Teма за КС въпроси от различно естество

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Re: Тема за КС въпроси от различно естество

Мнение от shayne »

ivankz написа:Живея далече от София и трябва да отседна някъде за изпитите.
Има ли възможност да наема стая в общежитие за 3-те нощувки (на 11,12 и 13 юли)
Можеш :wink: Прочети тук http://uni-campus.net/news.php
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
Lia
В началото бе словото

Мнение от Lia »

Здравейте, аз съм кандидат-студентка тази година и се явих на изпит по английски език на 13 юни. Цял ден разглеждам сайта на Софийския университет, но не мога да намеря списък със всички специалности за ЗАДОЧНО ОБУЧЕНИЕ. Нямам възможност да уча редовно, затова бих искала да попитам такъв списък дали изобщо съществува и да помоля някой да ми изреди някои от специалностите които имат ЗАДОЧНА форма на обучение. Четох по разни статии, че университетът има някои специалности с опция за задочно обучение, но разбрах, че не са много и не са квалифицирани.
Знам, че вероятно молбата ми е голяма, но наистина не знам към кого друг да се обърна след като не веднъж се лутам из сайта и форума на СУ с часове без да намеря информацията, която ме интересува.
Благодаря предварително за отделеното време и се извинявам за затормозяването.
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

Не са малко специалностите, които предлагат задочно обучение- малко са тези, които приемат с език :)
Ето ти линк- http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... lozhenie_2

С една дума можеш да канидатстваш Библиотеко- информационни науки, трите специалности от Педагогическия факултет и .. Философия :) Погледни все пак да не съм пропуснала нещо :)
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Специалност: Информатика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

Lia, давам ти линк за местата за прием тази година там има отделна графа за задочно обучение, и можеш да видиш както за кои специалности има задочно обучение така и колко кандидата приемат в тези специалности - http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/c ... lan-10.doc
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Аватар
Lia
В началото бе словото

Мнение от Lia »

Благодаря за помощта. Не очаквах толкова бърз отговор - в рамките на няколко минути. Трябваше по-рано да се регистрирам и да попитам каквото трябва тук. Благодаря ви още вендъж. Much appreciated. x)
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

Lia написа:Благодаря за помощта. Не очаквах толкова бърз отговор - в рамките на няколко минути. Трябваше по-рано да се регистрирам и да попитам каквото трябва тук. Благодаря ви още вендъж. Much appreciated. x)
Нп, то нали форума (специално тази тема) е за да си помогнем, _sonrisa_ винаги е отсреща, като ти трябва :D .. Чак и мен ме запали в това да помогам на тези, които имат въпроси :D Тези дни преди последните изпити има много хора тук, да знаят, че не са сами в мъчението :)
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Хаха радвам се, щом така ти действам стимулиращо :flower:
В крайна сметка наистина сме тук главно, за да си помагаме, така че колкото сме повече помагащите, толкова по-добре :mrgreen:
Аватар
aster
В началото бе словото

Мнение от aster »

_sonrisa_, щедра душа си ти.
Животът е това, което ни се случва, докато правим други планове.
Аватар
Lia
В началото бе словото

Мнение от Lia »

Благодаря за отзивчивостта ви още веднъж. За съжаление както гледам, надали ще подам молба за класиране. Университетът би трябвало да помисли за вариант филологиите да имат и форма за задочно обучение. Много бих искала да уча японистика, но е изключено да уча редовно. Нуждата да си намеря скоро работа е много наложителна, защото не го правя само за себе си, но и за семейството си. За мен то е на първо място, дори и с цената на образованието ми. Но това не означава че не бих вложила големи усилия да уча такъв сложен език докато същевременно работя. Дори и да учех редовно, това не означава, че ще уча повече. Желанието и мотивацията за учене определят кой колко ще научи и дали ще "попие" максимално информацията.
Е...вече няма значение....поне имам резервен вариант. Имам отлични оценки на матурите и смятам да се възползвам от това и да опитам късмета си другаде със специалност МИО.
Благодаря за съдействието още веднъж. Хубаво е да знаеш, че все още има млади хора готови да помгнат с каквото могат.
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

Lia, поддържай си мотивацията на максимално ниво точно както сега, виждам че имаш затруднения и нещата не се свеждат просто до твоето желание, но както каза и ти от човека си зависи колко ще научи, разбира се че и при по оскъдно време, човек може да научи много неща стига да има волята за това.. Продължавай по този начин, не е важно колко предпятствия ще срещнеш по пътя, важно е да не забравиш накъде си се запътила :D
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнение от svetlio.varna »

Някои специалности е немислимо да бъдат изучавани задочно поради своето естество - Японистика, Китаистика, Медицина...
Facebook
Изображение
___L`
В началото бе словото

Мнение от ___L` »

Имам един въпрос, на който никъде не мога да намеря отговор :roll: Балът на специалността, която искам да уча, се образува изпит или матура x3 + оценката по бълг.език и лит. от дипломата. Но виждам,че вместо оценката по български през годините взимат матурата за балообразуваща. А след като искам да си ползвам матурата пак ли нея ще ми вземат за балообразуването? :roll:
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Да, матурата е и балообразуваща :)
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Да, оценката ще участва два пъти в балообразуването. :)
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от bggashnik »

Няма такава специалност, при която коефициентът за изпита да е равен на коефициента за матурата. Коефициента за матурата варира от 2 до 2.8 ;) Така че бих те помолил да споделиш за коя специалност кандидатсваш :roll:
Компютърни науки I курс
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”