Prudence написа:Matik написа:
Къде е уловката - искам 100 лева за мен да го наречем комисионна, за да я освободя... Ако някой се интересува- снимки и подробности тел: 0883 39 42 19 или скайп (малко вероятно да ме засечете) stronghold89 или е-мейл
prati@abv.bg (още по малко вероятно)
Не си ли малко нагъл??? Да изкарваш бързи пари от невинни студенти. Така или иначе ще освобождаваш. Баси.....
И мен ме издразни...
Да не говорим че няма как сметките му да са само 40 лева, той явно вече не живее там
Даже аз по-добре да си дам стаята за 200 лева и да ходя там за 100, тъкмо ми е по-удобен транспорта, а в нас никак не ми е...
В друга тема виждам че е писал че е по 100 на човек... Аз мога да искам да сме 10 души на това таванче, 1000 ли ще е наема, като консумативите са отделно?
И не разбрах какво значи без хазяйн, като уж самостоятелните помещения се оказват с обща баня... Мен какво ми пука дали другите квартиранти са ми хазяй или не? Например в момента аз съм нещо средно между хазяйн и съквартирант с квартирантите в нас. В смисъл жилището е на родителите ми. Разполага с 3 спални, хол, две тераси, баня с тоалетна и отделно тоалетна, както и отделна кухня. В едната спалня са майка ми и сестра ми(няколко дни в годината и баща ми), в другата брат ми с приятелката му(по едно време и тя беше под наем, че брат ми го нямаше доста време) и в третата спалня аз с моята. Хола като най-хубавата стая е под наем вече повече от година. Балкона на моята стая има излаз и към хола и него съм им предотстъпил, просто защото не го ползвам. Кухнята също само квартирантите ползват напрактика, просто никой друг не готви
Та мисълта ми беше че откакто има квартиранти, банята пак си я чисти само майка ми(въпреки че работи на две места) и понякога, но по-рядко приятелката ми. Сестра ми, брат ми и неговата и квартирантите, които също са двойка не пипват... Положението е почти същото и със съдовете, понеже нямат собствени и ползват нашите. И едната тоалетна е само тяхна или поне друг мисля че не влиза там, та и тя не е чистена откакто са се нанесли... И в хола бомба е паднала вече, а го дадохме след основен ремонт. Но то си е до човек, като са си мърляви, няма какво да се направи... Но аз си мисля че майка ми просто е прекалено мекошава, не знам... Сякаш само на мен ми прави впечатление... Хубавото е че няма никакви други забележки и се налага да се примирим с тези

Ако не броим един пожар който щяха да направят, добре че го предодвратих на време, но това се случва... И всичко това само за 300 лева на месец, с включени консумативи - което ще рече ток, вода и кабелна безплатно. Просто защото те няма как да се разделят по куп причини

Та като гледам сметките на последък не съм съвсем сигурен дали не сме го дали даже на загуба, но така или иначе в момента се плаща само ток напрактика

Водата е на база и просто сметката е максимално надута, за което квартирантите нямат никаква вина, че да ги товарим с нереални сметки...
Та докато не видях тази обява, си мислех че при нас е най-ниската цена
Но да се върнем на общата баня, защото хигиената е много важна за мен и ако са пак някакви мърлячи, нещо не е оферта си мисля... Искам повече подробности за тази обща баня? Също и как така сметките за ток, вода и отопление са само по 40 на месец... Това ми е най-любопитния момент, който в момента в който се изясни, веднага го взимам и си давам моята стая под наем
П.П.
Matik написа:Здравейте! Онзи мезонет отпадна за мен като оферта (заради кожодерски агенции и нечувани депозити със съмнителна възвръщаемост).
Доста ми е странно човек, който вече е патил от същото, да се държи по този начин... Но може би ако се чете между редовете, ще излезе че той всъщност не е наясно с някой неща... Такова нещо като възвръщаемост на депозит просто няма, депозита е за сигурност и на двете страни. От една страна че квартирантите няма да си бият камшика без да си платят последния наем, от друга че не можеш да ги изгониш когато ти скимне... Всъщност ние вече си патихме с един такъв дърт пияндурник, дето не си плати част от последния наем... Даже май се обзаведе с няколко кухненски прибора, но понеже е бил доста скромен, няма как да се знае, дали просто не са запилени някъде по няколко вилици, лъжици и купички, даже ако не бяха от определен сервиз, нямаше и да забележим, но както и да е

Като забелязахме липсата вече го нямаше, а си мислех че няма нищо за крадене в нас

То ние сме си виновни че проявихме човечност и го изчакахме да си намери друга квартира, а не е като да нямахме основание да му бием шута доста по-рано, както беше по договор... И в този ред на мисли ако човека иска да каже че като му дадем 100 лева, хазяйката няма да иска депозит, а той съответно ще го освободи с месец по-рано, значи всичко е наред. Даже съм почти сигурен че това иска да каже, но така го е написал, че съвсем друго се разбира... Надявам се да влезе във форума и да изясни подробностите преди началото на следващата учебна година все пак