Мен точно гореспоменатите не ми бяха никак от приятните
[КСК 2010] Български език и литература
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: [КСК 2010] Бълграски език и литература
"приятен автор" - мнооого субективно понятие
Искрено се надавах миналата година да не е проза- поезията за мен е доста по-добрият вариант. Пък и често пъти по-трудният. Което един човек, който знае, го устройва напълно 
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Мен пък "Чичовци" и "Земляци" ме нервеха доста, докато ги четях. Сега ми са любимите повести
))
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
So can I get a window seat, I want nobody next to me
- mina_k
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
не мисля,че е определящо,аз обикновено не вярвам,но някои се основават на следната закономерност-в годината,когато има годишнина от рождението или смъртта на даден автор ,той се пада на някой изпит.
иван вазов има 160 години от рождението си!ще видим....
но като контрааргумент на самите ми думи-вапцаров не се падна миналата година
иван вазов има 160 години от рождението си!ще видим....
но като контрааргумент на самите ми думи-вапцаров не се падна миналата година
- vladiboy
- От дъжд на вятър
- Специалност: Психология
- Курс: първи
Паника! Пожар! Моля (SOS) някой да подхвърли тема за Талев и\или Димов, ако има! (сълзливо човече в угодническа поза).
"О, аз ще възкръсна като птица Феникс!"
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Обратна връзка:
@vladiboy провери в интернет за анализ, няма начин да няма
Преди малко видях за "Тютюн" и намерих 
-
RA[sgB]
- Да живей словото
Не подценявайте "Чичовци",и аз не мога да разбера защо,но го спрягат за едно от най-добрите произведения на Вазов.Тази година посетих родната му къща в Сопот и бях учуден като видях как са отделили цяла стая с восъчни фигури на героите от повестта.innnaa написа:Аз дори не знам дали ще мога да обхвана цялото творчество ,особено ако се падне Вазов
а като стана дума за Вазов някой да е чел ''Чичовци'' ?![]()
За "Земляци" обаче дълбоко се съмнявам да дадат нещо.
- Lufthansa
- В началото бе словото
- Специалност: Публична администрация
От доста време се каня да се регистрирам и най- после го направих. Поводът е, че често срещам въпроси относно обема на работата. Според моя скромен опит обема е без значение. Особено за минималния обем. И аз бях чувал, че не било добре темата да е под 6 страници, защото изобщо не я разгръщали да я четат. Явно е имало няколко такива такива случая и е тръгнало като слух или просто е добавка към мита какви чудовища и цербери проверяват работите, как се взират като орлици в писанията на бедните кандидат-студенти и отнемат безумно много стотни за всяка грешка. Да мина по същество. На предварителния изпит писах за Гео Милев. Допада ми общо взето, но не мога да кажа, че ми е напълно ясен. Писах там едни писания като в тях единственото, което си харесах беше, че имаше някаква логика било тя и грешна. Просто така си повярвах на глупостите, че нямам думи
)) Понеже повече не се сещах какво да напиша, а бях едва в началото на петата страница, реших да добавя още малко врели - некипели за да мога да прехвърля 6 страници като за целта разредих писането за да заеме по- голям обем. При последния прочит видях, че малко съм се олял. Ясно личеше как изведнъж, някъде от около 1/3 от 5 стр. започва съвсем различен вид на изписаното и става по- рядко. Прехвърлих 6-та страница с 5-6 реда някъде, т.е заех някъде 1/4 от нея. Имах и безброй много грешки, които си открих (а колко ли не съм открил от незнание
) защото преди да ида на изпита висях на летище София няколко часа и бях спал 3-4 часа. Очаквах, че работата ми изобщо няма да бъде погледната, защото едно разгръщане и е ясно, че реалния обем е около 5 страници, като самия кандидат-студент не е бил много наясно какво прави, съдейки по многото поправки по нея и зле намятания план в края - въпросната чернова. Та за финал (колко дълго обяснявам) темата ми беше оценена на 3,25. За мен това е показателно, че темата се изчита без значение от обема й и без значение колко са глупостите, а по- скоро проверяващите се стремят да се хванат за нещо, което да показва знания и да се повиши оценката. Имам познати писали по 13 страници и имат оценка 2.
Та така с моите кандидат-студентски преживявания.
Та така с моите кандидат-студентски преживявания.
Публична администрация, II курс
- _sonrisa_
- Флъдзила
5-6 страници се четат, да.
Но ако са 2-3 ( дори и 4) ( и тук почеркът има голямо значение) - са си откровена 2ка. Няма какво да се чете просто.
Но ако са 2-3 ( дори и 4) ( и тук почеркът има голямо значение) - са си откровена 2ка. Няма какво да се чете просто.
- The_iMMortal_f
- Паисий
- Курс: друг
Моята работа беше 4 страници и 5-6 реда от 5-тата.. Имам 3,50 ... Според мен е относително.
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
-
innnaa
- В началото бе словото
А в тези 4-5-6 страници какво пишете?Общи приказки и разтягане на локуми или правите задълбочен анализ-мотиви,лит.направления,изразни средства и т.н.? 
- La_Contessa
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Италианска филология, Международни Отношения
Всичко зависи от стила на писане.
Аз писах 6 страници по цитатите, имам 4.25
( а за Дебелянов и "Пловдив" помнех единсвено, че е сонет! ) Сигурно, ако се бях сетила малко повече щях да имам и по-висока оценка!
Успех в понеделник
Аз писах 6 страници по цитатите, имам 4.25
( а за Дебелянов и "Пловдив" помнех единсвено, че е сонет! ) Сигурно, ако се бях сетила малко повече щях да имам и по-висока оценка!
Успех в понеделник
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
- Lufthansa
- В началото бе словото
- Специалност: Публична администрация
Ти 3 ли искаш да имаш? Защото ако е така, мога да ти кажа основно какво съм писал.innnaa написа:А в тези 4-5-6 страници какво пишете?Общи приказки и разтягане на локуми или правите задълбочен анализ-мотиви,лит.направления,изразни средства и т.н.?
Ако искаш по- висока оценка може да ти даде информация човек, който има така. По мое мнение от 4-5-6 стр. не може да се очакват чудеса. Подробен анализ написан на ръка ще прехвърли 7-8 страници.
А за локумите - не, не става. Режат много за това. Коментирах с мой познат, който е проверявал преди години работи в СУ, че накрая почнах да пиша разни неща, колкото да стигна до 6 стр. каза, че е голяма грешка. За хаотичност и празнословие режат много. По- добре нищо да не се пише, отколкото празни приказки или да се повтарят казани преди това неща.
Публична администрация, II курс
-
innnaa
- В началото бе словото
На мен ми трябва към 4,50 и не смятам да разтягам локуми,знам основни мотиви,произведения,похвати и т.н. и все някак мисля ,че ще ги докарам до 10страници...надявам се да е достатъчно за 4,50 
- deliriummm
- Пишете, о, братя
Към каква специалност си се насочила?innnaa написа:На мен ми трябва към 4,50 и не смятам да разтягам локуми,знам основни мотиви,произведения,похвати и т.н. и все някак мисля ,че ще ги докарам до 10страници...надявам се да е достатъчно за 4,50
Learn to take life as it comes at you... to make each day count!