1-ви курс - Изборни дисциплини

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

naitsirk
В началото бе словото

Re: 1-ви курс - Изборни дисциплини

Мнение от naitsirk »

Добре де 1-ви курс 1-вия семестър предполагам ще имаме ООП и ако пишем ООП изборна това няма ли да ни е само от полза? Иначе аз съм хвърлил око на .NET (Най - вече C#) занимавам се от известно време с това, имам няколко готови проекта, така че не мисля, че би ми било чак толкова трудно. А за 2-рия семестър съм си набелязал Quality Code на Наков (в блога му пише, че и тази година ще го има, въпреки че в сайта на ФМИ за сега не е посочен, най-вероятно ще се появи летния семестър), та някой, ако е ходил на този курс, моля да сподели впечатленията си.
gottalovefmi
От дъжд на вятър

Мнение от gottalovefmi »

Victoria написа:Само с изборни в първи курс (които не са си оферта де) трудно ще си избиете изборните от горните курсове.
За първи курс добри (и да не кажа задължителни) изборни са практикумите към УП и ООП. Евентуално ако наистина имате мерак, може да се запише още нещо втория семестър (тук зависи и от специалността, ИС мисля, че имат задължително 1 изборен тогава), но дотам. То и без това повечето изборни изискват като минимум да си изкарал някой друг курс вече и не се рпедлагат/препоръчват за първокурсници.

И ви съветвам да не бързате с работата, ако не ви се налага. Разбира се, всеки сам си преценява. :D
Практикумите по УП и ООП са задължителни дисциплини (изборни са за математика и ИС май) ;)
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от bggashnik »

naitsirk написа:Иначе аз съм хвърлил око на .NET (Най - вече C#) занимавам се от известно време с това, имам няколко готови проекта...
Същото и при мен :P Гледам, че дава само 2 кредита, но със сигурност ще го запиша :cheers:
Компютърни науки I курс
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

gottalovefmi написа:
Victoria написа:Само с изборни в първи курс (които не са си оферта де) трудно ще си избиете изборните от горните курсове.
За първи курс добри (и да не кажа задължителни) изборни са практикумите към УП и ООП. Евентуално ако наистина имате мерак, може да се запише още нещо втория семестър (тук зависи и от специалността, ИС мисля, че имат задължително 1 изборен тогава), но дотам. То и без това повечето изборни изискват като минимум да си изкарал някой друг курс вече и не се рпедлагат/препоръчват за първокурсници.

И ви съветвам да не бързате с работата, ако не ви се налага. Разбира се, всеки сам си преценява. :D
Практикумите по УП и ООП са задължителни дисциплини (изборни са за математика и ИС май) ;)
Изборни са за КН, за другите специалности не съм сигурна как е.
Едит: виждам, че и ти си КН. Не бъркай упражненията с практикумите.

naitsirk, ООП-то ще ти е през втория семестър.
Изображение
Аватар
DayDream
От дъжд на вятър
Специалност: Информатика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от DayDream »

naitsirk написа:Иначе аз съм хвърлил око на .NET (Най - вече C#) занимавам се от известно време с това, имам няколко готови проекта, така че не мисля, че би ми било чак толкова трудно.
Ъъ..тогава каквъ е смисъла да го пишеш, само за кредитите ли?
A wise man said, life is a chess board, of days and nights where God plays with men as chess pieces, moves here and there. Gives check mate and kills, and piece by piece puts them back in their box. He has a destiny for the piece, for the player, and for God. Destiny will be fulfilled.
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Първи курс, първи семестър по-добре не записвайте нищо. И без това ще ви е достатъчно натоварено.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

А, малка поправка - запишете Спорт. :)
Аватар
Kat
Драскач

Мнение от Kat »

^^ To и без това няма кой знае какви избираеми за КН, като гледах (поне зимния семестър). А спорта не е ли задължителен?!
Just because you feel good, I still want you here tonight...

Kid vs. Kat :twisted:
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Специалност: КН
Обратна връзка:

Мнение от RadoRado »

Добре пак не разбрах.
Като запиша нещо, което не е за КН после смята ли ми се към успеха ?
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация :) - http://game-craft.com/blog/
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

да .. а и то трябва да запишете няколко които не са КН през тия 4г .. поне при нас е така :roll:
Изображение
MalUmKo
От дъжд на вятър

Мнение от MalUmKo »

RadoRado написа:Добре пак не разбрах.
Добре, че изобщо не завършваш вече първи курс и не си вътре в нещата. Много ясно, че ти се смята към успеха и имаш в учебния план минимум изборни дисциплини разпределени по направления, които трябва да вземеш. Личи ти как си избирал КН, щом дори учебния план не си гледал.
"12. Овладяване на обективни критерии за оценка на духовните и материалните ценности на обществото.
13. Изграждане на навици за опазване на околната среда и на собственото здраве."
:D
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RadoRado »

MalUmKo написа:
RadoRado написа:Добре пак не разбрах.
Добре, че изобщо не завършваш вече първи курс и не си вътре в нещата. Много ясно, че ти се смята към успеха и имаш в учебния план минимум изборни дисциплини разпределени по направления, които трябва да вземеш. Личи ти как си избирал КН, щом дори учебния план не си гледал.
Май нито 1 от двамата не ме разбра.
Не съм гледал дисциплините дали са за "КН". Те са за КН !
Имам впредвид, че при записване в суси цъкнах за 2ри курс и нагоре и оттам записах дисциплините и за това питам дали ми се броят.
Иначе си знам много добре плана ;) Просто цялата работа с ИД-тата е кофти организирана.
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Спортът май е задължителен за КН, да. Аз говоря като цяло за всички специалности.

Иначе всичко, което си записал от частите "Към моя учебен план" и "Към моя учебен план - останали" ти се брои.
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RadoRado »

sedrik написа:Спортът май е задължителен за КН, да. Аз говоря като цяло за всички специалности.

Иначе всичко, което си записал от частите "Към моя учебен план" и "Към моя учебен план - останали" ти се брои.
Благодаря, този отговор ми трябваше :) ( по-скоро потвърждение на факта, че е вярно това )
Аватар
Тодорът
Да живей словото
Специалност: Информационни системи
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Тодорът »

RadoRado написа:От сега да ви кажа - ученето за стипендия не си заслужава :) По-добре в свободното си време да програмирате / да се забавлявате, от колкото да треперите дали Великова ще ви пише 5 или 6.
НО всичко си е до човека. Има умни хора, които учат малко и пак изкарват 6 без никакъв проблем. И най-якото е, че разбират всичко.
Честно?....трепериш дали Великова ще ти пише 5 или 6? хахаххаа...
относно оценките...не гледайте оценките, а това което сте научили...а пък и по изпити...раазликата от 3 до 6 е мн малка...и на повечето предмети оценките се пишат...да не коментирам как...
Относно темата...виж, ако имаш по план да пишеш изборни, записвай, гледай какво се учи, кое ще ти е интересно и така....ако нямаш, не се напъвай. Все пак 1-ви и 2-ри курс са най-тежки, след това е по-лесно, така чеее...а и имаш 4 години, за къде бързаш? :))
Публикувай отговор

Обратно към “ФМИ”