Относно общежитията
- Spondaic
- Да живей словото
- Курс: втори
Re: Относно общежитията
Разбира се, че е по предмет,май трябваше да доуточня да не стават такива грешки
Значи при смятането го смятам 5, така ли, че гледам Светльо е написал, че оставя 4,50?
"Изпуснал съм наg 9000 стрелби в кариерата си. Изгубил съм почти 300 мача. 26 пъти, на мен бяха поверили да направя решителния изстрел и аз пропуснах. Провалях се отново и отново в живота си. И точно затова успях." Майкъл Джордан
- Marietcheto
- В началото бе словото
Аз имам един въпрос.. Някой знае ли за специалността Славянска филология спорта дали е задължителен? Защото стана въпрос, че оценката по спорт не се включва в бала за кандидатстване за общежитие. Аз имам оценка от 1-ия семестър и е записана в книжката, но сега се чудя дали да я включа при изчисляването на бала..

- Morgenrot
- Пишете, о, братя
- Специалност: .
- Курс: четвърти
Ами сега проверих ето тук (под номер 26) - спортът за Славянска филология е задължителен, значи се включва към бала ти за общежитиеMarietcheto написа:Аз имам един въпрос.. Някой знае ли за специалността Славянска филология спорта дали е задължителен? Защото стана въпрос, че оценката по спорт не се включва в бала за кандидатстване за общежитие. Аз имам оценка от 1-ия семестър и е записана в книжката, но сега се чудя дали да я включа при изчисляването на бала..![]()
![]()
Пейте, развратници, таз' тъжна песен,
родена от слънцето в устата на змея.
В нея аз плача за плъха обесен,
увиснал грозно на полилея..
- Marietcheto
- В началото бе словото
Е, благодаря ти многоMorgenrot написа:Ами сега проверих ето тук (под номер 26) - спортът за Славянска филология е задължителен, значи се включва към бала ти за общежитиеMarietcheto написа:Аз имам един въпрос.. Някой знае ли за специалността Славянска филология спорта дали е задължителен? Защото стана въпрос, че оценката по спорт не се включва в бала за кандидатстване за общежитие. Аз имам оценка от 1-ия семестър и е записана в книжката, но сега се чудя дали да я включа при изчисляването на бала..![]()
![]()
- Marietcheto
- В началото бе словото
Със сигурност е така, нали? Защото спорят с мен, че се събират 1 и 2 семестър и се дели на 2... ?!?!Morgenrot написа:Arsena написа:
1) Грешно е. Оценката по спорт, ако не е задължителна, не се включва към успеха, могат да ти отнемат правото на общежитие.
Успехът се изчислява, като се вземат всички задължителни предмети от двата семестъра заедно (вкл. и задължително избираемите) и се разделят на общия им брой.
(А не I сем. + II сем. / 2)
Успех
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Ахахаха ти за предмета ли питашSpondaic написа:Разбира се, че е по предмет,май трябваше да доуточня да не стават такива грешкиЗначи при смятането го смятам 5, така ли, че гледам Светльо е написал, че оставя 4,50?
Ми по принцип няма как да имаш 4,50. В протоколите се пише кръгла оценка - 4, 5, 6. Оценки като 4,50, 6- или 6= всъщност няма, въпреки че някои преподаватели пишат така в студентските книжки
Последно - пише се 5. Но не е ли факултативен Спорта в твоя факултет?
- Leila_Valera
- Пишете, о, братя
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: втори
Не се включва спортът, ако е факултативен ли? Аз специално ходих в отдел "Студенти" да питам дали оценката ми по спорт се зачита и служителката ми каза, че я признават само ако занеса индивидуален протокол с оценката. Сдобих се с такова чудо и казах, че ще подавам молба за общежитие и искам да си знам точния успех. Оная само ми измрънка раздразнено - ми събирате всички и делите на броя... Така и направих, а без факултативните дисциплини успехът ми би бил доста по-различен. Вече си подадох молбата. Уча Регионално развитие и политика в ГГФ.
Ако искаш да разсмееш Господ, само Му разкажи плановете си.
Регионално развитие и политика
Регионално развитие и политика
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Ами в учебния ви план пише, че е задължително Спортът да бъде избран поне за 2 семестъра, така че ако това са ти е първата година, в която имаш спорт, може би го водят като задължителен, но в момента само гадая. Факултативните дисциплини не влизат в успеха.
- Morgenrot
- Пишете, о, братя
- Специалност: .
Кой спори?Marietcheto написа:Със сигурност е така, нали? Защото спорят с мен, че се събират 1 и 2 семестър и се дели на 2... ?!?!Morgenrot написа:Arsena написа:
1) Грешно е. Оценката по спорт, ако не е задължителна, не се включва към успеха, могат да ти отнемат правото на общежитие.
Успехът се изчислява, като се вземат всички задължителни предмети от двата семестъра заедно (вкл. и задължително избираемите) и се разделят на общия им брой.
Успех
Информацията, която написах по-горе е от П. Горанов - Изп. директор на Поделение "Социално-битово обслужване" при СУ "Св. Климент Охридски". Пишеше го и в правилника за настаняване в общежития (единствено не съм сигурна дали беше от тази година правилникът).
Ако искаш, за всеки случай попитай в отдел "Студенти" на твоя факултет.
Пейте, развратници, таз' тъжна песен,
- Marietcheto
- В началото бе словото
Бях се запътила да ги питам, но унито е затворено заради кандидат-студентските изпити.. Така че ще си включа спорта и ще си сметна бала така, както сте написали тук, пък дано не направя някой фалMorgenrot написа:Кой спори?Marietcheto написа:Със сигурност е така, нали? Защото спорят с мен, че се събират 1 и 2 семестър и се дели на 2... ?!?!Morgenrot написа:Arsena написа:
Успех
Информацията, която написах по-горе е от П. Горанов - Изп. директор на Поделение "Социално-битово обслужване" при СУ "Св. Климент Охридски". Пишеше го и в правилника за настаняване в общежития (единствено не съм сигурна дали беше от тази година правилникът).
Ако искаш, за всеки случай попитай в отдел "Студенти" на твоя факултет.
-
Miss_Mystery
- От дъжд на вятър
- Специалност: Социална педагогика
Здравейте,
кога излиза класирането за новоприетите студенти?
кога излиза класирането за новоприетите студенти?
Нямам време - то тече и искам да живея сега...
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Anna-Molly
- Пишеща машина
- Курс: първи
Ам аз имам въпросче
докога е срока за подаване на документи за общежития - 12 или 14ти? А и някой може ли да ми разясни как става класирането за семейни
Мерси предварително 
Life's a game but it's not fair... I break the rules so I don't care...
- Scorpion
- Легендарен флуудър
В нашия блок има разлепени обявления, че срокът е до 14. На другия въпрос не мога точно да ти отговоря, но предполагам, че необходима предпоставка е да се задомиш 
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34