[КСК 2010] Философия

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
infinity*
От дъжд на вятър
Специалност: Философия
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: [КСК 2010] Философия

Мнение от infinity* »

На матурта по философия имам 6.00 и съм сложила философията като второ желание, ще се явя и на изпита, но мисля, че и матурата ми достига :) Успех на всички философи :) :salute:
I'm Fire Red ... I'm in Your Head!
Изображение
Аватар
soulmate_
В началото бе словото

Мнение от soulmate_ »

Здравейте, имам едно запитване, тъй като не си намерих необходимата информация никъде.
Сега на 10ти ще се явя за първи път на изпит по философия и ме интересува, дали тестът, който е сложен в сайта като примерен е достатъчно примерен, хаха..смисъл, струва ми се като цяло не толкова сложен и ми е интересно дали и на предварителния е бил с такава сложност? А вторият ми върпос е каква беше втората тема за есето, тоест върху поставения проблем?

Благодаря предварително! :)
Аватар
Lacey
В началото бе словото

Мнение от Lacey »

да ти кажа честно наистина изпита може да се приеме по-скоро като общообразователен отколкото по философия... :) а иначе на пробния изпит едната тема беще за толерантността а другата за Декарт, но не мога да ти кажа с точност заглавията :)
Аватар
soulmate_
В началото бе словото

Мнение от soulmate_ »

о, благодаря ти за отговора. То и аз горе-долу така го възприемам теста общо взето (:
Но пък ме притеснява есето, защото не съм писала отдааавна и се моля за чудо :д
А иначе, и аз кандидаствам социология.. надявам се да сме колеги :)
Аватар
Morgenrot
Пишете, о, братя
Специалност: .
Курс: четвърти

Мнение от Morgenrot »

Вече има разпределение по зали за изпита по Философия и социални науки.
Пиша го, защото има хора, които ще се явяват на изпит сега на 10. юли.
Ако някой от тях случайно е видял документа по-рано днес, нека знае, че е имало правописна грешка и изпитът не е от 09:00 часа, а си остава в 14:00.

10.07.2010г - 14:00часа - зала 272
Пейте, развратници, таз' тъжна песен,
родена от слънцето в устата на змея.
В нея аз плача за плъха обесен,
увиснал грозно на полилея..
Аватар
Lacey
В началото бе словото

Мнение от Lacey »

soulmate_ написа:о, благодаря ти за отговора. То и аз горе-долу така го възприемам теста общо взето (:
Но пък ме притеснява есето, защото не съм писала отдааавна и се моля за чудо :д
А иначе, и аз кандидаствам социология.. надявам се да сме колеги :)

относно есето пък и целия изпит мога да кажа че се явявам на късмет :lol: Дано наистина стане чудо и сме колежки :)
Аватар
bqrqncheto
В началото бе словото

Мнение от bqrqncheto »

Няма какво да се притеснявате,ако сте писали есе в училище както и след това като подготовка за изпита няма какво да ви притеснява и ще направите есето много лесно.Успех ви желая!!!
Аватар
Tsvetelinna
В началото бе словото

Re: КСК - Философия 2010-2011

Мнение от Tsvetelinna »

Hrisko написа: Как се представи на матурата по философия ?
Изложих се на матурата... имам 5,92.

Който днес беше на изпита по философия и соц. науки, нека сподели впечатления. ;] Какво ще кажете за цитата от ЛФТ на Витгенщайн или за ... темата за есе? :D
Тестът беше леко бутафория на тест, ама нищо. (Някои въпроси бяха абсолютно същите като на предварителния. (rofl)

ПП: Щом и админите спамят не се чувствам прекалено виновна. :D Пък и без това темата не е от най-посещаваните.
Но за да не изляза прекалено арогантна с това, последното изказване - наистина съжалявам за моята част от спама. :D
Последно промяна от Tsvetelinna на 11 Юли 2010, 08:46, променено общо 1 път.
As soon as you're born you start dying
Аватар
bqrqncheto
В началото бе словото

Мнение от bqrqncheto »

Да,нека които се е явявал на изпит да каже темата за есе, и какъв е бил този цитат от ЛФТ на Витгенщайн?
Аватар
Lacey
В началото бе словото

Мнение от Lacey »

Темата за есе беше нещо от сорта на "Отговорността към себе си е отговорност към всички хора".
Не знам колко "лека" ръка имаше момичето което я изтегли, но на мен лично темата от предварителния изпит ми хареса повече, затова не се надявам на много висок резултат.... :?
относно теста съм потресена как могат да не си направят труда поне да сменят въпросите ...... :shock: :shock: :shock:
Аватар
Tsvetelinna
В началото бе словото

Мнение от Tsvetelinna »

Да, и аз съм съгласна с това, че темата не е от най-вдъхновяващите. Откровено казано още като я чух се отегчих, защото ми се стори прекалено обикновена и не предполагаше по-задълбочено философско разглеждане (освен, ако не обвържеш отговорността със свободатаи екизистенциализма. все едно. ;d)
А и честно казано колкото и да се интересуваш от философия... Витгенщайн не е лъжица за всяка уста. За да си наясно с него, трябва да си доста насясно с логиката преди неговия труд. Пък и самият трактат не е лесен за четене. Общо взето не съм особено доволна нито от темата за есе, нито от афоризма на Витгенщайн. :D
Афоризмът беше: "Границите на моя език са граници на моя свят".
As soon as you're born you start dying
Аватар
bqrqncheto
В началото бе словото

Мнение от bqrqncheto »

Наистина не ви се е паднала много лека тема за есе,но пък афоризма на Витгенщайн според мен е един от на-лесните негови които могат да ви дадът(мое мнение).Когато аз кандидатствах миналата година (в друг вуз)имах къде,къде по гадни теми като трябваше да правя анализ на 7 книга от "Държавата на Платон" и да пиша тема за смъртта и безсмъртието".Вие сте изкарали угромен успоех с Витгенщайн,защото можеше да ви закопаят с нещо много по гадно от ЛФТ като например "Моите положения се изясняват с това, че този, който ме е разбрал, накрая ги разпознава като безсмислени, ако се е издигнал чрез тях - върху тях - над тях. (Той, така да се каже, трябва да блъсне стълбата, след като се е изкачил по нея.)" и още други подобни "дивотии".Така,че радвайте с епоне на това а и сте имали и тест което би трябвало доста да ви е помогнало ако толкова ви е затруднил този афоризъм.За есето пак да кажа,наистина не е много леко,но като се замисли човек може много да се разсъждава върху него,има "хляб" както се казва.Дано сте се справили и повярвайте ми ако влезете философия,било тук,било някъде другаде,и ако наистина го искате няма да съжалявате,но само едно ще ви кажа като съвет нещо което съм го чула от един режисьор също завършил философия:"Ако искате специалност която ви дава професия веднага щом завършите значи не тук е вашето място,но ако искате да се усъвършенствате и да откриете себе си и своето призвание,то философията е точно за вас."Успех и само напред и нагоре.
Аватар
Lacey
В началото бе словото

Мнение от Lacey »

аз съм се насочила по-скоро към социология отколкото към философия, но ще видим какъв ще ми е късметът на класирането което бтв е на мама на рождения ден :lol: :lol: :lol: дано не я разочаровам точно тогава :?
Аватар
Hrisko
От дъжд на вятър

Re: КСК - Философия 2010-2011

Мнение от Hrisko »

Tsvetelinna написа:
Hrisko написа: Как се представи на матурата по философия ?
Изложих се на матурата... имам 5,92.

Който днес беше на изпита по философия и соц. науки, нека сподели впечатления. ;] Какво ще кажете за цитата от ЛФТ на Витгенщайн или за ... темата за есе? :D
Тестът беше леко бутафория на тест, ама нищо. (Някои въпроси бяха абсолютно същите като на предварителния. (rofl)

ПП: Щом и админите спамят не се чувствам прекалено виновна. :D Пък и без това темата не е от най-посещаваните.
Но за да не изляза прекалено арогантна с това, последното изказване - наистина съжалявам за моята част от спама. :D
Изложила ? :shock: Аз кво да кажа 5.29 ? :scratch:
Аватар
bqrqncheto
В началото бе словото

Мнение от bqrqncheto »

Lacey написа:аз съм се насочила по-скоро към социология отколкото към философия, но ще видим какъв ще ми е късметът на класирането което бтв е на мама на рождения ден :lol: :lol: :lol: дано не я разочаровам точно тогава :?
Успех ти пожелавам аз уча философия,но имаме много сходни предмети със социолозите,и да ти кажа никак не е лесно да си социолог,дано влезеш и ти хареса защото има много хора които след 1вата година се отказаха (а бяха много надъхани,че точно социологията е тяхната специалност),но да не те отчайвам още преди да си започнала.Желая ти късмет и дано очакванията ти се оправдаят.
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”