Много ми е интересно каква част от студентите са запознати с тази нова възможност на програма Еразъм.
Програма Еразъм предлага финансиране под формата на стипендия за студенти, които отиват на професионален стаж (по специалността) в някоя от държавите от ЕС като стажът трябва да е минимум три месеца, за да бъде отпусната стипендията.
Също ми е интересно да разбера дали хората знаят, че това не важи все още за студенти на СУ, тъй като университетът не е подписал някаква разширена харта Еразъм, която е условие, за да тръгне програмата и за студентите, записани в СУ.
Това финансиране по Еразъм за стажове вече се предлага в Техническия, в Икономическия във Варна ...(за тези знам със сигурност), но и в много др. университети като ПУ,ВТУ и т.н.
Естествено от Алма Матер пак или спят, или са заблеяни или има някоя абсурдна административна пречка да се подпише това чудо.....
Резултатът е, че студентите в СУ пак са ощетени.....
Незнам за вас, но на мен ми писна този университет с уж "голямо" име и престиж да ме прецаква по какъв ли не начин. СУ все повече се превръща във въздух под налягане и лежи на стари лаври...
Просто се втрещих като ми заявиха, че студенти от Су не могат да се възползват от тази възможност.....
Еразъм стаж
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Re: Еразъм стаж
Oт една седмица следя темата с надеждата някой да вземе становище по въпроса, но уви. оО .. Толкова ли е маловажно това ? Според мен проблемът е доста интересен и си заслужава да се прокоментира. Има ли някаква допълнителна информация по въпроса ? Прави ли се нещо ?
Cause everything happens for a reason.
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Тва е щото никой няма никва информация по въпроса, а празни приказки да си говорим няма смисъл. Не знам за стажовете как стоят нещата, не съм се и интересувала да разпитвам... но практиката щяха да ми я признаят, но тва е друго.

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
-
*Nightsky*Flower
- В началото бе словото
Хора, има ли някаква нова информация по въпроса...защото миналата учебна година (някъде пролетта на 2011г. беше) гледах едни списъци точно за стажове по специалността в Гърция, Германия, Англия и Ирландия...знае ли се нещо или ако не към кого мога да се обърна, за да получа информация....??? моля, ако някой е запознат да каже!