Какво четете в момента 3
- Monkey D. Luffy
- Драскач
- Специалност: Висящ по дърветата
- Курс: втори
Re: Какво четете в момента 3
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

- Nattevandrer
- Да живей словото
- Специалност: Скандинавистика
- Обратна връзка:
Страшна е. Преводачът й също.Monkey D. Luffy написа:Чета Изгубеният рай ( Paradise Lost ) на Джон Милтън.
Епична поема разказваща за бунта на Падналият ангел срещу Бог. Може малко е трудна за разбиране от "нередовния читател", заради начина по който е написана - но заитригуваща. Препоръчвам
"Actually, in my opinion, a man didn`t have to be insane to be sensitive. There were people who could be wounded by trifles and whom a single hard word could kill."
<<<<<<<<<<<<<
Последно промяна от chill на 17 Сеп 2010, 20:23, променено общо 1 път.
"Политици и пълководци", Вилхелм Ланге-Айхбаум и Волфрам Курт
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Преполувих "Български хроники том 1"на Стефан Цанев, утре предполагам е ще я довърша. Хубав стил, но не ми харесва особено.
- Bagatur
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Аз четох само третия том и се отвратих. Книгата е полезна заради някои исторически данни, но разсъжденията на Цанев са тотално объркани и често си противоречи. Радвам се, че не дадох и стотинка за неяDeschain написа:Преполувих "Български хроники том 1"на Стефан Цанев, утре предполагам е ще я довърша. Хубав стил, но не ми харесва особено.
Strength and honor.
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Тайната на живота - Зигмунд Фройд
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And the voices pass with time
And I keep...
- blackout
- Летящите Пръсти
- Специалност: право
Тъмната кула V: Вълците от Кала - Стивън Кинг
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Съгласен съм. Мен най-много ме дразни това, че някакви хипотези той ги пише като абсолютни истини, все едно е 102% сигурно че е така.Bagatur написа:Аз четох само третия том и се отвратих. Книгата е полезна заради някои исторически данни, но разсъжденията на Цанев са тотално объркани и често си противоречи. Радвам се, че не дадох и стотинка за неяDeschain написа:Преполувих "Български хроники том 1"на Стефан Цанев, утре предполагам е ще я довърша. Хубав стил, но не ми харесва особено.
Вълците от Кала, супер. Можеш ли да споделиш мнението си за предишните книги, моля те!blackout написа:Тъмната кула V: Вълците от Кала - Стивън Кинг
- blackout
- Летящите Пръсти
Силни са, много силни. Роланд е страшно добре изграден герой. Личи си, че на Кинг му е било кеф да пише и развива историята за стрелеца, а ретроспекцията в четвъртата част беше просто впечатляваща. Като цяло сагата ме изпълва и е голяма зарибявка. Идеална комбинация като за лятото.
- The_iMMortal_f
- Паисий
- Курс: друг
Deschain написа:Преполувих "Български хроники том 1"на Стефан Цанев, утре предполагам е ще я довърша. Хубав стил, но не ми харесва особено.
Похвално е , че си стигнал дори до половината ... Успях да я докарам до 40-45 страница, преди да кажа: Пфф.. 'гати тъпотията и да я захвърля в ъгъла
По темата : Почвам "Правилник за движение по пътищата"
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
- Nattevandrer
- Да живей словото
- Специалност: Скандинавистика
- Обратна връзка:
Аз все се каня да ги изчета като стар почитател на Кинг, но не ми е ясно в каква последователност трябва да се четат. Разяснете, моля!blackout написа:Силни са, много силни. Роланд е страшно добре изграден герой. Личи си, че на Кинг му е било кеф да пише и развива историята за стрелеца, а ретроспекцията в четвъртата част беше просто впечатляваща. Като цяло сагата ме изпълва и е голяма зарибявка. Идеална комбинация като за лятото.
"Actually, in my opinion, a man didn`t have to be insane to be sensitive. There were people who could be wounded by trifles and whom a single hard word could kill."
- andi.borisova
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
"Тютюн" на Димитър Димов
"Life isn't about finding yourself.
Life is about creating yourself" - George Bernard Shaw
Life is about creating yourself" - George Bernard Shaw
- blackout
- Летящите Пръсти
На всяка книга от поредицата в горната част на корицата пише "Тъмната кула I", "Тъмната кула II" и т.н. Това е последователността.Nattevandrer написа:Аз все се каня да ги изчета като стар почитател на Кинг, но не ми е ясно в каква последователност трябва да се четат. Разяснете, моля!
Ето линк със заглавията book.store.bg
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
"Вълците от Кала" е много яка, ще те накефи определено, докъде стигна с нея?blackout написа:Силни са, много силни. Роланд е страшно добре изграден герой. Личи си, че на Кинг му е било кеф да пише и развива историята за стрелеца, а ретроспекцията в четвъртата част беше просто впечатляваща. Като цяло сагата ме изпълва и е голяма зарибявка. Идеална комбинация като за лятото.
Искам пак да започна Кулата, ама не знам дали ще мога да го направя, трудно се чете повторно такова произведение...
Почти я завърших вече и съм много разочарован. Абсолютни глупости пише Цанев понякога, прави си някакви странни заключения, а думата "патриот" я използва почити на всяка страница с изключително негативна насоченост...очаквах много повече.The_iMMortal_f написа:Похвално е , че си стигнал дори до половината ... Успях да я докарам до 40-45 страница, преди да кажа: Пфф.. 'гати тъпотията и да я захвърля в ъгъла![]()
А и с тези славяни направо ме побърква!