Експресно шведски

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

amidala__
В началото бе словото

Експресно шведски

Мнение от amidala__ »

Здравейте,

Искам да попитам нещо, което е от голямо значение за мен. Налага ми се да науча шведски много бързо. Разполагам само със 6 месеца. Аз съм от провинцията. Тук не се организират подобни курсове.
Можете ли да ми препоръчате някакви материали, самоучители, касети??
Хората които учат скандинавистика няма начин да не четет от някъде.
Ще се радвам ако ми дадете малко инфо.
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

:diabloanifire:

Когато научиш шведски за шест месеца, надявам се да пишеш пак тук да се похвалиш! Ще си те израдвам много... :wink:
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master

Мнение от Berserker »

самоучители има по Славейков, аз лично ти препоръчвам да отидеш на уроци, за NordStudeo съм чул че подготвят много качествено, иначе из нета има самоучители... ама само за начално ниво.
Изображение

Изображение
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

ИЧС-то организира езикови курсове (щях да напиша една друга дума, без да искам :oops: ), но трябва да провериш дали има и по шведски. Иначе те биват интензивни, полуинтензивни, дневни, седмични, вечерни, абе всякакви.
ИЧС= Институт за чуждестранни студенти. Намира се на ул. "Коста Лулчев" зад завод "Електроника".
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

Ул. "Коста Лулчев" 27
тел. 02/ 722 041 и 723 748
Възможно е да са станали цифрови и да трябва да се добавя осмица или деветка в началото на номера.
amidala__
В началото бе словото

Мнение от amidala__ »

Vintersorg написа::diabloanifire:

Когато научиш шведски за шест месеца, надявам се да пишеш пак тук да се похвалиш! Ще си те израдвам много... :wink:
Ако залога е 5000 евро заплата + подсигурена квартира мисля, че много хора биха опитали предизвикателството да научат шведски за 6 месеца.

За курсове в София има много и качествени, но аз не мога да уча там. Шеф отдел съм и съм нужна тук. За това търся самоучители. Ако някой от вас НАИСТИНА учи скандинавистика и може да ми предложи учебници, или записки или каквото и да е от което да мога да науча поне разговорно шведски нека пише.

Можем да се разберем с някой от вас и за уроци on-line или нещо такова.

Парите не са ми проблем и гарантирам 100% заплащане стига да намеря каквото ми трябва. Експресно, точно и ясно. Не мога да уча шведски четейки от английски......

Ако някой мисли че има нужния опит и може да ми помогне on-line нека пише. Ще си дам и ICQ-то.
Ако всичко мине както трябва и за 6 месеца мога да напиша написаното по-горе на шведски към хонорара който поиска ще дам 30% от мен.
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Кво стана, научи ли :)

Скандинавистите четат от библиотеката по Скандинавистика в СУ. Предимно материали на чужди езици, на български е превеждана главно худ. лит., която не ти върши мн. работа. Учебниците са на шведски.

Дистанционни курсове провежда Норд Студео.

Ако не искаш да ползваш материали на чужди езици, за да учиш шведски, ми просто се откажи.
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Хм...е, значи имаш прекрасна мотивация!

Знаеш ли, има един нелош самоучител по шведски, който мисля,че можеш да изтеглиш от интернет. Казва се "Roseta Stone - Swedish" и е към 300 МБ. Май е първа и втора част..потърси го някъде! Дано ти свърши работа!

Има и други едни самоучители, в тях се говори на английски и са във формат мп3 - Pimsleur - Swedish Compact

Вторите ги има в арената.

успех!
emilypato
В началото бе словото
Специалност: лекар патолог - МУ софия

Re: Експресно шведски

Мнение от emilypato »

4 години по - късно.......Мисля да тръгна по стъпките на amidala_ и ми е интересно дали е успяла. Може би отдавна е в Швеция и вече говори шведски перфектно.
Много бих искала да се похвали и да сподели трудностите, за да ми вдъхне малко кураж.
Шведският звучи откачено, но наистина както казва тя си е предизвикателство....
Аз мисля да се запиша в дистанционния курс на nordstudeo като за начало.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”