Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
bggashnik написа:
Няма такова нещо 12 пълни шестици в България на матурата по БЕЛ.
повече от 700 човека имат пълни шестици.
Справка http://webcafe.bg/id_864874704
тогава грешката е моя.изглежда съм попаднала на друга статистика,а и в някоя от медиите споменаха това ,но изглежда не съм разбрала правилно.
все пак ситуацията е добра,защото отива с две отлични оценки.
все си мисля,че заради матурите балът ще падне,макар и с малко,но това е друга тема.
Чл. 24. (1) Балът за класиране на кандидат-студентите се образува като сума от конкурсните оценки, умножени със съответен коефициент и балообразуващите оценки от дипломата за средно образование (вж. приложение № 2).
Но по-надолу на същата страница пише това (т.е доуточнено е същото):
(5) Състезателният бал се формира с по-високата оценка по съответния предмет от държавния зрелостен изпит или от задължителната подготовка. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
(6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
mina_k написа:
да ти завади човек,12 пълни шестици в България на матурата по български!браво,все пак е изпит!
а аз отивам и с матура по история!
Може ли линк към подробна статистика от матурите (в смисъл да видя колко са пълните шестици от другите предмети, колко хора има в различни интервали и т.н.)
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Хора направо съм в паника Изпратих майка да отиде да ме запише (не си бях в града) и сега гледам една разпечатка, която са й дали. Та въпроса ми е защо не пише никъде, че съм държала И Изпит по журналистика Смисъл на разпечатката пише желанията, пише Класиране на оценки от държавни срелостни изпити-матура по български , но не виждам да е опоменато, че съм държала изпита по журналистика
В момента не мога да си намеря разпечатката, но по спомени в моята също нямаше информация за издържани изпити. И ми казаха, че това си е за мен, и не е от значение, не се притеснявай. Ако искаш за по сигурно в персоналната информация си провери издържаните изпити, ако си в базата данни не е проблем
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...