Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
(1) Класираните кандидат-студенти от първия етап от 26 до 28 юли включително имат възможност:
1. Класираните по първа желана специалност кандидати трябва да се запишат на този етап от класирането, без право на потвърждаване или изчакване края на класиранията.
2. Да се запишат в специалността, в която са класирани, като не участват в следващите етапи.
3. Да депозират диплома-оригинал за средно образование и да попълнят декларация за участие в следващите етапи на класиране за по-предна желана специалност.
4. Да не потвърдят или да не се запишат. В тези случаи те отпадат от всички класирания.
(2) Некласиралите се от този етап кандидати, участват автоматично в следващия етап на класирането.
Последно промяна от Morgenrot на 03 Юли 2010, 17:25, променено общо 1 път.
Пейте, развратници, таз' тъжна песен,
родена от слънцето в устата на змея.
В нея аз плача за плъха обесен,
увиснал грозно на полилея..
Значи, дали съм разбрала правилно? Ако кандидатствам с оценката от матура за английска филология, ми взимат същата оценка и като балообразуваща, вместо тази от дипломата?
И още един въпрос: Избрала съм да кандидатствам с оценки и от двете матури. Има специалности обаче, за които може да се кандидатства с една от двете оценки по избор, това значи ли, че ще ми се счита по-високата?
anesthesia написа:Значи, дали съм разбрала правилно? Ако кандидатствам с оценката от матура за английска филология, ми взимат същата оценка и като балообразуваща, вместо тази от дипломата?
Да. То тази година май по принцип си се взима оценката от матурата, вместо тази от дипломата, без право на избор.
anesthesia написа:И още един въпрос: Избрала съм да кандидатствам с оценки и от двете матури. Има специалности обаче, за които може да се кандидатства с една от двете оценки по избор, това значи ли, че ще ми се счита по-високата?
Да.
Пейте, развратници, таз' тъжна песен,
родена от слънцето в устата на змея.
В нея аз плача за плъха обесен,
увиснал грозно на полилея..
Не, не ама да Не знам.. принципно навсякъде искат. На мен лично ми поискаха
За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.
Ами да ти кажа и аз не разбирам защо им е. Но пък и от банката ми дадоха 2 бележки за платена такса, и жената от бюрото за подаване на документите не знаеше кое как става, и изобщооо... но какво пък, с копие, без копие от личната карта, все едно. Важното е, че подадохме документите
За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.
Някой може ли да ми каже в колко часа отваря Центърът за прием на документи, понеже искам да отида утре, но по-раничко, а в сайта на СУ не можах да намеря подобна информация благодаря предварително
Не ме интересува, когато хората говорят зад гърба ми - аз знам, че винаги ще съм пред тях
oninkaa написа:Някой може ли да ми каже в колко часа отваря Центърът за прием на документи, понеже искам да отида утре, но по-раничко, а в сайта на СУ не можах да намеря подобна информация благодаря предварително
Имам следното питане към вас - днес подадох документи за участиев класиране и в карето за ограждане на матура оградих само английски език и на 2та екземпляра/ тове беше избираемата ми матура/. Ще кандидатствам Право и Политология. Проблем ли е, ако не съм заградил матура по Бълг. език. Или това каре с матурите е било за тези, които ще пробват да влязат само с матура ? Благодаря
Заграждаш съответното каре само ако искаш оценката ти от матурата по съответния предмет да замести тази от изпита (ако си държал изпит, ако пък не, можеш да пробвеш и само с матура). Т.е. ако в балообразуването матурата по БЕЛ замества оценката от дипломата, не е необходимо да отбележиш, всима се автоматично, отбелязваш само ако не искаш/не си държал да използваш оценката от изпита.
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...