Добри новини-ще ти се вземе матурата.В новия правилник пише, че ако е държан ДЗИ по англ. например, се взима задължително той~Fire написа:Имам още един въпрос,ще се радвам ако някой наясно с това отговори![]()
Прегледах балообразуването на филологиите и значи,взима се оценка от матура по някой от изброените езици с коафициент 2 и пише + оценката по език от дипломата.Въпросът ми е,задължително ли се взима оценката от дипломата по език или може вместо нея да се вземе тази от матурата(тъй като втората ми матура е по английски и е по-висока от оценката ми по англ. в дипломата)?
Охх,надявам се някой да ме разбере,че както обяснявам..![]()
Класически и нови филологии
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Re: Класически и нови филологии
Компютърни науки I курс
Иейй!!bggashnik написа:Добри новини-ще ти се вземе матурата.В новия правилник пише, че ако е държан ДЗИ по англ. например, се взима задължително той~Fire написа:Имам още един въпрос,ще се радвам ако някой наясно с това отговори![]()
Прегледах балообразуването на филологиите и значи,взима се оценка от матура по някой от изброените езици с коафициент 2 и пише + оценката по език от дипломата.Въпросът ми е,задължително ли се взима оценката от дипломата по език или може вместо нея да се вземе тази от матурата(тъй като втората ми матура е по английски и е по-висока от оценката ми по англ. в дипломата)?
Охх,надявам се някой да ме разбере,че както обяснявам..![]()

- Monkey D. Luffy
- Драскач
- Специалност: Висящ по дърветата
- Курс: втори
Но ако имаш отличен 6 в дипломата що па да си разваляш оценката с матура?bggashnik написа: Добри новини-ще ти се вземе матурата.В новия правилник пише, че ако е държан ДЗИ по англ. например, се взима задължително той
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

- bggashnik
- Пишеща машина
Мисля, че стана ясно, че имах предвид добри новини за ~FireMonkey D. Luffy написа:Но ако имаш отличен 6 в дипломата що па да си разваляш оценката с матура?bggashnik написа: Добри новини-ще ти се вземе матурата.В новия правилник пише, че ако е държан ДЗИ по англ. например, се взима задължително той![]()
![]()
Компютърни науки I курс
Хихи,да добри новини за мен

- DeadMistress
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
И аз се глася за Новогръцка филология . НИЩО друго не искам да кандидатствам . Не ми е за дипломата , а ОБОЖАВАМ Гърция .
Да минем към въпросите :
1. Кандидатства се с изпит (аз карах английски) + оценка от диплома чужд език (това разбрах , че смятат САМО матурата (ако си карал матура по език) ??? Така ли е наистина ? Ще ми вземат само матурата по английски , а не сборно диплома англ.+матура англ. ??? Много лошо , тъй като се изложих на матурата по англ. 2008 г.
2. Знам , че най - вече зависи от това колко кандидати има за специалността и т.н. Но нямам идея как стоят нещата - някой има ли наблюдения ? Много ли са , малко ли са ?
3. В сайта пише , че макс. бал е 24 . А какъв е средния бал , при който би могъл да си приет ?
Да минем към въпросите :
1. Кандидатства се с изпит (аз карах английски) + оценка от диплома чужд език (това разбрах , че смятат САМО матурата (ако си карал матура по език) ??? Така ли е наистина ? Ще ми вземат само матурата по английски , а не сборно диплома англ.+матура англ. ??? Много лошо , тъй като се изложих на матурата по англ. 2008 г.
2. Знам , че най - вече зависи от това колко кандидати има за специалността и т.н. Но нямам идея как стоят нещата - някой има ли наблюдения ? Много ли са , малко ли са ?
3. В сайта пише , че макс. бал е 24 . А какъв е средния бал , при който би могъл да си приет ?
I'm not a psycho ... I just like psychotic things ...
•´¯¥¯`• ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΕΣΤΕ •´¯¥¯`•
- morfei
- Форумно зомби
1.Да.
2.Не мога да кажа.
3.Погледни минималните балове от миналата година(нищо, че балообразуването е било друго) и си направи сметка:
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... minali_ksk
2.Не мога да кажа.
3.Погледни минималните балове от миналата година(нищо, че балообразуването е било друго) и си направи сметка:
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... minali_ksk
Компютърни науки 1 курс
- DeadMistress
- В началото бе словото
Нещо не можах да намеря това , което ми трябваше ... А именно : кои са най - ниският и най - високият балове на прието момиче/момче в специалност Новогръцка филология . Преди бях попадала на документа , а сега нещо не мога да го открияmorfei написа: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... minali_ksk
[Поправка] Открих за 2009г. минималните балове :
1 етап - Жени 22.81
2 етап - Жени 21.00
3 етап - Жени 21.00
При Максимален бал 24 , това 21-22 ми се вижда Много !
- morfei
- Форумно зомби
21.00 е бил минималния бал за момичета в Новогръцка филология от миналата КСК. Тази година година балообразуването е 24, а не 30, както миналата. Като извадим 6 става някъде 15 бал предполагаем за тази година. Естествено, това е само ориентировъчен бал. Не се знае колко реално ще е той.
Компютърни науки 1 курс
- DeadMistress
- В началото бе словото
Изложих се на изпита по английски (2-ка , което ми е много странно , но нямам нерви да ходя да си гледам работата и да се разправям) . И сега се налага с матурата да кандидатствам , което ....... се получава дори под 15 ... Шанс ? Някакъв ? ДАНО да няма много желаещи . Само 20 места има за момичетата .morfei написа:21.00 е бил минималния бал за момичета в Новогръцка филология от миналата КСК. Тази година година балообразуването е 24, а не 30, както миналата. Като извадим 6 става някъде 15 бал предполагаем за тази година. Естествено, това е само ориентировъчен бал. Не се знае колко реално ще е той.
По д*в*лите , няма да запиша нищо друго ! Ще продължавам да кандидатствам Новогръцка филология , докато не ме приемат ! Ако не ме приемат и другата година и след две години - ще си остана със средното и хич не ми дреме !
Между другото , някакъв образец на изпита по старогръцки и латински ????
- Monkey D. Luffy
- Драскач
- Специалност: Висящ по дърветата
- Курс: втори
Брао момиче, е такива хора само да чувам - упорити 'кат гъзове

It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

аз писах класическа на второ желание след английска филология.. значи ли тва, че ако съм приета английска, няма да минавам нататък към класическа..
Да.sara написа:аз писах класическа на второ желание след английска филология.. значи ли тва, че ако съм приета английска, няма да минавам нататък към класическа..
Животът е това, което ни се случва, докато правим други планове.
- DeadMistress
- В началото бе словото
Май имаше нещо споменато за подаване на някакво заявление , за следващи класирания . Ако си класирана някъде , пък искаш да изчакаш другите класирания , за другите специалности , които си писала . Конкретно не мога да ти отговоря , не помня . Просто като идеш да се записваш (преди да попълниш документа със желанията си) - Попитай ги жените !sara написа:аз писах класическа на второ желание след английска филология.. значи ли тва, че ако съм приета английска, няма да минавам нататък към класическа..
На следващо класиране не можеш да участваш, ако си приет по първо желание. Задължен си да се запишеш. 
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.