Относно общежитията
- dataghost
- Да живей словото
- Специалност: КН
- Курс: втори
Re: Относно общежитията
Да попитам - ако кандидатствам за общежитие нужно ли е ОТНОВО да предоставям копие от акт за раждане? Нали вече съм бил на общежитие една година и съм го предоставил?
Или трябва пак да го прилагам при кандидатстване?
Blue is the colour, football is the game
We're all together, and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
'cause Chelsea, Chelsea is our name
We're all together, and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
'cause Chelsea, Chelsea is our name
-
kokorka
- В началото бе словото
- Специалност: Унгарска филология
- Курс: четвърти
Не, акта за раждане ти трябва само при първо кандидатстване за общежитие по правилник или откакто въведоха това изискване (ако и преди това си кандидатствал).dataghost написа:Да попитам - ако кандидатствам за общежитие нужно ли е ОТНОВО да предоставям копие от акт за раждане? Нали вече съм бил на общежитие една година и съм го предоставил?
Някой може ли да ми каже кандидат-студентите кога дават документи за общежитие? Когато се записват ли? И също точно какви документи трябват 
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Когато се записвате в специалността, в която сте приети. Попълвате една декларация там и те ще ви обяснят после как се процедира. Мисля, че трябва и акт за раждане.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
А ако сестра ми е студентка, трябва ли да давам бележка, че учи или това се отнася само за братята и сестрите, които са още в училище 
- Morgenrot
- Пишете, о, братя
- Специалност: .
Да, прилага се удостоверение, че е студенткаMimsSs написа:А ако сестра ми е студентка, трябва ли да давам бележка, че учи или това се отнася само за братята и сестрите, които са още в училище
Има критерий за многодетни семейства ( с повече от 3 деца), при този критерий няма значение в кое населено място учат децата.
Обаче има и критерий за друго дете от семейството, което учи извън населеното място, в което живеят родителите. (в случая - сестра ти, НО само ако учи далеч от родителските тела)
Сега и аз да питам:
Някой дали може да ми каже как се прави справка за успеха на студента?
Случаят е следният: трябва да подадем молба-декларация за общежитие до 14. юли,
в нея декларираме успеха си за годината, обаче те как го проверяват?
Гледат студентската книжка или протоколите/системата?
Проблемът е, че единият ни преподавател е в годишен отпуск и няма как да подпише оценките в книжките
Пейте, развратници, таз' тъжна песен,
родена от слънцето в устата на змея.
В нея аз плача за плъха обесен,
увиснал грозно на полилея..
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
А ако нямаш успех - какво става? моментално ли си загубваш правото за общежитие или има и некви смекчаващи вината обстоятелства? 
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And I keep...
- Morgenrot
- Пишете, о, братя
Как така ако нямаш успех? Ако не си класиран на първа класация ли? Или въобще на класациите? Или ако не са минали всичките ти изпити? 
- The_Viper
- Легендарен флуудър
Ами... примерно трябва ти 4.50 минимум успех, а ако нямаш- какво правиш?
And I keep...
And I keep...
- Morgenrot
- Пишете, о, братя
Става въпрос за студенти горен курс, не за новоприети студенти, нали?The_Viper написа:Ами... примерно трябва ти 4.50 минимум успех, а ако нямаш- какво правиш?
Има първа, втора и трета класация.
Ако на първа класация за твоя факултет минималният успех е 4.50, а твоят успех е под 4.50 - не се класираш на първа класация.
Формира се междинна класация, в нея се включват студентите, които имат успех близък до минималния.
Първи вариант: приемаме, че ти влизаш в тази междинна класация с успех 4.30
Ако в момента си на общежитие, имаш право да го запазиш до излизането на втората класация, защото си чакаща в списъка.
После есента илиза втората класация - приемат те, имаш общежитие.
Втори вариант: Ако успехът ти е по-нисък и не стига и за междинната класация. Тогава никъде не се класираш и трябва да напуснеш общежитието до 27.07.2010г,
НО си запазваш правото на участие във втората класация.
И междувременно живейки другаде.. чакаш да излезе втората класация (без да подаваш документи).
Ако си вътре, имаш общежитие.
Ако не си приета и на втора класация, можеш да подадеш документи за трета класация.
На трета класация желаещите да бъдат настанени в общежитие се класират по социални критерии (починали родители, многодетни семейства, учащи братя и сестри извън населеното място на родителите, ниски доходи на семейството) и по успех като се представят съответните документи.
Ако и тук не те приемат, можеш да подадеш молба за индивидуално настаняване.
След трите класации се преброяват настанените и при установяването на достатъчно свободни места започва и този прием за индивидуално класиране.
Пак става по успех (някакво съотношение беше между твоя успех и минималния успех за факултета ти, за да е честно) и по това кога и колко свободни места има..
На всеки звънят по отделно и в различно време от месеца/годината в зависимост от това кога са им се освободили стаите..
Дори и по време на академичната година можеш да питаш в СБО дали имат свободни легла и да се настаниш (ако има). Възможности много..
Не си губиш правото на общежитие, ако не си класирана..
Право на общежитие (за цяла календарна година) губиш, ако си се провинила и не си спазвала правилата .. ама не ти пожелавам да стигаш до там
Тук можеш да видиш как е вървял успехът за твоя факултет миналата година.
Забележка: Ако имаш повече от един невзет изпит (т.е. два, три и повече) нямаш право да кандидатстваш за общежитие.. докато не ги вземеш, или не ги сведеш до един невзет..
- The_Viper
- Легендарен флуудър
Мерси за подробната информация... малко се поуспокоих... за първа класация едва ли ще ме огрее, но после може и да стане! Другата седмица ще подавам молба и остава ми само да чакам.
And I keep...
And I keep...
- Morgenrot
- Пишете, о, братя
Morgenrot написа: Сега и аз да питам:
Някой дали може да ми каже как се прави справка за успеха на студента?
Случаят е следният: трябва да подадем молба-декларация за общежитие до 14. юли,
в нея декларираме успеха си за годината, обаче те как го проверяват?
Гледат студентската книжка или протоколите/системата?
Проблемът е, че единият ни преподавател е в годишен отпуск и няма как да подпише оценките в книжките
Не можах да разбера нещо.. На 26 юли си давам документите за общежитие и как така ще дам документ за доходите на родителите ми за 6 месеца до август?
- aikaeimin
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Японистика
- Курс: втори
И документ за доходите ли искат? О.О
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
- Morgenrot
- Пишете, о, братя
Документът за доходите е по желание, никой не ви задължава. Той може да ви е от полза, ако кандидатствате за трета класация, при която с предимство се настаняват такива кандидати (по критерии за многодетни семейства, починали родители и ниски доходи).
@MimsSs Ако някой друг не отговори до утре, ще проуча въпроса за първи курс.. и ще пиша.
Edit: Прочетох пак заповедта.
За втора класация (в която реално участват новоприетите студенти, защото първа е само за горните курсове) този критерий за доходите не е описан, изредени са други - починали/неизвестни родители, многодетно семейство с учащи деца. И по принцип не би трябвало да ти приемат този документ, но май все пак ги приемат и за втора класация, може да пробваш и да се ползваш с предимство.
Когато се записваш да учиш в специалността, в която си приета в СУ, подаваш и молба за общежитие и даваш декларацията с нея, ако искаш. Ти каза, че подаваш в края на юли (26 юли) и затова декларацията ти трябва да е за доходите на семейството за 6 месеца назад, като последният е юли (защото вече ще е минал), затова ДО август (без да включваш август): февруари, март, април, май, юни, юли
Според заповедта, обаче, този критерий важи само за 3та класация, за която документи се подават от некласираните до сега между 29.09 и 04.10.2010г, ако искаш да подадеш за там, декларацията ще е за 6 месеца назад до октомври: април, май, юни, юли, август, септември
@MimsSs Ако някой друг не отговори до утре, ще проуча въпроса за първи курс.. и ще пиша.
Edit: Прочетох пак заповедта.
За втора класация (в която реално участват новоприетите студенти, защото първа е само за горните курсове) този критерий за доходите не е описан, изредени са други - починали/неизвестни родители, многодетно семейство с учащи деца. И по принцип не би трябвало да ти приемат този документ, но май все пак ги приемат и за втора класация, може да пробваш и да се ползваш с предимство.
Когато се записваш да учиш в специалността, в която си приета в СУ, подаваш и молба за общежитие и даваш декларацията с нея, ако искаш. Ти каза, че подаваш в края на юли (26 юли) и затова декларацията ти трябва да е за доходите на семейството за 6 месеца назад, като последният е юли (защото вече ще е минал), затова ДО август (без да включваш август): февруари, март, април, май, юни, юли
Според заповедта, обаче, този критерий важи само за 3та класация, за която документи се подават от некласираните до сега между 29.09 и 04.10.2010г, ако искаш да подадеш за там, декларацията ще е за 6 месеца назад до октомври: април, май, юни, юли, август, септември