[КСК 2010] Журналистика vol.2

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
easy
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Re: [КСК 2010] Журналистика vol.2

Мнение от easy »

Оф, стига с това звънене и чакане. Каква полза да се разправяме кой, кога звънял и какво са му казали, и какво чул, и кога ще излязат резилите. Аман, вече. Все тая кога ще излязат. Няма да ви приемат, забравете. Всичко е скапано, мафия! Ще ви преебат. Тъпанарите пак ще имат високи оценки, а готините - ниски. C'est la vie. Suck on that.
In other news:
Wikipedia написа:In communication, media (singular medium) are the storage and transmission channels or tools used to store and deliver information or data. It is often referred to as synonymous with mass media or news media, but may refer to a single medium used to communicate any data for any purpose. [. . .] The news media refers to the section of the mass media that focuses on presenting current news to the public. These include print media (newspapers, magazines); broadcast media (radio stations, television stations, television networks), and increasingly Internet-based media (World Wide Web pages, weblogs).
Така, че предпочитам да смятам, че блоговете са медии. Може би не се вписват в "стандартното" определение за медии, но те не са "стандартни" медии. Т.е. те са "алтернативни" медии, в смисъл, че са алтернативи на "mass-медиите".
F for fake.
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

easy написа:Оф, стига с това зъвнене и чакане. Каква полза да се разправяме кой, кога звънял и какво са му казали и какво чул и кога ще излязат резилите. Аман, вече. Все тая кога ще излязат. Няма да ви приемат, забравете. Всичко е скапано, мафия! Ще ви преебат. Тъпанарите пак ще имат високи оценки, а готините - ниски. C'est la vie. Suck on that.
In other news:
Wikipedia написа:In communication, media (singular medium) are the storage and transmission channels or tools used to store and deliver information or data. It is often referred to as synonymous with mass media or news media, but may refer to a single medium used to communicate any data for any purpose. [. . .] The news media refers to the section of the mass media that focuses on presenting current news to the public. These include print media (newspapers, magazines); broadcast media (radio stations, television stations, television networks), and increasingly Internet-based media (World Wide Web pages, weblogs).
"Статут на медия трябва да се даде само на електронните агенции и вестници. И когато има публикуван материал, накърняващ авторитета на даден кандидат в предизборна кампания, собственикът на изданието незабавно да осигури право на отговор на засегнато лице, така както е в другите медии. За това единствено е ставало въпрос, нищо друго не се говорили", категорична беше Фидосова.
Та, знае ли Искра що е медия? :lol:
Медия буквално значи "среда", среда с информация. Ама май за повечето хора медия = журналистически извори :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
easy
От дъжд на вятър

Мнение от easy »

И когато има публикуван материал, накърняващ авторитета на даден кандидат в предизборна кампания, собственикът на изданието незабавно да осигури право на отговор на засегнато лице, така както е в другите медии.
Fair enough. Къде е проблемът тук -- в това, че блоговете не са медии и следователно не са длъжни да дават право на отговор на "накърненото достойство" или в това, че безнаказано могат да "накърняват достойството"?
F for fake.
Borisg
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

Масмедиите - електронните агенции и вестници поднасят в еднопосочна линия информацията си. Тоест тяхната цел е само и единствено да функционират, за да информират потребителя/читателя/зрителя/etc.
Блогът също е среда с информация. Но аз мога да си направя блог, само и единствено с цел да съхранявам информация, предназначена за мен. Тук няма никаквопосочно движение на ифнормация към някого. Информацията не се поднася на никого. Следователно няма защо да важи един и същ регламент и за "медиите" и за "немедийните" ( :shock: ) блогове.
P.S.: Chill :mrgreen: http://www.youtube.com/watch?v=3I6FP8isudU
Аватар
ssk
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от ssk »

vik написа:а,не! айде този път да не се лъжем,че няколкото пъти по време на чакането на предварителните резултати не знам с колко време ми скасиха живота... :р
За единият от случаите имам лична заслуга! :) Няма ли кой пак да напише, че има еди-каква-си оценка и да накара още някой да напише след него, че и той е видял еди-каква-си там оценка.

Лично аз ще се хвана. :D
http:\\bsskg.wordpress.com
Аватар
mina_k
Пишете, о, братя

Мнение от mina_k »

аз не съм съвсем сигурна,че ще ми достигне смелостта да проверя резлутатите веднага.ще ми трябва известно време! 8)
mirena_z
В началото бе словото

Мнение от mirena_z »

mina_k написа:аз не съм съвсем сигурна,че ще ми достигне смелостта да проверя резлутатите веднага.ще ми трябва известно време! 8)
Mариетка май ще има доста оригинален подарък за рожденния си ден :JC_PapaBear: Дано имаш двоен повод да почерпиш ! :rr:
Аватар
mina_k
Пишете, о, братя

Мнение от mina_k »

mirena_z написа:
mina_k написа:аз не съм съвсем сигурна,че ще ми достигне смелостта да проверя резлутатите веднага.ще ми трябва известно време! 8)
Mариетка май ще има доста оригинален подарък за рожденния си ден :JC_PapaBear: Дано имаш двоен повод да почерпиш ! :rr:

би засенчил всички,които съм получавала досега! :)
Аватар
mina_k
Пишете, о, братя

Мнение от mina_k »

не че нещо,но полето под чертата стана бяло!
сещате се какво значи това! :shock:

ох,ФАЛШИВА ТРЕВОГА от десетия път се свързах и отновио казаха края на седмицата!
Последно промяна от mina_k на 13 Юли 2010, 15:10, променено общо 1 път.
mirena_z
В началото бе словото

Мнение от mirena_z »

mina_k написа:не че нещо,но полето под чертата стана бяло!
при мен не е така :roll:
Bumbroldozer
В началото бе словото

Мнение от Bumbroldozer »

mina_k написа:не че нещо,но полето под чертата стана бяло!

ох,ФАЛШИВА ТРЕВОГА от десетия път се свързах и отновио казаха края на седмицата!
Aааммм... да, не че нещо, ама вече май съвсем сме се смахнали! Нищо лично, просто вече много смешно ми стана и не издържах :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :connie_22:
dantonvil
В началото бе словото

Мнение от dantonvil »

Не Ви е лесно дано до 16-ти да Ви излязат :) успех!
Borisg
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

Това ще е доста интересно за насочилите се към "Книгоиздаване". http://meddesign.blogspot.com/
http://designknigoizd.blogspot.com/ (Все интересни неща :) )
Аватар
Silmarien
От дъжд на вятър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа

Мнение от Silmarien »

проверяват ви ги усилено, споко ;) Няма какво да се шашкате, ще излязат ;) Дано ви радват ;)
...sweet dream or a beautiful nightmare - either way I don't wanna wake up from you...
Аватар
mina_k
Пишете, о, братя

Мнение от mina_k »

аз пък се замислих,че миналия път имаше доста повече информация-мнения на проверители,проценти двойки,докато сега цари пълно информационно затъмнение.но какво да се прави-лято е!
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”