Скандинавистика 2010

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
The_Vicodin_Timelord
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Re: Скандинавистика 2010

Мнение от The_Vicodin_Timelord »

Няма ли други кандидат-скандинависти :albino: Сам самичък в големия форум :bounce:
Аватар
brooks
В началото бе словото

Мнение от brooks »

The_Vicodin_Timelord написа:Няма ли други кандидат-скандинависти :albino: Сам самичък в големия форум :bounce:
Е, аз де, но аз съм момиче. Освен себе си представлявам един кандидат-скандинавист с добри шансове по английски, а и по немски. Може да ти е колега. Btw ти защо искаш скандинавистика? Този, който представлявам, слуша блек метъл и иска да разбира текстовете на песните (супер практично приложение на езика) :lol: А пък моята причина е, че може да се наложи да си отложа годината в Англия и искам да понауча още един език през това време. :pirate:
Аватар
The_Vicodin_Timelord
От дъжд на вятър

Учат ми се езици и харесвам Севера, това е :cheers:
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

brooks написа:Този, който представлявам, слуша блек метъл и иска да разбира текстовете на песните (супер практично приложение на езика) :lol:
Интересно, аз като влязох си мислех, че ще има доста такива, но всъщност се оказаха от почти николко до николко. :D Ама ето, че все пак имало. :Р

Иначе не е лошо като идея, аз пети клас се записах да уча немски, за да разбирам текстовете на Рамщайн. :lol:
Аватар
brooks
В началото бе словото

Мнение от brooks »

хах, е не е баш само заради блек метъла, харесва им митологията и т.н.
Аз пък обичам пирати примерно, а викингите са били пирати. Сложни взаимовръзки, какво да ти кажа :) Иначе специалността, която би трябвало да завърша в Англия е морско право, което сега като се замисля пак се върти около пиратите...
Аватар
ashvalkyrie
В началото бе словото

Мнение от ashvalkyrie »

и все пак, някакви момчета с повече от 5.84 по английски, които смятат да кандидатстват тук ? :)
wunderlicher Alter, soll ich mit dir geh'n ?
willst zu meinen Liedern deine Leier dreh'n ?
Аватар
brooks
В началото бе словото

Мнение от brooks »

а, ето го и въпросния с блек метъл текстовете. да те представя на присъстващите хах :)
Аватар
The_Vicodin_Timelord
От дъжд на вятър

ashvalkyrie написа:и все пак, някакви момчета с повече от 5.84 по английски, които смятат да кандидатстват тук ? :)
Никой от нашите не пише. Явно не си падат по форуми :bounce: Но баловете ще бият рекорди тази година, по английски имам предвид :cyclopsani:
Аватар
brooks
В началото бе словото

Мнение от brooks »

нз, в темата за изпита по английски много момчета, а и момичета са написали, че искат скандинавистика, но те са с някакви оценки ~5,70-5,80... Дай боже те да са конкуренцията, не някви нечовеци с 6,00.

абе, The_Vicodin_Timelord, теб дали те познавам много ми е чудно. все си мислех, че познавам най-лудите по немски в България от един конкурс на немското посолство това онова и изведнъж ти разцепи озона с 5,40...
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Ограничете спама, поизтрих туй-онуй.
Facebook
Изображение
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Vaskes написа:
brooks написа:Този, който представлявам, слуша блек метъл и иска да разбира текстовете на песните (супер практично приложение на езика) :lol:
Интересн, аз, като влязох си мислех, че ще има доста такива, но всъщност се оказаха от почти николко до николко. :D Ама ето, че все пак имало. :Р
Абе срещат се, ама са едни такива мистични персонажи... а тва за пиратите е бомба. :mrgreen:
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
brooks
В началото бе словото

Мнение от brooks »

Norwegian Wood написа: Абе срещат се, ама са едни такива мистични персонажи... а тва за пиратите е бомба. :mrgreen:
хаха, мистични са определено :) егати, как ми се учи норвежки. раздвоена съм, чака ме място в Англия (право), а скандинавистика може и да ме приемат като гледам балове и статистики от изпити... по принцип плана беше да направя една година скандинавистика и после да си изкарам правото. доста тъпо да заемам място в най-желаната специалност и после да го освобождавам... но може би няма да мога да замина тая година, трябва да седя тука да ме лекуват умните ни лекари и ми се учеше някакъв пиратски език. :pirate: то за една година ще науча ли въобще нещо? :bounce:
Аватар
The_Vicodin_Timelord
От дъжд на вятър

хахах пиратски език :D Викингски да беше казала 8) Иначе за научаването, предполагам, първата година е подобна на подготвителния в езиковата - повече език и по-малко от другите "глупости". Относно заемането на място, ако те приемат можеш да правиш каквото решиш, явно си го заслужила. Никак не е "тъпо" да се пробваш за една година :pirate:
Аватар
brooks
В началото бе словото

Мнение от brooks »

еее, пирати са те. нали си отличник по немски - в голямата енциклопедия на пиратите след древността следва 'Мittelalter' и първата глава е 'Wikinger, Waräger und Normannen' :) чудесни истории има от онова време :)
Аватар
The_Vicodin_Timelord
От дъжд на вятър

и после Jüngste Geschichte aka Neuzeit - die Somalesen :mrgreen:
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”