То от там беше взета и самата темаSkuipi написа:Хм.. странно.Аз пък писах за гей парада като основната ми насока беше дискриминацията.
[КСК 2010] Журналистика vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: [КСК 2010] Журналистика vol.2
За никого любима...за всички блудница....
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Споко, аз писах за чалгари и метълистиcvetika написа:Skuipi написа:Хм.. странно.Аз пък писах за гей парада като основната ми насока беше дискриминацията.
Дааа... повечето хора са писали за това, защото явно това се е искало ... А аз със войните по пътищата на къде отивам......
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
- cvetika
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Чалгари и метълисти ... Контраста е покъртителен !
хаха вчера си говорих с един стар метълист, който ми разказа как като тийнейджър е ходел сам на гробищата, за да спи там ... "Лягах върху някой гроб или до него"
Poor is the man whоse pleasure depends of a permision of another...
-
Becksy
- От дъжд на вятър
- Специалност: Неформално образование
- Курс: първи
Позьорщина...cvetika написа:Чалгари и метълисти ... Контраста е покъртителен !хаха вчера си говорих с един стар метълист, който ми разказа как като тийнейджър е ходел сам на гробищата, за да спи там ... "Лягах върху някой гроб или до него"
Кои бяха "ние" ?Borisg написа:Споко, аз писах за чалгари и метълистиcvetika написа:Skuipi написа:Хм.. странно.Аз пък писах за гей парада като основната ми насока беше дискриминацията.
Дааа... повечето хора са писали за това, защото явно това се е искало ... А аз със войните по пътищата на къде отивам......
Щом за нежни думи вече късно е,идва ред на...мръсните!
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Есето ми засягаше човешките общности като цяло, и това как всяка общност с даде интерес и идея лепва етикета "Те" на общностите които не споделят нечия идея и интерес. И от там нататък манджа с гроздеBecksy написа:
Кои бяха "ние" ?
---> http://www.youtube.com/watch?v=BNyRU0fKHAY
Ай, да слушкате нещо хубаво до резултатите
- infinity*
- От дъжд на вятър
- Специалност: Философия
- Курс: първи
- Обратна връзка:
И моята идея беше сходна, писала съм, че обемът на понятието "Ние" може да стеснява и разширява ("ние" сме аз и моите приятели или роднини; "ние" са хората, говорещи моя език или изповядващи моята религия; хората споделящи моите интереси; "ние" са хората от моята националност и тн) докато под "Те" винаги се разбират различните, чуждите хора, които не са част от нашето битие (Сартр - Адът това са Другите) Обширно пиша и за свободата и избора, който правим, желанието да изпъкнем, да достигнем личностна реализация, а не да бъдем като Масовия Човек (Мартин Хайдегер). Споменавам и за дискриминацията, за борещия се за правата на чернокожите Мартин Лутер Кинг, за евреите, за половата дискриминация и такива нещаBorisg написа:
Есето ми засягаше човешките общности като цяло, и това как всяка общност с даде интерес и идея лепва етикета "Те" на общностите които не споделят нечия идея и интерес. И от там нататък манджа с грозде![]()
Последно промяна от infinity* на 17 Юли 2010, 17:49, променено общо 1 път.
I'm Fire Red ... I'm in Your Head!

-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Как си изпуснала сексуалната революция 
пп: шегувам се
пп: шегувам се
- easy
- От дъжд на вятър
Аз се срамувам изключително от това, което написах и дори не ми дреме каква оценка са ми поставили.
F for fake.
Защо? Какво толкова беше?easy написа:Аз се срамувам изключително от това, което написах и дори не ми дреме каква оценка са ми поставили.
И аз съм засегнала нещата по подобен начин.infinity* написа:И моята идея беше сходна, писала съм, че обемът на понятието "Ние" може да стеснява и разширява ("ние" сме аз и моите приятели или роднини; "ние" са хората, говорещи моя език или изповядващи моята религия; хората споделящи моите интереси; "ние" са хората от моята националност и тн) докато под "Те" винаги се разбират различните, чуждите хора, които не са част от нашето битие (Сартр - Адът това са Другите) Обширно пиша и за свободата и избора, който правим, желанието да изпъкнем, да достигнем личностна реализация, а не да бъдем като Масовия Човек (Мартин Хайдегер). Споменавам и за дискриминацията, за борещия се за правата на чернокожите Мартин Лутер Кинг, за евреите, за половата дискриминация и такива нещаBorisg написа:
Есето ми засягаше човешките общности като цяло, и това как всяка общност с даде интерес и идея лепва етикета "Те" на общностите които не споделят нечия идея и интерес. И от там нататък манджа с грозде![]()
Аз естествено, първото нещо което ми дойде на ум, беше за българите и след това за дискриминациите. Реших обаче, че повечето хора ще пишат за тези неща, така че се пренасочих към спорта и по-конкретно футбола....
сега като гледам така обаче, май сбърках..
firehand написа:Аз естествено, първото нещо което ми дойде на ум, беше за българите и след това за дискриминациите. Реших обаче, че повечето хора ще пишат за тези неща, така че се пренасочих към спорта и по-конкретно футбола....
Моята учителка винаги ми повтаряше: "Първата идея я смачкваш и я хвърляш, защото това ще бъде първото хрумване на 50% от хората, ако не и повече". Така, че може би не си сбъркал...Ще видим резултатите
Значи май ще имам 2!
Макар че не писах за дискриминацията...
You can never go too far...
- mina_k
- Пишете, о, братя
steli написа:Значи май ще имам 2!Макар че не писах за дискриминацията...
не е така!зависи как си го представила.никой не може да напише нещо нечувано,невиждано,непрочитано.аз мисля,че въпросът е в личната гледната точка,която ще разкриеш в есето си!
прочетох по-горе,че е по-добре да се развие един проблем добре,отколкото повече,но полувинчато.попринцип съм за това мнение.но в случая,поне от това,което споделихте след изпита-в есетата са засегнати различни "ние" и "те".темата това и предполага,важното е да не е хаотично и събиращо твърде различни позиции.така си мисля аз.
хареса ми идеята на cvetika.различно е ,но при всяко есе зависи от проверителя,тъй че едва ли брутализмът е фатален.
така или иначе-щом стигнахме дотук може и да издържим още около 48 часа!
там тръпката ще е истинска,не вярвах,че в това технологично време ще ми се случи!
- kinda like you crazy
- От дъжд на вятър
- Местоположение: I was born and raised on Venus but I may be here awhile
- Обратна връзка:
Кандидатстуденската кампания на ФЖМК е организиран подмолен геноцид над нещастното младо поколение, водещ до неврози, неконтролируема агресия и инфаркти. Основно впечатление от последните петнайсетина страници.
Относно блоговете - с това Георги Лозанов ми става все по-симпатичен. Алтернатива - да, подбутващи журналистиката да се движи напред, възможност за по-динамичен контакт между професионалистите и читателите - да; но само някои блогове. Това, което ме дразни, е антиутопичната възможност да ги приравним изцяло със стандартните медии. Ами каузите във фейсбук тогава? Моят блог не е медия. Разговорите ми по телефона не са медийни изяви, нито мненията по форуми. Свобода на словото, ала-бала...
А Светла Петрова Е пич.
п.п. ако минавате през Пловдив и си търсите място за спане, бягайте в Hikers Hostel. Няма такъв айляк и спокойствие. (:
Относно блоговете - с това Георги Лозанов ми става все по-симпатичен. Алтернатива - да, подбутващи журналистиката да се движи напред, възможност за по-динамичен контакт между професионалистите и читателите - да; но само някои блогове. Това, което ме дразни, е антиутопичната възможност да ги приравним изцяло със стандартните медии. Ами каузите във фейсбук тогава? Моят блог не е медия. Разговорите ми по телефона не са медийни изяви, нито мненията по форуми. Свобода на словото, ала-бала...
А Светла Петрова Е пич.
п.п. ако минавате през Пловдив и си търсите място за спане, бягайте в Hikers Hostel. Няма такъв айляк и спокойствие. (:
Everyone is king when there's no one left to pawn