[КСК 2010] Английски език vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- gothic
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Re: [КСК 2010] Английски език vol.2
Всъщност май по-добре ще е да запееш wind of change
А, Вие господин Noctis, Вие, който сигурно влизате, как се осмелявате да пригласяте, много недостойно от Ваша страна 
Dum spiro, spero!
Nothing like a good cup of Joe
Nothing like a good cup of Joe
Ние, г-це Готик, споделяме своето знание за света с другите колеги.. както виждате .. изразяваме своите мисли, впечатления и убеждения относно отминалия изпит
...
За да успокоя бъдещите кандидат-студенти мога да кажа следното:
- Изпита догодина ще бъде по - труден от тазгодишния
- Но със сигурност темите за есето ще бъдат доста по - добри .. ( тазгодишните даже няма смисъл да бъдат споменавани )
Четете, учете, опичайте си акъля.. да няма после .. Alea iacta est!

За да успокоя бъдещите кандидат-студенти мога да кажа следното:
- Изпита догодина ще бъде по - труден от тазгодишния
- Но със сигурност темите за есето ще бъдат доста по - добри .. ( тазгодишните даже няма смисъл да бъдат споменавани )
Четете, учете, опичайте си акъля.. да няма после .. Alea iacta est!
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
- ashvalkyrie
- В началото бе словото
за..таковайте го (xD) есето, там схемата е да се използват смешно звучащи думички от рода на transpire / manifest / transcendental , и накрая да напишеш странна версия на смисълът на живота. граматиката си учете, момчета и девойки - бъдещи кандидат-студенти, да не се чудите после кво беше made up by и кво беше made out of.. и освен това да имате още няколко made-a сложени там :Р
wunderlicher Alter, soll ich mit dir geh'n ?
willst zu meinen Liedern deine Leier dreh'n ?
willst zu meinen Liedern deine Leier dreh'n ?
- mtrinity
- В началото бе словото
- Специалност: Китаистика
- Курс: първи
Малко късно, ама Dust in the Wind тот'ли рулз бее 
Момент, и по темата - айде и аз за бъдещите кандидати - ползвайте езика, не учете само от граматики, имате нужда от тях само за стабилна основа, останалото е практика. 'Фанете си някой англичанин или някой с добър английски и си laugh-ете, четете, слушайте - този език пък навсякъде просто бол, възползвайте се. Изчанченият английски, за който говори ashvalkyrie (подозирам те за блекарстване
) се усвоява от книгите, намерете си интересни за вас жанрове с писатели майстори на езика и сте готови.
В случай, че някой не знае "тайната", пък и да не е само спам мнението
Момент, и по темата - айде и аз за бъдещите кандидати - ползвайте езика, не учете само от граматики, имате нужда от тях само за стабилна основа, останалото е практика. 'Фанете си някой англичанин или някой с добър английски и си laugh-ете, четете, слушайте - този език пък навсякъде просто бол, възползвайте се. Изчанченият английски, за който говори ashvalkyrie (подозирам те за блекарстване
В случай, че някой не знае "тайната", пък и да не е само спам мнението
- ЕгасиКостов
- Да живей словото
- Специалност: Английска Филология
Процентно може би, но разликата в живо тегло м-у 2/5 и 30/70 е нечовешкаNoctis написа:Че те всички филологии са така .. само цифрите са различни
2-5 , 4-11, 30-70
Като си искал(а) предизвикателство, да беше се наредил(а) в моята стаяaikaeimin написа:Защото не беше никакво предизвикателство =/ Аз през половината изпит зяпах тъпо в пространството и/или през прозореца..
Оная дето чете вкара хубав, македонски акцент и бързаше все едно у тях чакат двама релефни типа само по дюрекс
По всеки въпрос има две мнения - моето и грешното.
- brooks
- В началото бе словото
Знаех си, че трябва да ида и на английския и че няма как да е по-гаден от немския...
Ама мойта ситуация беше "не знам какъв е изпита и идвам до София да видя дали вашият най-голям мол е по-голям от нашия най-голям мол".
Общо взето все тая на кой изпит отивам...
Иначе само диктовката ми е нещо ново като начин на оценяване. Някаква измислица на СУ. Въпреки че защо не като няма възможност да се направи speaking за 2000 човека както на стандартните изпити по английски...
Иначе само диктовката ми е нещо ново като начин на оценяване. Някаква измислица на СУ. Въпреки че защо не като няма възможност да се направи speaking за 2000 човека както на стандартните изпити по английски...
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Абе кво само се оплаквате от тая диктовка, да ви бяха дали един Listening comprehension в стил 'изпит за CAE' и тогава да видим как половината поне щяха да изпокапят.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- brooks
- В началото бе словото
аз не се оплаквам от нищо, държала съм и Cambridge и TOEFL. TOEFL-а ми беше с extra section reading и четах 120 минути докато спрях да виждам редовете и ми се премрежиха очите. някъв такъв извратен бонус от създателите на теста, да видят как ще се възприеме от държащите теста. оттогава си мисля, че няма какво по-лошо да ми се случи по английски. После чух, че един приятел имал на TOEFL-а си extra section и на reading и на listening и изпита му продължил около 6 часа и нещо. Нищо чудно скоро да дадат да пишеш extra essay примерно...
В СУ поне такива изненади няма.
- aikaeimin
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Японистика
- Курс: втори
Какъв е бил този и какво е търсил там въобще О.ОЕгасиКостов написа:Като си искал(а) предизвикателство, да беше се наредил(а) в моята стаяaikaeimin написа:Защото не беше никакво предизвикателство =/ Аз през половината изпит зяпах тъпо в пространството и/или през прозореца..
Оная дето чете вкара хубав, македонски акцент и бързаше все едно у тях чакат двама релефни типа само по дюрекс
Чааак такива предизвикателства не искам. Предпочитам да разбирам поне на какъв език се опитват да ми говорят. xD
П. П. Хаха, лисънинг-а на CAE. P~lease.
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
В моята стая момчето, което четеше беше като 18-то поколение на старо графско семейство от Йоркшър - чак ми ставаше смешно на моменти с какъв перфекционизъм изговаряше думите ..

Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
най-трудната дума в диктовката беше successfully... в нашата стая теглиха темата и бяха сложила няква женица с аристократичен английски акцент, доволна съм хаха... по-добре от четящите на олимпиадите по английски, там е страшно
-
ohhh nooooo
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Аз бях доволен от дамата,която чете диктовката. Аз бях в 252 зала и беше СУПЕР 
Раз два вече си в играта 
- Northern_Light
- Пишете, о, братя
- Специалност: Английска филология
По принцип ако има проблем с четеца и много хора от групата са недоволни, той трябва да повтори проблемната част от диктовката.

Не знам за TOEFL, но CPE е най-жестокия изпит ЕВЪР! Мозъка ти се желира тотално накрая, точно преди Listening-а. Кеф...brooks написа:аз не се оплаквам от нищо, държала съм и Cambridge и TOEFL. TOEFL-а ми беше с extra section reading и четах 120 минути докато спрях да виждам редовете и ми се премрежиха очите. някъв такъв извратен бонус от създателите на теста, да видят как ще се възприеме от държащите теста. оттогава си мисля, че няма какво по-лошо да ми се случи по английски. После чух, че един приятел имал на TOEFL-а си extra section и на reading и на listening и изпита му продължил около 6 часа и нещо. Нищо чудно скоро да дадат да пишеш extra essay примерно...
Ensilumi satoi kahdesti
Maalasi sieluni taulun...
Speaking-a е тегав. :дNorthern_Light написа:CPE е най-жестокия изпит ЕВЪР! Мозъка ти се желира тотално накрая, точно преди Listening-а. Кеф...
- Northern_Light
- Пишете, о, братя
- Специалност: Английска филология
chill написа:Speaking-a е тегав. :дNorthern_Light написа:CPE е най-жестокия изпит ЕВЪР! Мозъка ти се желира тотално накрая, точно преди Listening-а. Кеф...
Ensilumi satoi kahdesti