Относно общежитията

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Заключено
MimsSs
От дъжд на вятър

Re: Относно общежитията

Мнение от MimsSs »

Мерси много :) Значи въобще няма да давам такива декларации за доходите аз си мислех, че е задължително (:
Аватар
Tsvetelinna
В началото бе словото

Мнение от Tsvetelinna »

Здравейте, аз, като евентуален първокурсник знам, че трябва да си подам документите за общежитие до 14.07.10.
B сайта на СБО четох, че документите се подават в съответния факултет, а аз няма как да знам в кой факултет ще бъда приета преди да излязат резултатите от класирането. :D С други думи къде да си подам документите за общежитие до 14-ти? И не на последно място - защо в сайта на СБО пише, че ми трябва и студентска книжка?!?!
Благодаря за вниманието. :)
As soon as you're born you start dying
MimsSs
От дъжд на вятър

Мнение от MimsSs »

Ммм, няма как да е до 14.07 :) още няма да са минали всички изпити и ние въобще няма да знаем какъв бал имаме :roll:
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от bggashnik »

Документи за общежитие се подават, когато се записваш, т.е ако си приет/а на първо класиране-от 26.07 до 28.07, или ако си приет/а на второ-02.08 до 04.08 ;)
Компютърни науки I курс
Аватар
Morgenrot
Пишете, о, братя
Специалност: .
Курс: четвърти

Мнение от Morgenrot »

bggashnik написа:Документи за общежитие се подават, когато се записваш, т.е ако си приет/а на първо класиране-от 26.07 до 28.07, или ако си приет/а на второ-02.08 до 04.08 ;)
Точно така :) А това, което ти си прочела в сайта на СБО е за горните курсове. (=> не ти трябва студентска книжка)
Иии не забравяйте, че трябва да представите копие от акта си за раждане като кандидатствате за общежитие! :)
Пейте, развратници, таз' тъжна песен,
родена от слънцето в устата на змея.
В нея аз плача за плъха обесен,
увиснал грозно на полилея..
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от morfei »

Не, не трябва. Акта за раждане е само в случай, че кандидатстваш по социални причини на трето класиране.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
Morgenrot
Пишете, о, братя

Мнение от Morgenrot »

morfei написа:Не, не трябва. Акта за раждане е само в случай, че кандидатстваш по социални причини на трето класиране.
Говориш глупости в момента.. Акт за раждане за трето класиране ти изискват, ако доказваш, че имаш братя и сестри, които учат и т.н.
НО! Ако си новоприет студент или кандидатстваш за пръв път за общежитие, при подаването на документите ти трябва и копие от акта ти зараждане (твоя!),
на гърба му трябва да напишеш "Вярно с оригинала" и да се подпишеш..
за да докажеш, че си реален съществуващ човек, предполагам.
Представя се само еднократно - първия път.

За справка: Заповед за настаняване 2010, стр. 2, т. 10.1 б)
(както и на още няколко места из документа по-надолу)
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

Morgenrot написа: за да докажеш, че си реален съществуващ човек, предполагам.
Представя се само еднократно - първия път.

За справка: Заповед за настаняване 2010, стр. 2, т. 10.1 б)
(както и на още няколко места из документа по-надолу)
не.
акта за раждане ти го искат, (официално) поради две причини:
1-во : да не се дават общежития на софиянци. Макар че ако си роден в София, това все още не значи, че няма да ти дадат общежитие. По-скоро ще си в купчинката, от която по случаен начин ще изкарат Х броя студенти за контролна проверка - и ще проверят дали нямат местожителство в София.

2-ро : да не се дават общежития на студенти, които имат собствено (или наследствено) жилище в София. Там все пак пише кой си ти, с ЕГН, което може (и е разрешено) да се ползва за тази цел, както и кои са родителите ти.

Това е причината на ВСИЧКИ студенти еднократно да се изисква копие от акта за раждане. Не е необходимо да се показва оригинала.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Аватар
pacho_r
От дъжд на вятър

Мнение от pacho_r »

Искам да попитам кога започва записване за втората класация за II курс и нагоре?
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

pacho_r написа:Искам да попитам кога започва записване за втората класация за II курс и нагоре?
Кандидатсваш за първа класация -> автоматично продължаваш на втора класация, ако не си класиран. Иначе корекция на успеха можеш да нанесеш между първи и двайсти септември в бл. 42.
Изображение
Аватар
Arsena
От дъжд на вятър
Курс: друг

Мнение от Arsena »

Здравейте, имам два въпроса относно кандидатсването за общежития за 2010/2011.

1) Имам оценка от спорт, но за моя факултет (ФКНФ) спортът не е задължителен. Грешно ли е да я включа в средния успех?

2) Искам да остана в стаята ми през лятото, но не искам да си пазя стаята за догодина. Възможно ли е :?:
Аватар
Morgenrot
Пишете, о, братя

Мнение от Morgenrot »

Arsena написа:Здравейте, имам два въпроса относно кандидатсването за общежития за 2010/2011.

1) Имам оценка от спорт, но за моя факултет (ФКНФ) спортът не е задължителен. Грешно ли е да я включа в средния успех?

2) Искам да остана в стаята ми през лятото, но не искам да си пазя стаята за догодина. Възможно ли е :?:
1) Грешно е. Оценката по спорт, ако не е задължителна, не се включва към успеха, могат да ти отнемат правото на общежитие.
Успехът се изчислява, като се вземат всички задължителни предмети от двата семестъра заедно (вкл. и задължително избираемите) и се разделят на общия им брой.
(А не I сем. + II сем. / 2)

2) Възможно е, ако си класиран на първа или междинна класация - онзи ден го четох някъде из форумите на СБО.
Класират те в тази стая за през лятото, а после (до някой-си септември) можеш да подадеш молба за преместване в друга стая.
Обаче как става - търси тук или направо пиши ЛС/имейл на П. Горанов.

Успех :)
Аватар
Spondaic
Да живей словото
Курс: втори

Мнение от Spondaic »

Аз не разбрах как се ичислява оценката. Примерно ако имам 4,50 това 5 ли се пише?
А сигурно ли е, че спорта не влиза ако не ти се води задължителен?
"Изпуснал съм наg 9000 стрелби в кариерата си. Изгубил съм почти 300 мача. 26 пъти, на мен бяха поверили да направя решителния изстрел и аз пропуснах. Провалях се отново и отново в живота си. И точно затова успях." Майкъл Джордан
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от svetlio.varna »

Е 4,50 се пише, знам, че ти се иска да го закръглиш :mrgreen:
Спортът не влиза ако е ФАКУЛТАТИВЕН. Ако е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН или ИЗБИРАЕМ, тогава влиза в успеха.
Facebook
Изображение
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Spondaic написа:Аз не разбрах как се ичислява оценката. Примерно ако имам 4,50 това 5 ли се пише?
А сигурно ли е, че спорта не влиза ако не ти се води задължителен?
Зависи какво имаш предвид.
Ако става дума за оценка по конкретен предмет - да, 4,50 се смята като петица. (но това не се "пише" никъде)
Ако имаш предвид, че средноаритметичното ти е 4,50 - тогава си остава 4,50. (това е оценката, която се "пише" някъде)
Изображение
Заключено

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”