Всичко за квартирите (цени, условия, търсене, обяви) - тук!

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Публикувай отговор
Innervision
В началото бе словото

Re: Всичко за квартирите (цени, условия, търсене, обяви) - т

Мнение от Innervision »

Innervision написа:2 момчета и 3 мимичета си търсят 6ти съквартирант - момиче. Квартира - 120кв с 1 голяма и 2 малки тераски, 2 спални, хол (преходен), малка стая (където са заточени 2те момчета), кухня и баня-тоалетна. На 10 минути от Ректората на СУ етажът е 3ти. 140лева наем и уникалната възможност да съжителствате с нас, която е безценна :D Наемът се плаща до 10-12то число така, че е добре съквартирантката да се нанесе в началото на дадения месец. За контакти 0885916600 - Даниел, или скайп Fearsome__ (2 долни черти). 24/7 :P

Вече сме 3 момчета и две момичета (като едното момче ще се изнася до месец). Търсим да назначим едно или две момчета (или пък смело момиче, което би живяло с момче в една стая)
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

niele написа:Здравейте всички :)
Обявявам свободна длъжностна позиция: Съквартирант.
Той/тя трябва да има 18 години, да има приятно чувство за хумор, да ме слуша, да ми готви и да мие и чисти и също така, когато се прибера да ме посреща с блага вест и целувка. Освен това да обича неадекватна музика или поне да не му пречи, да чете книги и да ходи на театър :) Да има сини или зелени очи, да обича да пътува, да говори английски, френски, немски, испански, португалски и НАЙ-ВАЖНОТО --- СРЪБСКИ !!! Да може умело да жонглира с ябълки и лимони, да слуша генгста рап и да може да прави горе долу някой друг хеликоптер! Да познава историята на България и да се облича в лилаво.
В замяна предлагам любезност, заек, гостоприемство, климатик и семеен уют.
Очаквам Вашите кандидатури на skype : nieleee
П.С.: Да ми пишат само весели и усмихнати хора, но и сериозни! Квартирата е на улица "Странджа" и е свободна от ноември.

ОБЯВАТА Е НАПЪЛНО СЕРИОЗНА С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ИЗИСКВАНИЯТА !!!!!!!!!

Нели, 20год.
Trinity написа:Ниеле, моят съвет е да си вземеш куче 8)
Джаф... джаш... :bounce:
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Caligula
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от Caligula »

Здравейте, аз съм 3 курс Право и си търся съквартирант от СУ. Става дума за двустаен апартамент с кухня и баня с тоалетна в ж.к. Изток на адрес Незабравка бл.59. Мястото е удобно, 5 мин. до спирка Жолио Кюри и 10 мин до Плиска, апартамента е обзаведен и след основен ремонт, с парно, външна топлоизолация. Наема за целия апартамент е 500лв., по 250 на човек + сметките за месец. Наем за летните месеци не се плаща. Нека ако има заинтересовани да ми пишат на email: vasko_gs@abv.bg за да им дам подробности.
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Matik написа:
Къде е уловката - искам 100 лева за мен да го наречем комисионна, за да я освободя... Ако някой се интересува- снимки и подробности тел: 0883 39 42 19 или скайп (малко вероятно да ме засечете) stronghold89 или е-мейл prati@abv.bg (още по малко вероятно)
Не си ли малко нагъл??? Да изкарваш бързи пари от невинни студенти. Така или иначе ще освобождаваш. Баси.....
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
Drava
От дъжд на вятър
Специалност: Начална и предучилищна педагогика
Курс: втори

Мнение от Drava »

Търся съквартиранти/тки до началото на месец септември, които разполагат вече с квартира или имат готовност да търсим заедно. Телефонче :) - 0878503192 (Мими).
La Liberté guidant le peuple!
Изображение

http://booksbg.blogspot.com/ моя блог :)
TimeMaster
В началото бе словото

Мнение от TimeMaster »

мнението е изтрито
Последно промяна от TimeMaster на 23 Юни 2011, 16:01, променено общо 1 път.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Prudence написа:
Matik написа:
Къде е уловката - искам 100 лева за мен да го наречем комисионна, за да я освободя... Ако някой се интересува- снимки и подробности тел: 0883 39 42 19 или скайп (малко вероятно да ме засечете) stronghold89 или е-мейл prati@abv.bg (още по малко вероятно)
Не си ли малко нагъл??? Да изкарваш бързи пари от невинни студенти. Така или иначе ще освобождаваш. Баси.....
И мен ме издразни...

Да не говорим че няма как сметките му да са само 40 лева, той явно вече не живее там :mrgreen:

Даже аз по-добре да си дам стаята за 200 лева и да ходя там за 100, тъкмо ми е по-удобен транспорта, а в нас никак не ми е...

В друга тема виждам че е писал че е по 100 на човек... Аз мога да искам да сме 10 души на това таванче, 1000 ли ще е наема, като консумативите са отделно?

И не разбрах какво значи без хазяйн, като уж самостоятелните помещения се оказват с обща баня... Мен какво ми пука дали другите квартиранти са ми хазяй или не? Например в момента аз съм нещо средно между хазяйн и съквартирант с квартирантите в нас. В смисъл жилището е на родителите ми. Разполага с 3 спални, хол, две тераси, баня с тоалетна и отделно тоалетна, както и отделна кухня. В едната спалня са майка ми и сестра ми(няколко дни в годината и баща ми), в другата брат ми с приятелката му(по едно време и тя беше под наем, че брат ми го нямаше доста време) и в третата спалня аз с моята. Хола като най-хубавата стая е под наем вече повече от година. Балкона на моята стая има излаз и към хола и него съм им предотстъпил, просто защото не го ползвам. Кухнята също само квартирантите ползват напрактика, просто никой друг не готви :)

Та мисълта ми беше че откакто има квартиранти, банята пак си я чисти само майка ми(въпреки че работи на две места) и понякога, но по-рядко приятелката ми. Сестра ми, брат ми и неговата и квартирантите, които също са двойка не пипват... Положението е почти същото и със съдовете, понеже нямат собствени и ползват нашите. И едната тоалетна е само тяхна или поне друг мисля че не влиза там, та и тя не е чистена откакто са се нанесли... И в хола бомба е паднала вече, а го дадохме след основен ремонт. Но то си е до човек, като са си мърляви, няма какво да се направи... Но аз си мисля че майка ми просто е прекалено мекошава, не знам... Сякаш само на мен ми прави впечатление... Хубавото е че няма никакви други забележки и се налага да се примирим с тези :) Ако не броим един пожар който щяха да направят, добре че го предодвратих на време, но това се случва... И всичко това само за 300 лева на месец, с включени консумативи - което ще рече ток, вода и кабелна безплатно. Просто защото те няма как да се разделят по куп причини :) Та като гледам сметките на последък не съм съвсем сигурен дали не сме го дали даже на загуба, но така или иначе в момента се плаща само ток напрактика :) Водата е на база и просто сметката е максимално надута, за което квартирантите нямат никаква вина, че да ги товарим с нереални сметки...

Та докато не видях тази обява, си мислех че при нас е най-ниската цена :)

Но да се върнем на общата баня, защото хигиената е много важна за мен и ако са пак някакви мърлячи, нещо не е оферта си мисля... Искам повече подробности за тази обща баня? Също и как така сметките за ток, вода и отопление са само по 40 на месец... Това ми е най-любопитния момент, който в момента в който се изясни, веднага го взимам и си давам моята стая под наем :mrgreen:

П.П.
Matik написа:Здравейте! Онзи мезонет отпадна за мен като оферта (заради кожодерски агенции и нечувани депозити със съмнителна възвръщаемост).
Доста ми е странно човек, който вече е патил от същото, да се държи по този начин... Но може би ако се чете между редовете, ще излезе че той всъщност не е наясно с някой неща... Такова нещо като възвръщаемост на депозит просто няма, депозита е за сигурност и на двете страни. От една страна че квартирантите няма да си бият камшика без да си платят последния наем, от друга че не можеш да ги изгониш когато ти скимне... Всъщност ние вече си патихме с един такъв дърт пияндурник, дето не си плати част от последния наем... Даже май се обзаведе с няколко кухненски прибора, но понеже е бил доста скромен, няма как да се знае, дали просто не са запилени някъде по няколко вилици, лъжици и купички, даже ако не бяха от определен сервиз, нямаше и да забележим, но както и да е :) Като забелязахме липсата вече го нямаше, а си мислех че няма нищо за крадене в нас :mrgreen: То ние сме си виновни че проявихме човечност и го изчакахме да си намери друга квартира, а не е като да нямахме основание да му бием шута доста по-рано, както беше по договор... И в този ред на мисли ако човека иска да каже че като му дадем 100 лева, хазяйката няма да иска депозит, а той съответно ще го освободи с месец по-рано, значи всичко е наред. Даже съм почти сигурен че това иска да каже, но така го е написал, че съвсем друго се разбира... Надявам се да влезе във форума и да изясни подробностите преди началото на следващата учебна година все пак :mrgreen:

Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Нищо подобно. Той си каза, че е "един вид комисионна" за него. Просто иска да си ги прибере в джоба. Тва е...
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Prudence написа:Нищо подобно. Той си каза, че е "един вид комисионна" за него. Просто иска да си ги прибере в джоба. Тва е...
Е аз продължавам да бъда оптимист или по-скоро не мога да повярвам че може да е чак толкова нагъл... В същото време ако е така както ти твърдиш, значи е и доста тъп, защото смятам че е дал достатъчно точен адрес. Всеки може да се разходи до там, да се поогледа между блок 59, фантастико и спирката на 94 и 102, даже след малко ще нарисувам една пиратска карта с предполагаемите локации, само да не е всеки блок с тавански помещения... и остава само да се намери въпросната бабка, която го предлага ;) Пък той ако иска да не го освобождава и да плаща всеки месец по 100 лева, без да го ползва, негова воля...

Но наистина отказвам да повярвам че някой може да е толкова дребнав и смешен... Не че е проблем да му се подарят тези 100 лева, просто не е редно... Аз ест. нямам излишни и ми е все едно - буквално трябва да си дам стаята под наем и чак тогава мога да наема нещо, защото ще го плащам с този наем :) Като даже не пестя от транспорт, само си вкарвам малко удобство, че няма да сменям 3 вида транспорт, а може и малко време да спестя, макар метрото доста да ме улеснява вече и от нас... Дори транспорта не е чак толкова важен, ако университета е на повече от 5 минути и не можеш да отидеш пеша, все си е неудобство... По-скоро ме блазни мисълта че няма да тряба да се съобразявам с никой, а в случая даже не е и така, но пък мога да си мечтая :wink: Но и да имах излишни пари, пак нямаше да му дам... Но пък балъци много де, все някой ще му даде, ако не е вече :)

Иначе му остава само да реши да го предлага на трето лице, но вече не съм много сигурен, дали освен нередно не става и незаконно. Та ще го изчакаме да го освободи ;) А някой по-безкруполен от него, може вече да му се е обадил, да го е видял, да му е харесало, да му е бил два шамара и да го е взел :mrgreen: Ако си прав - точно това заслужава...

Аватар
lilata
В началото бе словото

Мнение от lilata »

Нуждая се от евтина стая за 1- вечер ,момиче, 12-ти (понеделник).
От два дена звъня в общежитието и ми казват да се обадя след 14 ,а след 14 или е заето или пускат секретар!!!!!
There are hundreds of languages in the world, but a smile speaks them all.
ivopetrovt
В началото бе словото
Специалност: Европеистика
Курс: кандидат-студент

Мнение от ivopetrovt »

Предлагам 3-стаен в ж.к. Дружба-2 с обзаведена дневна, кухня и баня, а другите две стаи са свободни с опция за слагане на две легла. Наем - 450 лв. Удобен транспорт до всички факултети на СУ. За повече инфо- ЛС
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

knights написа:Дава се СТАЯ под наем НА 7 МИНУТИ ОТ УНСС ЗА 2 МОМИЧЕТА

До спирките на авт. 280, 94 и ресторант „Боримечката”, в самостоятелен апартамент, нов, мебелиран, парно, топла вода, интернет.
Скайп: jmj-abm
knights@abv.bg
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Innervision
В началото бе словото

Мнение от Innervision »

Innervision написа:
Innervision написа:2 момчета и 3 мимичета си търсят 6ти съквартирант - момиче. Квартира - 120кв с 1 голяма и 2 малки тераски, 2 спални, хол (преходен), малка стая (където са заточени 2те момчета), кухня и баня-тоалетна. На 10 минути от Ректората на СУ етажът е 3ти. 140лева наем и уникалната възможност да съжителствате с нас, която е безценна :D Наемът се плаща до 10-12то число така, че е добре съквартирантката да се нанесе в началото на дадения месец. За контакти 0885916600 - Даниел, или скайп Fearsome__ (2 долни черти). 24/7 :P

Вече сме 3 момчета и две момичета (като едното момче ще се изнася до месец). Търсим да назначим едно или две момчета (или пък смело момиче, което би живяло с момче в една стая)
Насам народе, насам :D
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото
Специалност: Молекулярна биология
Курс: трети

Мнение от Elitsa Abstract »

Някой може ли да ми препоръча квартирно бюро в София?
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

на кое му се вика квартирно бюро
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”