Всичко за квартирите (цени, условия, търсене, обяви) - тук!

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото
Специалност: Молекулярна биология
Курс: трети

Re: Всичко за квартирите (цени, условия, търсене, обяви) - т

Мнение от Elitsa Abstract »

Ами и аз не съм сигурна дали точно така се наричат, но нещо като агенция /бюро/, която да е посредник между наемодателите и търсещите квартира.
Последно промяна от Elitsa Abstract на 15 Юли 2010, 20:54, променено общо 1 път.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

имот бг и позвънете не ти ли вършат работа ... то там ще попадаш доста на агенции .. по някое време даже ще искаш да не съществуваха :lol:
Изображение
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото
Специалност: Молекулярна биология

Мнение от Elitsa Abstract »

Да, в imot.bg наистина има много агенции (чак сега го видях този раздел :lol: ), но аз тепърва ще се занимавам с това. Все пак ако някой е ползвал такава агенция може да поразясни как стоят нещата, или поне да я спомене като име, че като отидем в София да търсим квартира да сме ориентирани къде точно да ходим.
Последно промяна от Elitsa Abstract на 24 Ное 2010, 20:59, променено общо 1 път.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

от тия агенции файда няма .. ама никаква .. но и оттърване няма :lol: .. разни хора без работа които само гледат как да измъкнат някой лев от хора на зор ;)
http://zapadimoti.com/?page=5
услугите на тия съм ползвал 2 пъти едни от най големите са .. и двата не ми намериха нищо .. даже доста се дъниха /пращаха ме по разни места които по принцип не отговаряха на изискванията ми / само дето това го разбираш едва като отидеш на адреса .. при тях + ът беше че отиваш казваш какво търсиш и ~ колко си склонен да даваш за наем и ти вземат 1/2 от тази сума .. подписвате някакво договорче и ако не ти намерят нищо подходящо ти връщат парите .. те ти звънят за да ти предлагат
но като цяло съм против агенциите и за мене са си чиста проба тумори
та нещата стоят долу горе така
отваряш имот бг / пращаш си смс че иначе не става / правиш си сърча и започваш да звъниш на всяка обява която ти допадне .. гледаш със снимки .. тия без снимки обикновено са толкова зле че ги е срам да ги покажат
трябва да имаш идея какво търсиш и колко пари би дала за него
и питаш всичко каквото те интересува по тел .. обикновено отсреща стои някаква лекла която даже не е ходила да го види и знае за апа точно толкова колкото и ти та започват едни трябва да говоря със собственика аа уу но питай .. те общо взето ще искат да ти пробутат каквото имат ако мине мине .. примерно на нас ни трябваше 3 стаен с 3 отделни /непреходни/ стаи и отделна кухня те тъпаците си записват 3стаен и толкова .. после зъвнят да предлагат я хола е с бокс я стаите са преходни или пробват да лъжат .. абе то не е точно такъв какъвто търсите ама е много хубав ще ви хареса :roll:
някоя агенция може да те "върже" че ще ти търсят .. примерно казват ами тя тая точно днес я заеха но кажете си тел и какво търсите ако излезе нещо ще ви се обадим .. даваш си тел и изискванията но не се надяваш .. някои се обаждат други не но повечето не искат да се ангажират с договор или нещо такова печелят от огледи /за да ти покажат ап ти искат 5лв /
с ходенията по огледи ще започнеш да "трупаш опит" така да се каже ще се усещаш какво да питаш и за какво иде реч в зависимост от това какво ти отговрят .. всички обяви са мега яки с отлична локация и бла бла .. общо взето търсиш такива които са "след основен ремонт" .. другите са коптори .. на какви места съм ходил не е истина :? .. собствениците може да ти приказват разни неща като ние тука ще направим ремонт това ще го оправим как ще го направят да ти е както искаш аа уу .. глупости .. такива собственици не ти трябват те ако искаха щяха да си оправят кочината преди да я пускат
отдели си доста време за търсене примерно месец .. ако искаш нещо за 1 седмица да намериш .. няма да стане .. няма да имаш проблем с намирането на каквото и да е колкото да има къде да спиш временно но тия хубавите и нее супер скъпи се намират трудно
долу горе това .. не се надявай на агенции в имота офертите са много повече от колкото може някоя агенция да ти предложи ;)
Изображение
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

Потвърждавам казаното от invisible - цакат те с неподходящи квартири, защото има една малка уловка - служители на агенцията не могат просто ей така да ходят и да оглеждат апартаменти - трябва да дойдат с кандидат-наемател. Те много добре знаят, че апартамента не отговаря на това, което търсиш, но ще те излъжат, за да те примамят да отидете и да го видите заедно. Крива работа. Когато аз си търсих квартира включително ни предлагаха усвоено гаражно пространство о_О.

Иначе факт е, че си намерих квартира през агенция и съм доволна - договорът, който подписахме има едни яки клаузи за гаранционния наем - надявам се да не ми се налага да се възползвам от тях, но все пак е добре, че ги има (става въпрос за клауза, в която ако поискаме да се изнесем преди да е минала първата година, предупредим наемодателите месец по-рано и разрешим на агенцията да прави огледи през тоя един месец, без значение дали наемодателите ще успеят да го прбутат или не, на нас ни връщат гаранционния наем - това е единствената причина някой да иска да мине през агенция при наемане според мен.) Как да ги намериш - влизаш в imot.bg и разглеждаш обяви - най-големите агенции ще ти направят впечатление :) УСПЕХ :)
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

с мартин си търсим съквартирант/ка
Важно условие е човекът да ми обича котенцето! и да не ме занимава с глупости!!
снимки ще постна септември сигурно...
la douleur exquise
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

fak написа:с мартин си търсим съквартирант/ка
Важно условие е човекът да ми обича котенцето! и да не ме занимава с глупости!!
снимки ще постна септември сигурно...
Твои, или на котенцето? :mrgreen:
Kaileena
В началото бе словото
Специалност: кореистика
Курс: завършил

Мнение от Kaileena »

Търсим съквартирант/съквартирантка (момичетата са с предимство) за двустаен апартамент в Люлин 3, до метростанция Люлин, районът е удобен, до нас има Била, пазар и всякакви магазинчета, китайски ресторанти, бг кухня, а с Метрото се стига много бързо навсякъде. Сградата е само на две години, много хубава, имаме подземен гараж. На третия етаж сме, три третокурснички сме, 2 кореистика и 1 немска филология. Между двете стаи има изнесена кухня в нещо като бокс, имаме всякаква бяла техника, имаме и теласа. Интернета ни е и кабелен, и безжичен. Наемът е 160 на човек, отделно плащаме консумативи, но те излизат много малко заради новите инсталации. Пишете лично за контакти, последният ни съквартирант се изнесе и нямаме търпение да дойде някой нов! :)
Аватар
theDarkSite
Танцуващия с клавиатури

Мнение от theDarkSite »

търся си съквартирант, квартирата ми се намира в кв. Лагера, на 2 минути от спирка на трамвай петица. Не е много комуникативно място за далечните факултети, най-близо е до ЦИЕК (15 минути с трамвая, около 40 пеш), и малко по-далеч е и ректората :)

Наем за един месец е 210 лева на човек. Апартаментът представлява две големи самостоятелни стаи (една за мен и една за бъдещия ми съквартирант), голяма баня, кухня, дълъг гардероб и по една тераса към големите стаи. Всичко е обзаведено, в стаите има по две легла, маса, столове, шкафове и т.н.

При повече въпроси ми пишете на лс или ми звъннете на 0885084323, аз съм Кирил :)
Аватар
Lanfaer
Драскач

Мнение от Lanfaer »

Здравейте, търся си съквартирантка за предпочитане. Японистика 4ти курс съм и живея на Стамболийски с Константин Величков до метростанцията :) Апартаментът е ново строителство на две години и представлява две стаи с бокс, много уютно и топличко. Намира се на 15 минути пеша от ЦИЕК. Наемът е 250лв на човек, но има вариант и да сме три.
Ако има заинтересовани, нека ми пишат ЛС :)
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Aline написа:Здравейте
търся не много скъпа стая с две легла за една нощувка в София(23 август) да е близо до СУ или до спирка през коята минава автобус 284.
Ако някой има информация или може да ми каже някой сайт където да търся да ми пише тук или на e-mail zimzalabim@abv.bg

Благодаря ви предваритерно :flower: :) :flower:
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
kaloyand
От дъжд на вятър
Специалност: Право

Мнение от kaloyand »

Здравейте,търся още един съквартирант за 3стаен апартамент на Руски паметник-доста комуникативно място,спирката за тролеи 1 и 5(минават покрай СУ) е на 30 секунди,както и на трамвай 5,до метростанцията дo мол София са 7мин пеша.Апартаментът съответно има 4 стаи-2 спални,хол и отделно кухня,като в спалните има по 2 легла.Живеем 3 момчета,аз уча право в СУ,второто момче учи медицина,третият е астрофизик.Непушачи(изключение е наргилето),в хола диванът се разтяга и се получава двойно легло.Апартаментът е основно ремонтиран,чисто нови мебели и електроуреди.Наемът е 200лв на месец.Ако има заинтересувани- skype:ridddick3331 или email-kaloyan_d@mail.bg
Право,3 курс,13гр
Dimitrov
В началото бе словото
Специалност: право
Курс: първи

Мнение от Dimitrov »

Издирвам още 3ма момъка, с които да започна проучване на пазара за недвижими имоти. Би било добре, ако са 1ва година право, за да си помагаме в тъмните времена, които ще настъпят.
За желаещи...ЛС. :)
summerland
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от summerland »

Здравейте,
предлагам се за съквартирантка :д! Ще уча първа година журналистика(задочно),но искам да живея и работя в София.По принцип нямам големи претенции за каквото и да е (живяла съм в общежитие два пъти с по още две женски и имам опит със съжителството,така да се каже),само да не си пречим.За парите... по-евтинко,ако може,иначе са ме предопредили Без:Люлин,Дружба,Младост 4...
Търсете ме на j.neikova@gmail.com или 0878 57 35 12 -Женя. :>
Аватар
unslb
В началото бе словото
Специалност: dsadas

Re: Търсим квартира или хора нуждаещи се от квартиранти

Мнение от unslb »

Те принципно квартирите в София почват от 200-300 пък в централните още по - нагоре . :)

Потърси в някой от 1000000дата сайта в гугъл.
Публикувай отговор

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”