Какво искате да учите?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- crying_angel
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: Какво искате да учите?
хората с по ниски оценки пишат повече специалности с идеята все в някоя да ги приемат
и аз писах повечко ама от 10тата надолу и да ме приемат няма да го уча
и аз писах повечко ама от 10тата надолу и да ме приемат няма да го уча
- DeadMistress
- В началото бе словото
Без да обиждам никой , и моля да не го взимате навътре !Deschain написа:И какво те накара да си играеш да пишеш толкова много специалности?
За мен това са или неориентирани хора , които не им пука какво ще учат , важното е , че ще са приети нещо в СУ . Или пък родителското тяло ги натиска да влязат пак - каквото и да е , важното е , че е СУ . Не ги рабирам тия хора ...
Аз имам слаб успех на матурата , на изпита се изложих ... Но не съм тръгнала да пиша всичките му педагогики и т.н. , просто за да вляза . Писах една - единствена специалност , която искам да уча (и то за себе си искам да я уча , а не заради някаквата му там диплома) . Ако ме приемат ще съм най - щастливия човек на света , ако ли не - не ми дреме , млада съм , догодина пак !!!
I'm not a psycho ... I just like psychotic things ...
•´¯¥¯`• ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΕΣΤΕ •´¯¥¯`•
•´¯¥¯`• ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΕΣΤΕ •´¯¥¯`•
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Напълно съм съгласен с теб, много правилно, успех все пак, дано те приемат още тази година в желаната специалност.
- crying_angel
- В началото бе словото
те там не са ли 5invisible написа:да има там .. аз в унсс като кандидатствах ги набучих всичките
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Само да знаеш, че имам познати( и още множество други, които не познавам), без един родител, които за да продължат да получават стипендиите си, трябва да запишат в държавен университетDeadMistress написа:Без да обиждам никой , и моля да не го взимате навътре !Deschain написа:И какво те накара да си играеш да пишеш толкова много специалности?
За мен това са или неориентирани хора , които не им пука какво ще учат , важното е , че ще са приети нещо в СУ . Или пък родителското тяло ги натиска да влязат пак - каквото и да е , важното е , че е СУ . Не ги рабирам тия хора ...![]()
Аз имам слаб успех на матурата , на изпита се изложих ... Но не съм тръгнала да пиша всичките му педагогики и т.н. , просто за да вляза . Писах една - единствена специалност , която искам да уча (и то за себе си искам да я уча , а не заради някаквата му там диплома) . Ако ме приемат ще съм най - щастливия човек на света , ако ли не - не ми дреме , млада съм , догодина пак !!!
Последно промяна от Borisg на 05 Юли 2010, 11:24, променено общо 2 пъти.
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
So can I get a window seat, I want nobody next to me
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Е аз не живея с родителите си, ама някакси предпочитам ако става въпрос за пари да се хвана да работя, пък ако ще уча, да уча това, което искам.
какво точно не му разбираш на това .. при положение че има родители които попълват желанията на децата сиDeadMistress написа: Или пък родителското тяло ги натиска да влязат пак - каквото и да е , важното е , че е СУ . Не ги рабирам тия хора ...![]()
- muligan-cho
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Китаистика
- Курс: втори
Е аз миналата година станах свидетел на скандала между майка и дъщеря. Щерката пише, пише, мама надзирава строго и по едно време като се развика "Ти, нали искаше да учиш еди-кое-си повече от еди-кое-си? Ти си много тъпа, бе момиче, няма да прокопсаш изобщо, отивай да купуваш нов комплект!" и момичето казва "Абе мамо, така искам сега." и майката "Няма така искам, отивай, не искаш така!"

тая майка е била от добричките явно .. дала е свобода на дъщеря си .. не като в моя случай щерката седи мирно до мама, която пише, пише слага точка и пита .. нали така а девойчето само кимва одобрително 
Всеки си има мнение. Това, че ти не разбираш тези хора не ги прави неориентирани. Всеки си има различни приоритети и не виждам нищо лошо в това, че предпочитам да уча все пак нещо, отколкото да пропусна една година. В крайна сметка не това какво точно си завършил определя какво ще стане от теб след времеDeadMistress написа:Без да обиждам никой , и моля да не го взимате навътре !Deschain написа:И какво те накара да си играеш да пишеш толкова много специалности?
За мен това са или неориентирани хора , които не им пука какво ще учат , важното е , че ще са приети нещо в СУ . Или пък родителското тяло ги натиска да влязат пак - каквото и да е , важното е , че е СУ . Не ги рабирам тия хора ...![]()
Пожелавам ти успех, дано те приемат това, което искаш
-
lovely
- В началото бе словото
кандидати за тюркология има ли? Интересно ми се вижда
Много правилноsdddd написа:В крайна сметка не това какво точно си завършил определя какво ще стане от теб след време
Пример :
Шест от всеки десет висшисти във Великобритания, завършили през последните две години, не работят по специалността си. Това показва изследване на Британския институт за развитие на персонала CIPD.
58% от тях обясняват това с факта, че не са успели да намерят подходяща работа, докато според 28% висшето училище не ги е подготвило за изискванията на работодателите.
Проблемът не засяга само наскоро дипломиралите се. Почти половината (46%) от всички британски висшисти твърдят, че не се развиват в сферата, за която са учили.
- Sunshiiine
- Да живей словото
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Обратна връзка:
sdddd написа:Всеки си има мнение. Това, че ти не разбираш тези хора не ги прави неориентирани. Всеки си има различни приоритети и не виждам нищо лошо в това, че предпочитам да уча все пак нещо, отколкото да пропусна една година. В крайна сметка не това какво точно си завършил определя какво ще стане от теб след времеDeadMistress написа:Без да обиждам никой , и моля да не го взимате навътре !Deschain написа:И какво те накара да си играеш да пишеш толкова много специалности?
Пожелавам ти успех, дано те приемат това, което искаш
Е, да. Айде да пишем нещо, колкото хартийка да имаме след 5 години. Да покажем на света, че сме си платили висшето обучение, нищо че не е това което сме искали да учим. Важното е да не изпуснем пустото му време, че бързо минава. Това, което си завършил не определя какъв ще си след време, но показва какъв искаш да бъдеш(АКО ЗНАЕШ КАКЪВ ИСКАШ ДА СИ). И ако имаш достатъчно амбиции, упоритост, знания и желание, то да, убедена съм, че ще си работиш по специалността. Но както си каза, всеки има мнение, така че, цитирайки някой от коментарите по-горе: Пийс
За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.