[КСК 2010] Математика

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Ol`Dirty
В началото бе словото

Re: [КСК 2010] Математика

Мнение от Ol`Dirty »

На миналия изпит бях по схемата на Kat - 1во решавам каквото мога и после преписвам и така не ми стигна времето да си препиша всичко от черновата и се пре..цаках жестоко. Сега съм решил така - решавам 1 задача в черновата и веднага я преписвам на белова, докато съм още на същата вълна ...
Аватар
Eleanor
Летящите Пръсти
Курс: първи

Мнение от Eleanor »

аз пък и на 2та изпита си решавах първо на чернова и после си преписах на беловата и даже ми остана време, което използвах да умувам по 10та, ама :lol: :lol: :lol:
Последно промяна от Eleanor на 09 Юли 2010, 23:20, променено общо 1 път.
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки

Мнение от morfei »

Аз правя следното:

Почвам всичко на белова. По-сложните геометрични и тригонометрията правя на чернова, докато ми дойде идеята за решението и, без да преписвам, я решавам на беловата. Стереометрията, според мен, е задължително да се направи на чернова. Особено в моя случай, защото не мога да си нарисувам правилен чертеж в първите 3 опита :D. Така се пести доста време, не пиша нещо, освен ако не съм сигурен, че ще ми помогне, а само мисля по задачата. Ако трябва и 20 мин. ще мисля без да пиша. Естествено, ако видя, че нещо се затруднявам по дадена задача я пропускам и после се връщам на нея. Не е лоша идея всяка задача да се прави на отделен лист. По-прегледно е, а и ще трябва място ако не си дорешил нещо.
Последно промяна от morfei на 10 Юли 2010, 11:51, променено общо 1 път.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

Струва ми се, че всички хабите изключително много време за чернова и преписване...Не виждам какво му е на моя вариант-пишеш на белова, и всичкото останало време проверяваш...Виждам, че доста сте бързички някои тук, и все пак-по добре да свериш 5 пъти и да си сигурен за всичко, отколкото да ти е по-хубаво преписано, но да не остане време ;) На квесторите не им пука дали е малко занемарено(а и мойте не са толкова занемарени,пиша хубаво :oops: :oops: )
@Ol`Dirty,приятелю, само недей прави това, което си намислил-изключителна загуба на време е, по-добре прегледай горепосочените идеи и избери коя най-много ти приляга ;)
Компютърни науки I курс
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

А, също искам да добавя нещо. Не се притеснявайте да драскате в беловата(естествено не прекалявайте). Аз на първия изпит сложих в скоби цялата десета задача(1 страница) и нямаше никакъв проблем. А и не би трябвало да има. Просто гледайте да не драскате всеки ред и си пишете на белова.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Специалност: Информатика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

Добри съвети момчета, мисля да направя това, което казахте. Ще почна директно на белова, пък ако изпитам нужда, ще използвам за чернова последните страници. На 2рия изпит бях попитал къде е по-добре да напишем черновите и квестора ми отговори, да започна беловите отпред назад, а черновите отзад напред, и в крайна сметка нагледно се получи :)
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Аватар
Krisko
В началото бе словото

Мнение от Krisko »

Мисля и аз да следвам горе-долу начина на morfei, ще започна първите задачи направо на беловата (от 1 до 5 някъде). А другите вече на тях трябва повече мислене и предполагам повечко драскане, тях първо ще ги пиша на чернова :)
Информатика I курс
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Това кои задачи ще пишеш на белова, коио на чернова не трябва да зависи от номера на задачата, а от самата задача. От вида й, от трудността й и така нататък. Примерно Аз пиша на чернова само:

стереометричната(задължително)
по-трудните геометрични, на които си правя чертеж на чернова и разни сметки
тригонометричната(ако има такава, задължително)
анализ(8ма или 10та), но само сметките и мисля идеята върху тях
Компютърни науки 1 курс
Аватар
Krisko
В началото бе словото

Мнение от Krisko »

:bounce: да и аз това имам предвид просто не го описах подробно като тебе :compress: , но иначе и аз така мисля да направя 8)

П.П. Излъгал съм ви в по-предният си пост, едва сега видях, че съм в 252 :mrgreen:
Информатика I курс
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Математици, как вървят нещата? Ще мачкаме ли задачите във вторник? :lol:
Компютърни науки 1 курс
Аватар
freezingskull
В началото бе словото

Мнение от freezingskull »

направих си един преговор на математиката, че от втория изпит не бях пипвал ;d Но се чудя, прегледах си теорията на стереометрията, но дали ще дадат сега на третия изпит, защото ако ще дават задача трябва да погледна по-сериозно.
II-ви курс Икономика с Английски език
Facebook: http://www.facebook.com/profile.php?id=1586017638
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

morfei написа:Математици, как вървят нещата? Ще мачкаме ли задачите във вторник? :lol:
Такава е целта, дано да стане и реалност :D
freezingskull написа:направих си един преговор на математиката, че от втория изпит не бях пипвал ;d Но се чудя, прегледах си теорията на стереометрията, но дали ще дадат сега на третия изпит, защото ако ще дават задача трябва да погледна по-сериозно.
В такъв случай ти препоръчвам да погледнеш по-сериозно :D
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
fullcontact
В началото бе словото

Мнение от fullcontact »

Само да попитам , нали за изпита във вторник , само картончето ни трябваше и лична карта ? :)
иначе успех на всички и дано се представиме по-добре от мин. изпити (лично аз де :) ) btw , в 229 стая сам
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Да, само че не това картонче дето са ти дали при записването за класиране, а това, което са и дали при записването за третия изпит.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

Да, трябват ти картончето, личната карта и много знания и креативност по време на изпита :) И аз съм като теб, изложих се на първите 2 изпита, дано този път да се справим по-добре, успех и на теб :)
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”