стига бе, аз като човек, който очаква тройка и даже е си объркал първата задачаatanas_tsankov написа:мн беше гаден, надявах се да изкарам повече на тоя изпит ама последните 2 задачи не ги реших, писах някви неща, ама не са верни ^^ А и нещо друго може да съм объркал
[КСК 2010] Математика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- жълтия сняг
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: [КСК 2010] Математика
1ви курс, Софтуерно инженерство
- iprodanov
- Пишете, о, братя
- Специалност: КН у ФМИ
- Курс: втори
Винаги ли първите два са били лесни спрямо третия?
-
zmeqt
- В началото бе словото
Нищо не направих на тоя изпит..Финален бал 25.95.
На четвърта мислих 2 часа и така и не измислх как да използвам МО=2ОN .Даже си построих и втората ъглополовяща,но кой да се сети да използва отново очевадното свойство..Като видях 7ма-система с 3 неизвестни в 2 равенства и си помислих това ще е някакво нестандартно,няма как да го реша по нормален начин.Изобщо не се сетих да го сведа до такъв вид,какъвто е в отговорите.Толкова много се ядосах,че не реших 4та и 7ма,че даже не съм поглеждал последните две.Еми това е,надявам се 25.95 да ми е достатъчно за информатика,или поне за ИС.Изглежда,че за КН и СИ мога да забравя,но и на информатика ще съм доволен.Ще разберем след 12 дни явно.
На четвърта мислих 2 часа и така и не измислх как да използвам МО=2ОN .Даже си построих и втората ъглополовяща,но кой да се сети да използва отново очевадното свойство..Като видях 7ма-система с 3 неизвестни в 2 равенства и си помислих това ще е някакво нестандартно,няма как да го реша по нормален начин.Изобщо не се сетих да го сведа до такъв вид,какъвто е в отговорите.Толкова много се ядосах,че не реших 4та и 7ма,че даже не съм поглеждал последните две.Еми това е,надявам се 25.95 да ми е достатъчно за информатика,или поне за ИС.Изглежда,че за КН и СИ мога да забравя,но и на информатика ще съм доволен.Ще разберем след 12 дни явно.
- Eleanor
- Летящите Пръсти
- Курс: първи
не се оплаквайте, на мен 9те са ми г/д верни (в смис някъде нещо да съм пропуснала да опиша като хората, ако има), НО
някъде по 1ва май съм изпуснала едно "b"
това ако не е epic fail, па на
- Krisko
- В началото бе словото
- Специалност: Информатика
A някой знае ли г/д кога ще има резултати и дали ще са преди класирането или направо ще излезат с 1-во класиране. Аз съм някъде с мах бал 24 нз дали ще стигне, дано поне за системите ми стигне 
Информатика I курс
-
zmeqt
- В началото бе словото
Предполагам,че ще излезе около 3 дни преди първо класиране.Все пак ,ако някой иска,би трябвало да може да си прегледа работата.Иначе аз,като знам каква оценка да очаквам,въобще не смятам и да го гледам,ще чакам направо за класирането...Krisko написа:A някой знае ли г/д кога ще има резултати и дали ще са преди класирането или направо ще излезат с 1-во класиране. Аз съм някъде с мах бал 24 нз дали ще стигне, дано поне за системите ми стигне
- Krisko
- В началото бе словото
- Специалност: Информатика
Аз незнам с този бал ще мога ли да се класирам поне на 2,3 класиране дали ще се намери някое място 
Информатика I курс
-
vicho_
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Кофти ми е за вас, хора, аз имах 5.55 на първия изпит 
- Тодорът
- Да живей словото
- Специалност: Информационни системи
- Курс: трети
- Обратна връзка:
като гледам задачите...пак ще има е*ати баловете във ФМИ-то...но нека е така...нека приемът е по-лесен, не бива още на прага да ти се е*е мама*а....айде успех на всички 
- Plchee
- От дъжд на вятър
- Специалност: Софтуерно инженерство
На мен ми се сториха лесни, само тая 4-та беше гадна и то многооо...
Мнението е кирилизирано.
svetlio.varna
Мнението е кирилизирано.
svetlio.varna
Софтуерно инженерство 1 курс
Код за потвърждение: Избери целия код
е кви бяха тея задачи какжо беше това чудо.....като видях,че няма да има стереометрия и си викам,че ще ми е по-лесно,но определено на мен не ми се видя лесен
There are hundreds of languages in the world, but a smile speaks them all.
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
Оф, на 8ма не съм пресякъл правилно последните 2 интервала
, на 10та съм сгрешил, но не знам къде, защото всико се получаваше, точни корени, производни...9та я почнах последна и не успях да я довърша, дано да ми дадат 20 стотни за нея. Като цяло се надявам за 5.50.
Компютърни науки 1 курс
Да питам и тук.. на 7 задача съм изразил z от едното уравнение и съм го повдингал на квадрат и съм приравнил към квадрата на z от другото. И от там някак си получих 2 за х и у. Някой да каже дали ще ми го приемат по този начин и най-вече за сметки след като съм приравнил z ?
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
Да, правилно е, и аз така съм направил. Просто е трябвало да продължиш и да решиш уравнението за х и у като квадратно спрямо х.Дискриминантата се получава се точен корен. Останалото е лесно.
Компютърни науки 1 курс
Да, аз така продължих, просто не бях сигурен дали е напълно вярно. Благодаря ти и дано си прав,че това може да ми спаси изпитаmorfei написа:Да, правилно е, и аз така съм направил. Просто е трябвало да продължиш и да решиш уравнението за х и у като квадратно спрямо х.Дискриминантата се получава се точен корен. Останалото е лесно.
П.П. Някой да е решил 5 като мен.. извадих cosx пред скоби и получих отговора, а от останалото от скобите деля на sin квадрат от х и получавам cotg=30 и 60 градуса? Малко по-различно е от тяхното, но мисля пак е вярно