Уличните кучета?
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Уличните кучета?
camel, в САЩ има зоо полиция...Гледах едно предаване, където спасяват наранени или приютяват изоставени животни и разследват защо са в това положение...Може би на повечето ще им звучи абсурдно да има такава полиция в България, ама никак няма да е зле. Хората са по-напред с материала от нас.А за средства и храна пари трябва да се намерят, иначе винаги ще има проблеми с изоставени животни в страната.
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
В САЩ има още много хубави неща освен зоо полиция.
Иначе не си мисли, че не бих искал да се реши проблмът по друг начин. Просто отдавна съм изгубил вяра, че който и да е вариант освен най-крaйния, ще доведе до нещо значимо. Дано да греша, де. Лошото е, че докато общината се опитва да угоди на гневни граждани, нахапани от кучета, и хора, защитаващи помиарите, проблемът не се решава, а се задълбочава. С други думи - вече е крайно време да се действа.
Компромис не може да има. Или едното, или другото.
Иначе не си мисли, че не бих искал да се реши проблмът по друг начин. Просто отдавна съм изгубил вяра, че който и да е вариант освен най-крaйния, ще доведе до нещо значимо. Дано да греша, де. Лошото е, че докато общината се опитва да угоди на гневни граждани, нахапани от кучета, и хора, защитаващи помиарите, проблемът не се решава, а се задълбочава. С други думи - вече е крайно време да се действа.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- HeyGod
- Легендарен флуудър
Наскоро бях в Амстердам - 0 !RadoRado написа:Естествено винаги ще има бездомни кучета по улиците - да ги сведеш до 0 си е трудно.
А който каза за европейските градове и столици - във Виена съм виждал, в Иннсбрук съм виждал както и е в Милано ( не като тук в София , но виждаш тук там някое куче да се разхожда )
Просто нула,нито едно куче на гарата,в малките улички,по каналите, по затънтените места.
Аз гласувах за 'кучкарник',макар че по-скоро бих отбелязал смърт.
Това е начина,просто няма друго решение.Не мога да се разхождам спокойно по улицата,не мога да карам колелото си спокойно. Винаги отнякъде ще изскочи някое двойно по-голямо куче,бранещо малките си или просто лаещо нa случаен принцип и ще ти вземе страха.
Ама къде отиваме,аз в дупките по улицата мога да се свия на кълбо и пак никой няма да ме сгази,аз за кучета съм тръгнал да се притеснявам.
Pick your moment and make the right play...

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Както е вярно и това, че винаги отнякъде може да изскочи някой изверг, бранещ... неизвестно какво или нападащ на случаен принцип, който да ти вземе не само страха, но и живота...
Проблемите са много, да. Все отнякъде се започва (по принцип...). Пък в нашата държава май се започва всичко и отвсякъде и краят на нищо не се вижда...
И жалко, че го казвам, но реално погледнато, дори да се криминализира насилието върху животни или безотговорното отношение към тях, не виждам какво би се променило. То законите за хората не важат, какво остава за животните...
Проблемите са много, да. Все отнякъде се започва (по принцип...). Пък в нашата държава май се започва всичко и отвсякъде и краят на нищо не се вижда...
И жалко, че го казвам, но реално погледнато, дори да се криминализира насилието върху животни или безотговорното отношение към тях, не виждам какво би се променило. То законите за хората не важат, какво остава за животните...
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
-
Malka veshtica
- Драскач
Аз, но не съм идиот (доказано;-)) Хич не ми е жал вече - откакто боледувах от микоплазма (за сведение - много коварно заболяване, прихваща се от паразити по козината на кучета и котки, безсимптомно протичащо и адски опасно особено при бременност - помята се)! Смърт не само на уличните, ами и на тия на съседите ми дето нито ме оставят да спя, нито да си ХОДЯ ИЗ СОБСТВЕНИЯ ДВОР СПОКОЙНО (непрекъснато скачат и зяят на оградата, да не говодрим за психологическата травма от болестта - да не последва ново заразяване; за това, че имам малко детенце, което изпадам в ужас да не бъде не само нападнато, но и срещнато от песове, няма да продължа да думам...). Та ако зависеше от мен - бих ги ИЗКЛАЛА СОБСТВЕНОРЪЧНО (имайте предвид, че не съм жесток човек по принцип, толкова ме е доядяло на помиярите)dexteriti написа:хах...кой идиот гласува смърткучкарници, но струват много пари. Темата е зададена като в днес.бг, през пръсти и с тон. Ясно ми е кво ти е мнението. Не се прави така, популистко ми детенце
евала!alter ego написа:Кучкарникът смуче! Не съм съгласен с парите от моите данъци да се поддържа кучкарник вместо да се дават за детски домове, за инвалиди, абе въобще за хора. Който иска кучкарник, да си спретне едно дружество, да купи терен и да си построи. Е, общината може да отпусне безплатно терен на такова дружество...
Лесно е да искаш и да искаш... Като си такъв защитник на псетата, дай по-напред!
Последно промяна от Malka veshtica на 04 Апр 2010, 00:33, променено общо 1 път.
-
dexteriti
- Да живей словото
- Специалност: Economics with Journalism
Знаеш ли, че с утре може да чуеш алах акбар в опасна близост и да земе, че гръмне някое арабско копеле на улицата пред вас. Предлагам ти да не излизаш. Има сума ти паразити, които могат да ти докарат доста гнусни болести и няма пълно щастие, гледаме да се предпазим максимално. Смърт не е решение и аргумента е много прост. Времето което ще отделиш за да умре псето е и времето, което ще отделиш да го закараш в приюта. Т.к. темата е създадена, кое е най-доброто, а не кое най-лесното, евтино и т.н. единственият нормален отговор е шибан кучкарник. Като ти се роди бебе и се разреве, теглиш ли му ножа? Сори за примерите, нивото ти е такова 
-
Malka veshtica
- Драскач
Е, поне не обиждам (ето ти го "нивото" - при това ТВОЕТО!). Сравненията ти... хм... твои са си, не, мерси, не мога да приема (за адекватни)! Що не се поставиш на нечие място - айде нека не на моето, ми на някое дете, изпоядено (или направо изядено) от явно любимите ти песове... Или н акойто и да е потърпевш от тях??? Приют - не, благодаря пак, предпочитам с парите за издръжка да се спаси дете вместо миризлив и опаразитен, озлобен помияр. А дали е само "времето" проблем (или "решението") - нека другите от форума да кажат 
ПС: за най-добро разрешение на теория - това "и баба знае", важно е на практика какво ги правим и мисля, че точно това е въпросът в случая (зададен и от автора на темата).
ПС: за най-добро разрешение на теория - това "и баба знае", важно е на практика какво ги правим и мисля, че точно това е въпросът в случая (зададен и от автора на темата).
-
dexteriti
- Да живей словото
- Специалност: Economics with Journalism
отговарям ти на последното изречение, защото другото няма да ти го повтарям...ако теорията е лесна, тогава единствената пречка са парите. За да е агресивно дадено куче си има причина. Ако смърт е решение, нека е смърт, ама не е най-доброто. Автора си прави ташак като дава насока и е страна, а аз всячески ти описвам оптималното, не рационалното. Те дори и да са факт парите, ще искаш да се инвестират в изграждането на телепорт, но когато проблема е толкова епичен, ше се бръкне общината или ще ги залеят природозащитниците. После дават ли ти се пари за адвокати, да защитават интересите на смъртоподръжниците?Malka veshtica написа:Е, поне не обиждам (ето ти го "нивото" - при това ТВОЕТО!). Сравненията ти... хм... твои са си, не, мерси, не мога да приема (за адекватни)! Що не се поставиш на нечие място - айде нека не на моето, ми на някое дете, изпоядено (или направо изядено) от явно любимите ти песове... Или н акойто и да е потърпевш от тях??? Приют - не, благодаря пак, предпочитам с парите за издръжка да се спаси дете вместо миризлив и опаразитен, озлобен помияр. А дали е само "времето" проблем (или "решението") - нека другите от форума да кажат
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Кучкарник е най-добрият вариант, но за момента и кастрация би свършила чудесна работа. Просто нещо да се правеше, а не както сега да ги оставят да се плодят безразборно. Умъртвяването е крайна мярка, когато някое куче е особено зло и напада хората.
I wanna fall from the stars straight into your arms
-
Malka veshtica
- Драскач
точно така! Аз може би съм доста крайна, като всяка жертва...fluffy cloud написа:Кучкарник е най-добрият вариант, но за момента и кастрация би свършила чудесна работа. Просто нещо да се правеше, а не както сега да ги оставят да се плодят безразборно. Умъртвяването е крайна мярка, когато някое куче е особено зло и напада хората.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Начи, с парите от твойте данъци могат да се строят както кучкарници, така и детски домове. Въпросът е, в чий джоб отиват тия пари, та не стигат до там до където трябва. Но това е др.тема.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Sunshiiine
- Да живей словото
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
Айде да не изразявам с една дума мнението си, че има много хора, обичащи прекалено много животните. Няма лошо, то и аз ги обичам. Ама не и псетата по улиците. Този проблем ми се струваше странен, докато не посетих София и няколко мили кученца не наобиколиха мен и приятелката ми, ръмжейки насреща все едно щяхме добре да им дойдем за закуска. Да не съдя по себе си, обаче, ще дам пример. Щом тези, които започнаха разни подписки и протести, обичат толкова много тия псета по улиците, защо не се замислят какво биха направили с едно такова куче, ако ги нападне и нанесе твърде големи рани? Какво става ако се случи това на техните деца? И какво да правят родителите на вече пострадали деца? Народът за пореден път доказва кривите си разбирания относно редно и нередно. Тръгва на протести, за да опази някакви кучета, а не се сеща да протестира срещу това, че те изобщо се разхождат така свободно по улиците. Не съм за убийството на всички кучета, но ако това би било единственото решение - то по-добре да е така, отколкото псетата да убиват малки деца!
За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.
Смърт. Мъчителна, немъчителна, все ми е тая. Както требим мишки и къртици на селО, така и кучета на грАдо - вредителите се требят. Полезните кучета не се требят. Толкоз.

М да... И тва извергче досадно, дето скача на горния етаж, когато най ме оли главата и ми бърка в мозъка всяка сутрин, докато се нареве хубаво, дай и него да убием, щото видиш ли не е полезно...
Колко викаш?
Колко викаш?
la douleur exquise
И после защо НБУ имал лош имидж?
Девойко, провери връзката на пръстчетата си с главния си мозък, защото не допускам, че той има участие в това, дето си написала по-горе. Дори няма да се занимавам да те оборвам, защото се оборват ТЕЗИ, не МАЛОУМИЯ.
Девойко, провери връзката на пръстчетата си с главния си мозък, защото не допускам, че той има участие в това, дето си написала по-горе. Дори няма да се занимавам да те оборвам, защото се оборват ТЕЗИ, не МАЛОУМИЯ.