На твоята тема разчитам
[КСК 2010] Български език и литература vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
BlagovestHristov
- Драскач
Re: [КСК 2010] Български език и литература
Аз пък мисля,че тази е куха,но както и да е
И пак мерси svetlio.
На твоята тема разчитам
На твоята тема разчитам
- mihaela_a
- Постоянно присъствие
- Специалност: Право-редовно
- Курс: първи
хахах
Къде ти чувствителни момчета в днешно време,не се учудвам,че не ви допада Дебелянов
На изчезване са.. 
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
-
BlagovestHristov
- Драскач
В обедната емисия на БТВ новините има репортаж за изпита и никой освен тъпите даскали в су не изглежда доволен
Доста са се разбягали 
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Малка чистка, мненията за "чувствителните момчета" са преместени в спамърската тема.
-
RA[sgB]
- Да живей словото
Мисля,че никой не отчита,че миналата година темата беше за самотата в творчеството на Дебелянов,тази година е за Трагизмът и ПРОСВЕЩЕНИЕТО–доста съществена разлика в сравнение с миналата година.Дано хората да са се усетили,че тук главно става въпрос за военната му лирика,при която най-накрая успява да изпита "светла печал".
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
"тъпите даскали в СУ" 
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

http://predi13.pernik-bg.com/

-
BlagovestHristov
- Драскач
http://bnt.bg/bg/news/view/32684/otnovo ... zpita_v_su - BNT ще залага дали ще има над 47% двойки,но въпреки мрачните прогнози ни пожелава успех (rofl)
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Обратна връзка:
Ох, аз съм писал любовната му лирика, неговите терзания и изтезания на човешката му проста душа, също и военната лирика ... не знам, много съм се отчаял и дано ме оценят достойно тоя път!
А за БНТ..много ми дреме! 
Ще има много бисери тая година а ?

Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
-
la crema y la nata
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Това е литература- стига да успееш да докажеш това, което твърдиш- не може да се каже, че нещо е грешно. Ако трябва проверяващите да търсят военната лирика във всички работи, ще има отрицателен прираст на оценките от тази сесия...
- mina_k
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
ако някой иска да знае цитатите за догодина да пита svetlio.varna.ден преди изпита имам чувството,че го пророкува.както казах и тогава,ако се падне славейков ,просто няма да пиша.от 13 автори не знаех един и той се падна.но не искам да си надценявам късмета,на предварителния изкарах повече,отколкото съм се надявала и като за резервен вариант е идеално.
факт е ,че имаше много излезли още първия час.изглежда не е очакван дебелянов(отново),а иначе цитатите и по-скоро проблемът за идеала не са нещо чак толкова неприятно за писане,стига наистина добре да познаваш и двамата автори.всъщност това важи и за темата.
ще видим процентите,макар че и 47% са малко !не искам това да ви прозвучи зле,но който е изкарал прилична оценка на предварителния може да бъде по-спокоен.
може и по новините да сте сме видели!
факт е ,че имаше много излезли още първия час.изглежда не е очакван дебелянов(отново),а иначе цитатите и по-скоро проблемът за идеала не са нещо чак толкова неприятно за писане,стига наистина добре да познаваш и двамата автори.всъщност това важи и за темата.
ще видим процентите,макар че и 47% са малко !не искам това да ви прозвучи зле,но който е изкарал прилична оценка на предварителния може да бъде по-спокоен.
може и по новините да сте сме видели!
- _sonrisa_
- Флъдзила
Не "просвещение", а просветление е думичката в тематаRA[sgB] написа:Мисля,че никой не отчита,че миналата година темата беше за самотата в творчеството на Дебелянов,тази година е за Трагизмът и ПРОСВЕЩЕНИЕТО–доста съществена разлика в сравнение с миналата година.Дано хората да са се усетили,че тук главно става въпрос за военната му лирика,при която най-накрая успява да изпита "светла печал".
И съвсем не става въпрос главно за военната лирика. Пак трябва да си се разгледат всички произведения
Иначе.. дано да сте се справили добре, въпреки че масово не сте доволни от темата
Мен лично много ми харева
-
NiamaZnachenie
- В началото бе словото
- Курс: първи
сега погледнах как вървят изпитите последните години и разнообразието е наистина голямо
:
2006
-цитати:
"А в свойта вяра сам не вярвам аз" (Дебелянов - "Аз искам да те помня все така") и "Може би искате да я сразите моята вяра" (Вапцаров - "Вяра")
2008 -
- цитати: "Но стига ми тая награда да каже нявга народа" - от "На прощаване" на Христо Ботев
и: "Ако загина на война, жал никого не ще попари" - от "Сиротна песен" на Димчо Дебелянов.
2009 -
"Самотата в поезията на Д. Дебелянов" /редовен/
2010 /втора сесия/
- цитати: Кажи им, майко, да помнят, / да помнят, мене да търсят. (Христо Ботев „На прощаване в 1868 г.“)
и: И толкоз черни мисли ми тежат, / че аз не искам нищо да си спомня. („Пловдив“ на Димчо Дебелянов)
2010
- „Трагизъм и просветление в поезията на Димчо Дебелянов” /трета сесия/
@ _sonrisa_ , то винаги повече са недоволните, все пак има около 50% двойки, много тройки и т.н. . аз писах по цитатите, не очаквах Дебелянов, на 25ти ( или някъде там) ще видим какви сме ги сътворили и какви бисери сме създали
2006
-цитати:
"А в свойта вяра сам не вярвам аз" (Дебелянов - "Аз искам да те помня все така") и "Може би искате да я сразите моята вяра" (Вапцаров - "Вяра")
2008 -
- цитати: "Но стига ми тая награда да каже нявга народа" - от "На прощаване" на Христо Ботев
и: "Ако загина на война, жал никого не ще попари" - от "Сиротна песен" на Димчо Дебелянов.
2009 -
"Самотата в поезията на Д. Дебелянов" /редовен/
2010 /втора сесия/
- цитати: Кажи им, майко, да помнят, / да помнят, мене да търсят. (Христо Ботев „На прощаване в 1868 г.“)
и: И толкоз черни мисли ми тежат, / че аз не искам нищо да си спомня. („Пловдив“ на Димчо Дебелянов)
2010
- „Трагизъм и просветление в поезията на Димчо Дебелянов” /трета сесия/
@ _sonrisa_ , то винаги повече са недоволните, все пак има около 50% двойки, много тройки и т.н. . аз писах по цитатите, не очаквах Дебелянов, на 25ти ( или някъде там) ще видим какви сме ги сътворили и какви бисери сме създали
Последно промяна от NiamaZnachenie на 12 Юли 2010, 18:57, променено общо 1 път.
Не бе крава като крава,
а бе, пустата, двуглава!
Спра се аз, и тя се спира,
казах си: ще се умира!
а бе, пустата, двуглава!
Спра се аз, и тя се спира,
казах си: ще се умира!
- Mackle
- Пишете, о, братя
- Курс: трети
Догодина пак Дебелянов на редовния, да направи хеттрик.