Така е. Не всякога всичко се свежда до упоритостта и желанието на човек - винаги има и външни фактори, неконтролируеми от нас, били те нищожни или решаващи.The_Soldier написа:Lia, поддържай си мотивацията на максимално ниво точно както сега, виждам че имаш затруднения и нещата не се свеждат просто до твоето желание, но както каза и ти от човека си зависи колко ще научи, разбира се че и при по оскъдно време, човек може да научи много неща стига да има волята за това.. Продължавай по този начин, не е важно колко предпятствия ще срещнеш по пътя, важно е да не забравиш накъде си се запътила
Teма за КС въпроси от различно естество
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Monkey D. Luffy
- Драскач
- Специалност: Висящ по дърветата
- Курс: втори
Re: Тема за КС въпроси от различно естество
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

- city_glam
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Искам да попитам ако съм доволна от оценката от предварителния изпит, все пак съм се записала за редовния и впоследствие не се явя на редовен - нали няма да е проблем и ще ми зачетат оценката от предварителния 
Обувката е единственото нещо, с което някои хора оставят следи... 
- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Да, няма никакъв проблем. Просто в ПИ ще ти изпише неявил се на изпита, но ще ти вземат най-високата оценка, която в случая е от предварителния 
Компютърни науки I курс
Да, ще ти вземат оценката от предварителния, не се притеснявай.
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
- DeadMistress
- В началото бе словото
А какво ти пречи да идеш на изпита , след като си се записала вече ? В смисъл освен ако нямаш някакъв много важен ангажинмент . Все пак нищо не губиш . Дори да се представиш по - зле на редовния , те така или иначе взимат най - високата оценка , без значение дали е от предварителен или редовен изпитcity_glam написа:Искам да попитам ако съм доволна от оценката от предварителния изпит, все пак съм се записала за редовния и впоследствие не се явя на редовен - нали няма да е проблем и ще ми зачетат оценката от предварителния
I'm not a psycho ... I just like psychotic things ...
•´¯¥¯`• ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΕΣΤΕ •´¯¥¯`•
- bggashnik
- Пишеща машина
Губи 4-5 часа, отделно, ако не е от София трябва да си плаща път, хотел, суха храна и т.н. Естествено всеки си прави сметката, но в случая не виждам смисъл. Няма на кого да се доказва просто 
Компютърни науки I курс
- DeadMistress
- В началото бе словото
Е , в такъв случай наистина няма смисъл . Но ако си е от София и няма някакви ангажименти - защо пък да не иде ? Освен ако на предварителния не е изкарала 6bggashnik написа:Губи 4-5 часа, отделно, ако не е от София трябва да си плаща път, хотел, суха храна и т.н.
I'm not a psycho ... I just like psychotic things ...
- city_glam
- От дъжд на вятър
Ами от София съм - но първо - не съм пипвала нищо повече, което означава, че съм забравила и това, което съм знаела, и второ на 12 имам рожден ден, някак си не ми се прекарва половината ден в излишен изпит
мерси за отговорите 
Обувката е единственото нещо, с което някои хора оставят следи... 
Ако на една от сесиите съм изкарал положителна оценка, а на другата 2, анулират ли ми се и двете оценки, или пак се взима по-високата?
Взема се по-високата.
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Едва ли това е най-подходящия раздел / тема, но да питам.. ;д
В университета има ли нещо като 'дискусионен клуб'? Примерно за спорове, полемика и пр.? Имам предвид нещо сериозно, да има организация и т.н.
В университета има ли нещо като 'дискусионен клуб'? Примерно за спорове, полемика и пр.? Имам предвид нещо сериозно, да има организация и т.н.
Специалността е логопедия, но има и други специалности, при които и изпитът, и матурата са с коефициент 3 (мисля,че бяха някои педагогики). Искам да попитам дали някой знае нещо за тази специалност.. Струва ми се интересна и ми е второто желание, но понеже не е масово желана и се притеснявам дали има перспектива в тази област (макар че нищо не се знае де.. ама съм в големи дилеми покрай това кандидатстване.. ахаха)bggashnik написа:Няма такава специалност, при която коефициентът за изпита да е равен на коефициента за матурата. Коефициента за матурата варира от 2 до 2.8Така че бих те помолил да споделиш за коя специалност кандидатсваш
- TeDy
- В началото бе словото
Здравейте! Искам да попитам следното - ако съм писала 2 специалности, например История, е за първо желание съм писала История - задочно, а за второ История - редовно, и ме приемат на 1во желание, може ли да участвам за второ желание ?
Американски форум - Питаш и ти отговарят
Руски форум - Питаш и теб те питат
Български форум - Питаш и ти обясняват колко си тъп
Руски форум - Питаш и теб те питат
Български форум - Питаш и ти обясняват колко си тъп
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Не можеш. Предполага се, че първото ти желание е това, което искаш най-много. Няма логика да искаш да падаш по-надолу.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Член на Академически съвет на СУ
- bggashnik
- Пишеща машина
Мхм,извинявай, явно специалностите от ФНПП взимат ДЗИ с коефициент 3. Горното ми твърдение го бях прочел в не-една статия, явно не трябва да им се доверявам така...
Извинявай отново 
Компютърни науки I курс