[КСК 2010] Немски език
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Eleanor
- Летящите Пръсти
- Курс: първи
Re: [КСК 2010] Немски език
^ това си е нормално местоимение, е.. в малко по- съкратен вариант, но изказването ми определено нямаше негативна насока ии.... да, и ти беше включен в наблюденията

Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
- Morgenrot
- Пишете, о, братя
- Специалност: .
- Курс: четвърти
Не се притеснявайте толкова.. наистина приемът за повечето специалности е разделен по предмети (включително различните езици).
Ако се борите за такава специалност, няма страшно, защото все пак всички сте държали един и същ изпит..
и след като сте толкова недоволни, се предполага, че има защо
Не съм съгласна с мненията ви, че изпитът е бил по-труден от миналогодишният.. та вие въобще не сте виждали миналогодишния изпит?
Просто положението е такова.. миналата година преди изпитът се говореше колко е труден, че е супер елиминаторен и почти никой не може да влезе в СУ с немски, някакви хора разказваха, че учели немски 15 години, били учили/работили/живели в Германия, имали DSD с отличен успех и тн.. а в СУ имали двойки на изпита - звучи фрапиращо, а?
Затова и всички кандидати се бяха стресирали, готвеха се като побъркани и мислеха, че този изпит е невъзможен за взимане.
Когато обаче отидохме там и видяхме за какво точно става въпрос, ни олекна, не беше толкова страшно, затова ви се говореше, че е лесен ..
А вие сега направихте обратното
Чухте, че е супер лесен, подценихте го.. очаквахте нещо тип матура и сега изпитът ви се вижда като изпит за професори..
Поне аз така мисля, че се е получило
Иначе сте прави - тези специалности бездруго стоят празни, няма защо изпитът да е толкова труден. Обаче СУ иска да си пази реномето
Като влезете, ще разберете за какво става въпрос..
Пожелавам ви да имате късмет с проверяването на работите, което протича в момента
Ии пишете, когато излязат резултатите..
ПП: Някой ориентирал ли се е към филология ?
Ако се борите за такава специалност, няма страшно, защото все пак всички сте държали един и същ изпит..
и след като сте толкова недоволни, се предполага, че има защо
Не съм съгласна с мненията ви, че изпитът е бил по-труден от миналогодишният.. та вие въобще не сте виждали миналогодишния изпит?
Просто положението е такова.. миналата година преди изпитът се говореше колко е труден, че е супер елиминаторен и почти никой не може да влезе в СУ с немски, някакви хора разказваха, че учели немски 15 години, били учили/работили/живели в Германия, имали DSD с отличен успех и тн.. а в СУ имали двойки на изпита - звучи фрапиращо, а?
Затова и всички кандидати се бяха стресирали, готвеха се като побъркани и мислеха, че този изпит е невъзможен за взимане.
Когато обаче отидохме там и видяхме за какво точно става въпрос, ни олекна, не беше толкова страшно, затова ви се говореше, че е лесен ..
А вие сега направихте обратното
Чухте, че е супер лесен, подценихте го.. очаквахте нещо тип матура и сега изпитът ви се вижда като изпит за професори..
Поне аз така мисля, че се е получило
Иначе сте прави - тези специалности бездруго стоят празни, няма защо изпитът да е толкова труден. Обаче СУ иска да си пази реномето
Като влезете, ще разберете за какво става въпрос..
Пожелавам ви да имате късмет с проверяването на работите, което протича в момента
Ии пишете, когато излязат резултатите..
ПП: Някой ориентирал ли се е към филология ?
Пейте, развратници, таз' тъжна песен,
родена от слънцето в устата на змея.
В нея аз плача за плъха обесен,
увиснал грозно на полилея..
- Ifff_ka
- В началото бе словото
- Специалност: kandidat-student
5-то желание ми е немска филология 
- muligan-cho
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Китаистика
- Курс: втори
аз нямах предвид "някви", хахах, ама кой от каквото се засяга хахахNoctis написа:![]()
![]()
Ура
![]()
и все пак молА за малко уважение .. "някви"
![]()
![]()
![]()
Тихо бе маркучmuligan-cho написа:аз нямах предвид "някви", хахах, ама кой от каквото се засяга хахахNoctis написа:![]()
![]()
Ура
![]()
и все пак молА за малко уважение .. "някви"
![]()
![]()
![]()
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
- Eleanor
- Летящите Пръсти
пууу, 2 думи да напиша и хиляда човека се засягат, съжалявам за което, вродено ми е 
П.П. Ifff_ka, сподели 1вото си желание, хахх, защо чак 5-тото
П.П. Ifff_ka, сподели 1вото си желание, хахх, защо чак 5-тото
всъщност... видях и 2та Lückentext-а и мога да кажа, че за мен 1ят беше по- лесен отколкото нашия 1ви, 2-ят горе- долу на същото ниво, за Leseverstehen-a доколкото знам пак е имало спорни въпроси, преводът обаче хич не е бил много сложен, както и темата на съчинението не толкова отнесена...Morgenrot написа:Не съм съгласна с мненията ви, че изпитът е бил по-труден от миналогодишният.. та вие въобще не сте виждали миналогодишния изпит?![]()
-
cherry_kiss
- В началото бе словото
^ и аз съм на същото мнение, особено що се отнася до темата на съчинението
между другото на мен немската филология ми е на 2ро желание и така като гледам май тва ще уча
между другото на мен немската филология ми е на 2ро желание и така като гледам май тва ще уча
- Morgenrot
- Пишете, о, братя
- Специалност: .
- Курс: четвърти
Каква ви беше темата?cherry_kiss написа:^ и аз съм на същото мнение, особено що се отнася до темата на съчинението
А иначе кое ти е първото желание, скандинавистика?
Пейте, развратници, таз' тъжна песен,
-
cherry_kiss
- В началото бе словото
темата беше нещо от сорта на дали Lеhre-то в училище и в уноверситета да е еднакво.Morgenrot написа:Каква ви беше темата?cherry_kiss написа:^ и аз съм на същото мнение, особено що се отнася до темата на съчинението
А иначе кое ти е първото желание, скандинавистика?
иначе скандинавистика ми е на първо желание
- Ifff_ka
- В началото бе словото
- Специалност: kandidat-student
на мен първо ми е психология.Супер много искам това,обаче май няма да е .... много тъжно.....но се надявам да се прехвърля или някаква подобна маневра,защото това ми е най-голямото желание.Иначе е жалко ,че няма да уча толкова усилено немски,езикът си ме кефи много...
м/удругото знаете ли дали има много желаещи психология 
психология,немска филология и скандинавистика са засега фаворитите ми от специалностите с немски език 
-
Lovage
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
А тези, които се стремим към МО, май сме доста прецакани, а...? Нямам думи. След като за МО приемат с изпити по различни предмети, логично е тези изпити да са с еднаква трудност, за да имат всички равен шанс, нали така?! Много съм разочарована. 
и аз съм в твоето положение и според мен бях до тук...примирила съм се, че няма как да стане.По другите езици имат много високи оценки, за каквато аз не мога и да мечтая....Ужасно сме прецакани...Lovage написа:А тези, които се стремим към МО, май сме доста прецакани, а...? Нямам думи. След като за МО приемат с изпити по различни предмети, логично е тези изпити да са с еднаква трудност, за да имат всички равен шанс, нали така?! Много съм разочарована.
- deliriummm
- Пишете, о, братя
Не се отчайвайте!При една прилична оценка по немски можете да компенсирате с историята...и без това се удвоява.
Learn to take life as it comes at you... to make each day count!