[КСК 2010] Журналистика vol.2

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Re: [КСК 2010] Журналистика vol.2

Мнение от bggashnik »

@Далавера, човек, поздравления за оценката, изкарана на изпита, но мисля, че самоувереността ти е в повечко. Или по скоро разбирането ти за баланса в природата липсва. Каква е гаранцията, че като влезнеш журналистика, ще успееш да се реализираш на пазара?"Животът е несправедлив"-ще ти каже някой, пускайки стотинки в твоята кофичка от кисело мляко...А за твоите ученици-не мисля, че животът се е отнесъл несправедливо към тях.Какво от това, като са изкарвали хубави оценки в училище?Щом не са влязли там, където желаят, значи оценките са били без покритие и Справедливостта си е казала думата.

Пожелавам ти от все сърце да влезнеш ;)
Компютърни науки I курс
Аватар
Далавера
В началото бе словото

Мнение от Далавера »

bggashnik написа:@Далавера, човек, поздравления за оценката, изкарана на изпита, но мисля, че самоувереността ти е в повечко. Или по скоро разбирането ти за баланса в природата липсва. Каква е гаранцията, че като влезнеш журналистика, ще успееш да се реализираш на пазара?"Животът е несправедлив"-ще ти каже някой, пускайки стотинки в твоята кофичка от кисело мляко...А за твоите ученици-не мисля, че животът се е отнесъл несправедливо към тях.Какво от това, като са изкарвали хубави оценки в училище?Щом не са влязли там, където желаят, значи оценките са били без покритие и Справедливостта си е казала думата.

Пожелавам ти от все сърце да влезнеш ;)
Все пак не мисля, че е по-добре да казвам: "Абе аз няма да влеза!" Имам увереност, защото си правя бал 25. Аз съм оптимист човек. На редовния ако закачим още малко също няма да е лошо.
За съучениците малко се разминаваме. Въпросът е, че децата учат...много. 5 години не съм отворил. За мен това не е справедливо и точно за това ще влеза без проблеми студент. Естествено желая да е в СУ, но в крайна сметка и в друг софиийски университет(да не му правя реклама) има място за мен. За там пък съм 10000% сигурен.
Аз пожелавам на всички да влезат и да се видим Септември.
Далавера ли е?
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

Децата да учат, да учат, колко да учат-явно не е достатъчно...А за тебе-поздравления, но тук трябва да отбележим, че подготовката за изпита по Журналистика не е "учене".Сами знаете-четене на книжки, вестници, гледане на новини и т.н., което не мисля, че е особено натоварващо. Именно затова може би ти успяваш засега-защото не е "учене" ;) А е хубаво да кажем, че не е хубаво просто да си студент-важното е да се реализираш след висшето си образование ;)
Компютърни науки I курс
Аватар
easy
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от easy »

Далаверата има гръб. А и, с това име и визия на снимката, а и като чета тия няколко съобщения, го асоциирам с този сладур, ако сте гледали предаването. Не влагам лош умисъл или нещо подобно, просто се сетих за него. От думите, снимката и името му във форума лъха на една прекрасно необорима самоувереност, която не е лоша към другите хора, но е, ако не обидна, то досадна на моменти.

Но не съм съгласен, че подготовката за изпита е да четеш вестници, книжки, да следиш новините и разни подобни "ненатоварващи" занимания. По-скоро за изпита се изисква да покажеш сумата от всичките си знания, да покажеш, че имаш известен опит, който ти позволява да разсъждаваш смислено и умно, а не заучено, банално, по дадената тема и, разбира се, че имаш "дарба" за писане, или по-предпочитания от мен израз, да те бива да подреждаш думите една след друга. Естествено, това може и да се научи, но ако го "имаш", тогава, докато го учиш, го развиваш и бла-бла-бла-бла... Изпита е лесен, но изисква повече от това, до което стига окото.
F for fake.
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

@easy,аз не говорех какви знание трябва да покажеш на изпита, а каква е подготовката ;) Може ли да споделиш твоята колко натоварваща е, след като има и други занимания, освен ненатоварващите, които вече изброих :scratch:
Компютърни науки I курс
Аватар
Далавера
В началото бе словото

Мнение от Далавера »

easy написа:Далаверата има гръб. А и, с това име и визия на снимката, а и като чета тия няколко съобщения, го асоциирам с този сладур, ако сте гледали предаването. Не влагам лош умисъл или нещо подобно, просто се сетих за него. От думите, снимката и името му във форума лъха на една прекрасно необорима самоувереност, която не е лоша към другите хора, но е, ако не обидна, то досадна на моменти.

Но не съм съгласен, че подготовката за изпита е да четеш вестници, книжки, да следиш новините и разни подобни "ненатоварващи" занимания. По-скоро за изпита се изисква да покажеш сумата от всичките си знания, да покажеш, че имаш известен опит, който ти позволява да разсъждаваш смислено и умно, а не заучено, банално, по дадената тема и, разбира се, че имаш "дарба" за писане, или по-предпочитания от мен израз, да те бива да подреждаш думите една след друга. Естествено, това може и да се научи, но ако го "имаш", тогава, докато го учиш, го развиваш и бла-бла-бла-бла... Изпита е лесен, но изисква повече от това, до което стига окото.
Nice to meeeeeet yooooooou! Да, обичам да дразня и да досаждам. Признавам си, че смятам бал 25 за недостатъчен - поне за 1-во и 2-ро класиране, но пък нищо не ми пречи да съм оптимист. :mrgreen:
Далавера ли е?
Аватар
easy
От дъжд на вятър

Мнение от easy »

Сега като се замислих реших, че мразя името "Далавера", а още повече и подписа "Далавера ли е?", освен ако не е проява на прекрасен сарказъм, защото далавераджийството е ужасно нещо, което е навсякъде около нас. Всичко трябва да бъде далавера. Младите хора искат винаги да са на далавера и всичко да им идва лесно, наготово и на момента. Тук една скоба - сещам се за едно интервю с Иван Костов, в което той казва (цитирам по памет): "Идва някой (има предвид Царя) и казва "Ще Ви дам всичко, веднага, на всички." А хората по природа са алчни и как да не се поддадат на това?" Цяла нация от далавераджии, които предпочитат да ударят кьоравото, които са склонни да използват израза "Ти луд ли си да се занимаваш?" и да са наясно, че са Прави да се държат нагло, самоуверено, себично и сякаш са "наясно с нещата". Сякаш знаят как седят нещата по принцип и умеят да се оправят, защото знаят, прозрели са, че "съдбата е жестока". Само че това е ужасен начин да живееш.
Сега като ми излезе, че има ново мнение... Even more so:
Далавера написа:Nice to meeeeeet yooooooou! Да, обичам да дразня и да досаждам.
Perfect case in point.

P.S. Това го написах преди да видя отговора ти, така, че не реплика, не е продиктувано от него.

@bggashnik Подготовката Е целият ти живот, един вид. Звучи мелодраматично, но това не е изпит по математика. Тука има много хлабави възли и условности, субективност и т. н. Моята подготвка не е натоварваща, защото съм:

the dictionary написа:eas·y (z)
adj. eas·i·er, eas·i·est
1. Capable of being accomplished or acquired with ease; posing no difficulty: an easy victory; an easy problem.
2. Requiring or exhibiting little effort or endeavor; undemanding: took the easy way out of her problems; wasn't satisfied with easy answers.
3. Free from worry, anxiety, trouble, or pain: My mind was easy, knowing that I had done my best.
4.
a. Affording comfort or relief; soothing: soft light that was easy on the eyes.
b. Prosperous; well-off: easy living; easy circumstances.
5. Causing little hardship or distress: an easy penalty; a habit that isn't easy to give up.
6. Socially at ease: an easy, good-natured manner.
7.
a. Relaxed in attitude; easygoing: an easy disposition.
b. Not strict or severe; lenient: an easy teacher; easy standards.
8. Readily exploited, imposed on, or tricked: an easy mark; an easy victim.
9.
a. Not hurried or forced; moderate: an easy pace; an easy walk around the block.
b. Light; gentle: an easy tap on the shoulder.
10. Not steep or abrupt; gradual: an easy climb.
11. Economics
a. Less in demand and therefore readily obtainable: Commodities are easier this quarter.
b. Plentiful and therefore at low interest rates: easy money.
12. Promiscuous; loose.
adv.
1. Without haste or agitation: Relax and take it easy for a while.
2. With little effort; easily: success that came too easy.
3. In a restrained or moderate manner: Go easy on the butter.
4. Without much hardship or cost: got off easy with only a small fine.
Idiom:
easy as pie Informal
Capable of being accomplished or done with no difficulty.
F for fake.
Skuipi
В началото бе словото

Мнение от Skuipi »

@Далавера, easy е изключително прав. Едва ли подобно държание показва нещо повече от нисък коефициент на интелигентност. Ако не е това, то тогава имаш някакъв сериозен комплекс. :) Нищо не казвам с лошо чувство, но след като се "изявяваш" в публичното пространство, се предполага, че би трябвало а спазваш някакъв тип благоприличие или поне да опиташ да се впишеш в нормите за такова. :) Вместо това ти си мислиш, че се "перчиш", а всъщност не правиш нищо друго, освен да забавляваш половината от нас, защото така и така вече не издържаме да чакаме, което си е съвсем нормална човешка реакция. :)

Не, че нещо, но предполагам си наясно, че когато се стараеш за нещо е напълно нормално да очакваш с нетърпение и резултата след това. Като ти да се перчиш с глупустите си (които вероятно оценяваш високо), а след това с удовлетворение да наблюдаваш отрицателните реакции на другите хора. :) Голямо "геройство" е с глупост да предизвикаш емоция у някого. :)
Аватар
Далавера
В началото бе словото

Мнение от Далавера »

Мхм, аз съм клоун. Разкри ме! :salute:
Далавера ли е?
noreli
В началото бе словото

Мнение от noreli »

Хора,намерете си работа!Форума е да споделяме идеи,не да критикуваме.
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

noreli написа:Хора,намерете си работа!Форума е да споделяме идеи,не да критикуваме.
Тогава и ти не критикувай :)
пп: Не се карайте :mrgreen:
пп2: http://www.youtube.com/watch?v=niqrrmev4mA :twisted:
К'во ще кажете за новия враг на католическата църква? :lol: Сигурен съм, че си мислят, че Мадона пасти яде пред Гага :lol:
Последно промяна от Borisg на 16 Юли 2010, 12:55, променено общо 1 път.
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Skuipi
В началото бе словото

Мнение от Skuipi »

Именно! Най- после се разбрахме. :) Само не ми стана ясно, защо смяташ, че трябва да зачитаме твоето мнение като някакъв фактор въобще? :) Предполагам, че не би трябвало да ти прави впечатление ако никой не ти обърне внимание. Все пак "детинщините" и глуповатото "хашлашко" поведение се толерира само в началото на гимназията. :) После и там става досадно. Нали така? :) Тук би трябвало да сме амбициозни, пораснали хора, решени да прогресират, докато се намират в среда на себеподобни. :)
Аватар
Далавера
В началото бе словото

Мнение от Далавера »

Skuipi написа:Именно! Най- после се разбрахме. :) Само не ми стана ясно, защо смяташ, че трябва да зачитаме твоето мнение като някакъв фактор въобще? :) Предполагам, че не би трябвало да ти прави впечатление ако никой не ти обърне внимание. Все пак "детинщините" и глуповатото "хашлашко" поведение се толерира само в началото на гимназията. :) После и там става досадно. Нали така? :) Тук би трябвало да сме амбициозни, пораснали хора, решени да прогресират, докато се намират в среда на себеподобни. :)
Колко имаш на предварителния изпит?
Далавера ли е?
Skuipi
В началото бе словото

Мнение от Skuipi »

:) Не съм ходила на предварителен изпит. Не бях в страната. :) За сметка на това на матурата имам Отличен. На втората имам Мн. добър. :) В случай, че държиш да се сравняваме по оценки. Дипломата ми също е отлична. :) Още нещо да те интересува?
Аватар
Далавера
В началото бе словото

Мнение от Далавера »

Ясно за какво е всичко. Край на спора. Успех!
Далавера ли е?
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”