Уличните кучета?

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

Какво ги правим?

Смърт
47
34%
Кучкарник
49
35%
Кастрация само
43
31%

Общо гласове: 139

Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Уличните кучета?

Мнение от alter ego »

На етажа под мен има малко дете, което си реве яко, когато му скимне. Дразни ме, но не много. На етажа над мен има булонка, която редовно събаря нещо, както се разхожда в тъмното между 2 и 3 часа през нощта. Познайте, кое бих убил веднага ако можех да избирам? :mrgreen:
Подкрепям Боромир с едно допълнение - все пак да не е мъчително. :scratch:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

Мен кучетата не ми пречат - котките са по-дразнещи и по-отвратителни ;) :mrgreen: :)
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Всъщност и гълъбите са огромна напаст. :) Плъхове с криле.

Но все пак кучетата са особено сериозен проблем заради размерите и числеността им.
Жокер, прав си за немъчителното - и аз сърце нося, понякога ми е жал за скимтящи кучета край кофите.
Но все пак - общо-взето безразлично ми е как точно са се преселили отвъд - важното да е има стабилни резултати, без излишни ексцесии и нагнетяване на напрежението.
Изображение
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

на тая страница прочетох егати разсъжденията, бате...
И то от жени :shock: на които им е природно заложено да са по-милостиви... Едната от които е и майка :shock: Алоуууу, богоизраните висши създания, които могат да решават кое да живее и кое да умре... не мислите ли, че сте се самозабравили в илюзията, че човекът е висш и контролира природата... А най-лошото в тая заблуда е, че покрай заслуженото наказание на хората, умират и невинни животинки... я питайте ги тия в мексиканския залив добре ли им е и как виждат бъдещето си сега :roll:

Както и да е...
Познавам една от инициаторките на подписката. Вететинарка на мойто котенце е. два месеца се опитваше да го излекува от гъбиччките, с които беше заразено и които плъзнаха и по мене... 5-6 пъти съм ббила в клиниката й и винаги там е имало я куче от приюта, я някое улично коте в крайно лошо състояние, на което се вливат системи и се помага по някакъв начин... Това са изключително добронамерени и отдадени на професията си хора, които помагатна животните, които са в това състояние заради безжалостни и примитивни хора!

ПостСкриптум Боромир, момко , виж тва
ти покрай странстването си в чужбина си позабравил за цивилизованото общуване на белите европейци... :mrgreen: Но пък си запазил някакъв балкански просташки манталитет, изразяващ се в склонността да се правиш на интересен.... ще ти дам аргументи, ако ти ми дадеш смислени такива, далече от наивистичното, да не кажа инфантилно - ''пречи ми, не-пречи ми'' Щото, продължавайки линията на твоята мисъл, аз изложих абсурдността, че мене пък ми пречи съседското отроче и що по твойта 'логика' да не шитна и него...

а доколкото имиджът на НБУ елош, заради мене... то по същата причина такъв трябва да имат както унсс, така и милото СУ ;) (въпреки че тоя на СУ напоследък стремглаво пропада :mrgreen: , па може и в мене да е била причината :mrgreen: )
la douleur exquise
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Фак, да смяташ, че на жените е заложено да са по-милостиви от мъжете е чиста проба сексизъм. На майтап да го кажеш, разбирам, но при теб май си беше насериозно. :roll:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Оу, оу, чак пък среден пръст? Нима това е подхождащо поведение за една дама? Или ти слизаш до нивото ми, защото иначе комуникацията не върви?

Къде бре, моме, съм казал, че кучетата НА МЕНЕ ми пречат? На мен лично не ми пречат нито къртиците, нито мишките, ама и капани съм залагал, и къртичини съм наводнявал и ми е било мъчно понякога, като видя разполовена мишка (чийто грях е само, че търси храна) в капана. Селскостопански вредители. И те са живинки, ама съсипват труда и градинката - ерго - секира. Жалко е, ама е факт. Иначе къртиците ще съсипят корените на моите ягоди, а мишките ще изгризат всичко, дето става за ядене в мазето.

И с уличните пухчовци е така - сами по себе си те са животни и си вършат животинската работа и си живеят животниския животец. Само дето това пречи на хората, и то доста сериозно им пречи - болести, шум, мръсотия, атаки и прочие. Ерго - уличните кучета са вредители. А вредителите се унищожават.

Обясних си тезата така, че и самите улични кучета биха я разбрали. И обърни внимание - без цинизми.
Дано си е пробила път през мъглите зад красното ти чело.
Изображение
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

alter ego написа:...
ти пък доколко си запознат със влиянието на хормоните върху поведенческите типове, емоционалността, чувствата? :roll:
la douleur exquise
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Boromir написа:И обърни внимание - без цинизми.
ти от мене една обидна дума да прочете?
изразих се образно :roll: , щото една дама цинизмми не говори!

Като цяло заклеймявам безжалостното, безсмислено, егоистично изтребване на който и да е животински вид!, не само на кучетата!
Не одобрявам и убиването на животни за храна!

и всяка проява на хишничество и експлоатация на живи същества, които притежават психика!, са нехуманни!
la douleur exquise
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Е, сега да не прекаляваме. И нас университетът ни екаплоатира, като ни взима семестриални такси, пък ние го експлоатираме, като евентуално попиваме знания в него, а май в по-голяма степен, като придобиваме ценен опит за оцеляване в безумни ситуации. Не всяка експлоатация е лоша. :mrgreen:

Ти вегетарианка ли си между другото? :?

Щото не, че нещо, ама както овцата има правото да пасе трева и да убива растителни видове, защото организмът й го изисква, така и вълкът има право да изяде овцата, вместо да остава вечно прее*ан като в приказките.

Виж, ако имаш предвид прекомерното като количество избиване на животни и жестокия начин, по който то твърде често се извършва, тук съм с теб.
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Струва ми се, че всички игнорирате най-простичкия факт: уличните кучета нямаше да правят мизерии, ако българските собственици на домашни любимци имаха елементарната култура първо да не ги изхвърлят, когато им 'омръзнат', и второ, да кастрират животното своевременно (освен, разбира се, в случаите с родословни дърва, потомства, състезания и т.н., когато кастрацията може и да се поотгложи), защото освен че е хубаво за самото животно, това би предотвратило и неудържимото размножаване в случай че, например, кучето избяга. (егаси изречението)

С други думи, уличните кучета не са виновни, че са това, което са, и че са се пръкнали в такива условия. И едва ли им е хубаво да са гладни, болни, да им е студено, да ги ритат, или пък да са принудени да се движат в зловещи глутници с цел оцеляване. Но заобикалящата среда го е наложила. Всички останали техни вредителски/насилствени актове следват директно от този факт в комбинация с инстинктите, които се събуждат в тази среда.

Така че нека първо променим заобикалящата среда, вместо удобничко да се заканваме да изтребим проблема, защото това няма да доведе до никъде, и цикълът пак ще се завърти.
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3132571
Ето поредния случай, в който 5-годишен вандал от женски пол яростно е нападнал бездомно кутренце.. за щастие кученцето някак си се е спасило от надвисналия върху него апокалипсис :?
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Аватар
Sunshiiine
Да живей словото
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от Sunshiiine »

Точно това четох преди малко. Кой знае, може да направят пак някой протест за спасяване на беззащитното кученце, че наистина трудно ще оцелее в този жесток свят.
За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Стоене на приюти и прибиране на кучетата там, иначе няма да се оправи проблема. Това, което се прави сега е абсолютна глупост!
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

The_Viper написа:Мен кучетата не ми пречат - котките са по-дразнещи и по-отвратителни ;) :mrgreen: :)
Добре че котките те нападат и те лаят докато си ходиш по улицата нищо неподозирайки :lol:
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Sunshiiine написа:Точно това четох преди малко. Кой знае, може да направят пак някой протест за спасяване на беззащитното кученце, че наистина трудно ще оцелее в този жесток свят.
простестите, които правят, не са за спасяването на агресивни кучета. Целта е инкриминирането на проявите на жестокост към животните. http://bnt.bg/bg/news/view/32871/sresht ... ad_jivotni

малко подбрана колекция снимчици:
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- ... 3098_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- ... 5633_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- ... 7871_n.jpg

силно се надявам да сте яли вече..
la douleur exquise
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”