нападат, пак вредят - разнасят болести, ходят по кофите и разкъсват боклука, шумят и т.н. Да не говорим, че в Бизнес парк София идват и много чужденци, та дори от само естетически съображения трябва да се справим с този проблем.

Не ме разбирайте погрешно - хората не са без вина, особено бабките, които хранят по 5-6 кучета, ,,обичат" ги, дават им имена и т.н., но категорично отказват да ги вземат да си ги гледат по домовете и ако случайно подгониш някой пес, защото нападнал собственото ти куче по време на разходка, започва да вика и да размахва бастуна от терасата на седмия етаж и да вика полиция, както му се случи на съседа от втория етаж. Виновни са и тези, които си пускат кучетата да е*ат на свобода или просто ги изхвърлят, защото ,,малкият сладък пухчо" вече не е нито малък, нито сладък.

В интерес на двете страни е да се вземат бързи и ефективни мерки - хората няма да имат проблем с бездомните кучета, а самите кучета няма да водят такъв мъчителен и тежък живот. В далечен план, би било добре да се въведат глоби за изоставяне на куче, както и евентуално образователни програми за това как да се предотврати повторната поява на бездомни животни. Като знам обаче българите какви сме лумпени, май само първата мярка е практична - солени глоби и бой през ръцете.

Колкото и да го мъдрим, въртим и сучем - обективната, сурова и понякога безмилостна истина е една.
Последно промяна от Don Horhe на 19 Юли 2010, 08:37, променено общо 1 път.
Причина: Как може да объркам ,,приспиване" с ,,успиване"? :scratch:
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Ето какво се прави по по-малките градове:

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=476468
Масова кастрация на кучета в Бобовдол

http://www.zoomania.org/vsichko-ostanal ... ta-i-kotki
Акция на "Четири лапи" за кастрация на кучета и котки в Пловдив

http://www.focus-news.net/?id=f15322
Тази година в Ямбол ще бъдат "обработени" около 500-600 бездомни кучета

http://www.dnes.bg/stranata/2010/06/28/ ... grad.93546
"Четири лапи" кастрират кучета в Златоград

Интересно ми е кой плаща за това. Не вярвам да е твърде трудно да се направи една масова акция в цяла София, така че проблемът да се реши наведнъж. Ще взема да се разровя в сайта на Столична община и да видя дали имат опция за изпращане на предложения.
Malka veshtica
Драскач

Мнение от Malka veshtica »

Sunshiiine , много точно и умно!
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Ох, плаче ми се от реакциите в тази тема, но пак ще си изпея моята песен:

Приютите са единственото адекватно решение, но българските лумпени (както Хорхе много точно ги определи) никога няма да се усмихнат на идеята данъците им да отиват за изхранването на безбройните кучешки гърла.

Което е много, много жалко, защото точно така е на запад и точно трябва да бъде -- когато има проблем, да се учреди и съответната институция за решаването му. Като толкова харесвате паралели -- представете си какво е убийците да не влизат в затвори, просто защото буквално няма такива. Мисълта ми е, само с мрънкане не става нищо, а ако продължаваме да скачаме и да се палим единствено след като стане инцидент, няма да стигнем до никъде. Тоест трябва да се надгради нещичко върху голямото, претенциозно и обидено тръбене.
Malka veshtica
Драскач

България понеже всичко друго си е уредила - дай сега кучешки приюти да строим, веднага! Аааа не е ли? Какво, за хората (децата) ли нямало? Миии тогава ше строим кучешките когато има пари за тях, а дотогава - гинете деца (и пораснали) от болните, озлобени, но иначе сладки помиярища!!!
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Разбирам. Значи предпочиташ кучетата да си стоят на улицата и да хапят децата, за които иначе толкова милееш, вместо да са в приюти.

И между другото, в момента се строят доста детски градини, така че скоро това няма да е проблем.
Malka veshtica
Драскач

ако е до мен, не си разбрал!
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

До теб е. Реагираш агресивно, инстинктивно и първосигнално, вместо да се замислиш наистина ОТКЪДЕ произтича проблема и ЗАЩО е там.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Malka veshtica написа:ако е до мен, не си разбрал!
Разясни ми, моля те.
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”